Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai, vainikėliai, tilteliai

QUOTE(aksome @ 2014 09 09, 20:23)
Ar yra tokiu ,kurie dejosi implantus ir negere antibiotiku ? Pirma kai dejo ,tai geriau , bet labai imunitetas suprastejo , dabar greitu laiku suks antra , siulo bent 3 dienas pagert po 2 tabltes per diena . Jau labai as ju nenoriu gert  wink.gif

Aš negėriau po pirmos implantacijos, dirbtinis kaulas plius implantas tos pat operacijos metu. Man neskyrė, ne aš pati sugalvojau negerti.
Atsakyti
Ar yra tokiu ,kurie dejosi implantus ir negere antibiotiku ? Pirma kai dejo ,tai geriau , bet labai imunitetas suprastejo , dabar greitu laiku suks antra , siulo bent 3 dienas pagert po 2 tabltes per diena . Jau labai as ju nenoriu gert  wink.gif

Po pirmo negėriau, nes neskyrė (turėjau tik receptą Nimesil'iui, nelabai ir to reikėjo), po antro - gėriau 5 dienas antibiotikus ir dar Nimesil vos ne dvi savaites, priedo gavau dedervinę, spėju, nuo antibų. Antras kartas, kai antibai provokuoja dedervinę, bet tai tik mano organizmo kreivas atsakas, ne visiems taip būna.
Papildyta:
QUOTE(girene @ 2014 09 10, 13:59)
butina.nereik juokaut

Kodėl būtina, jei kartais neskiria - priklauso nuo situacijos
Atsakyti
man implantą dėjo prieš 6 metus. tada jokių antibiotikų neskyrė ir negėriau
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2014 09 11, 10:11)

Kodėl būtina, jei kartais neskiria - priklauso nuo situacijos

galbut tikrai nuo situacijos.man reikejo gert,visiems pazystamiems ir reikejo
Atsakyti
Aciu pasisakiusiems 4u.gif , padrasinot mane , tikriausiai ir as bandysiu negert ,be to dar man skalautojo dave Curasept paskalaut pries operacija ir po , turi viskas but gerai , gal issisuksiu nuo antibu rolleyes.gif
Atsakyti
aksome, as manau, kad priklauso nuo situacijos sudetingumo, nereikia nurasyti antibiotiku tikrai ne be reikalo jie vartojami, o ir zalos per kelias dienas labai dideles nepridarys.
Atsakyti
QUOTE(Cuddle @ 2014 09 11, 20:18)
aksome, as manau, kad priklauso nuo situacijos sudetingumo, nereikia nurasyti antibiotiku tikrai ne be reikalo jie vartojami, o ir zalos per kelias dienas labai dideles nepridarys.

Na nemanau kad dabar mano situacija kazkuom butu ypatinga , va kaip pirma dejo tai dar po to is karto ir kita trauke ,nes buvo po juo inekcija , tai taip ,gal situacija neeiline , bet va dabar manau kad niekuom neipatinga g.gif . Siaip ir pats gydytojas prasitare ,kad turejes klientu , kai tie negere antibu ir viskas buve gerai , tai kaip supratau paliko paciai apsispresti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cuddle @ 2014 09 11, 18:18)

Ar žinote antibiotikų veikimo principą?
Šiame kontekste antibiotikai yra skiriami ,,profilaktiškai", gydytojas kažkiek apsidraudžia nuo to,kad JEI pacientui atsirastų bakterinė infekcija.

Negėriau ir net neplanavau naudoti tokius rimtus vaistus ,,apsidraudimui"
Atsakyti

Man implantus suko per du kartus.
Abu kartus išrašė antibiotikus, Nimesilį.
Po pirmo karto gėriau pirmas tris dienas (nors reikėjo visą savaitę), poto mečiau - nei tai pykindavo mane nuo jų, nei tai kas... Nemoku paaiškinti. Nimesilį pirmas dienas kelis išgėriau ir tiek.
Po antros implantacijos nei vienos dienos negėriau antibiotikus, Nimesilį teko daugiau, nes skaudėjo labiau ir ilgiau.
Kol kas nieko blogo nepastebėjau. tfu tfu tfu...
Atsakyti
Sveiki smile.gif

turiu klausimą, gal kas patarsite iš patirties.

Neseniai perplombavau dviejų krūminių dantų šaknų kanalus. Perplombuoti reikėjo, nes buvo blogai sugydyti. Klinikoje vieną dantį sutvarkė pilnai (restauravo vainiką - plombavo stiklo pluošto (kažkaip taip skamba) plomba. Kitą dantį toje pačioje klinikoje taip pat sutvarkė, tik neplombavo - tai dariau kitame odontologiniame kabinete.

Pirmoje klinikoje nieko neminėjo apie tai, kad reikėtų atstatyti dantų vainikus karūnele, tuo tarpu odontologiniame kabinete gydytoja pasakė, kad praėjus pusei metų po kanalų pergydymo tai reikėtų padaryti. Stebiuosi ir esu pasimetus - iš kur žinoti, iš tiesų reikia ar ne? Gydytoja argumentuoja, kad galbūt dantis gali lūžti, tačiau kaip suprantu, juk tai gali ir neatsitikti. O kas bus, jei tarkim pasirinksiu dėtis karūnelę, tačiau vėliau atsiras koks nors šaknies uždegimas ar pan? Ir išviso kartais pagalvoju - tėvui parodontozė, galbūt ir man senatvėj dantys visi iškris nuo jos, nes dantenos ir dabar jau tokios problematiškos sad.gif

Kaip žinoti, verta dėti tą karūnėlę ar ne? Jau tiek esu sukišus pinigų į tuos kanalų gydymus ir pergydymus, galvojau jau bus viskas, o pasirodo dar reikia kažką daryti... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keistoka: 22 rugsėjo 2014 - 14:12
QUOTE(Keistoka @ 2014 09 22, 14:11)
Sveiki smile.gif

Neseniai perplombavau dviejų krūminių dantų šaknų kanalus. Perplombuoti reikėjo, nes buvo blogai sugydyti. Klinikoje vieną dantį sutvarkė pilnai (restauravo vainiką - plombavo stiklo pluošto (kažkaip taip skamba) plomba. Kitą dantį toje pačioje klinikoje taip pat sutvarkė, tik neplombavo - tai dariau kitame odontologiniame kabinete.

Pirmoje klinikoje nieko neminėjo apie tai, kad reikėtų atstatyti dantų vainikus karūnele, tuo tarpu odontologiniame kabinete gydytoja pasakė, kad praėjus pusei metų po kanalų pergydymo tai reikėtų padaryti. Stebiuosi ir esu pasimetus - iš kur žinoti, iš tiesų reikia ar ne? Gydytoja argumentuoja, kad galbūt dantis gali lūžti, tačiau kaip suprantu, juk tai gali ir neatsitikti. O kas bus, jei tarkim pasirinksiu dėtis karūnelę, tačiau vėliau atsiras koks nors šaknies uždegimas ar pan? Ir išviso kartais pagalvoju - tėvui parodontozė, galbūt ir man senatvėj dantys visi iškris nuo jos, nes dantenos ir dabar jau tokios problematiškos sad.gif

Kaip žinoti, verta dėti tą karūnėlę ar ne? Jau tiek esu sukišus pinigų į tuos kanalų gydymus ir pergydymus, galvojau jau bus viskas, o pasirodo dar reikia kažką daryti... sad.gif

Galit apsilankyt pas trečią gydytoją. g.gif Man tik kartą dėjo karūnėlę ant negyvo danties, bet tiuk todėl, kad iš danties vainiko buvo likę tik sveikos šaknys pusantros sienelės, tačiau visai nesilaikė plomba, ji laikydavo kelis mėn, o po to krisadavo. Taigi įcementavo kaiščius ir uždėjo karūnėlę. O kur plombos gerai laikosi, jokių karūnėlių nedėjo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keistoka @ 2014 09 22, 15:11)
Sveiki smile.gif

Ar reikia dėti, ar ne, priklauso nuo likusių danties audinių kiekio. Kartais nereikia, kartais karūnėlė- būtina. Žinoma miligramais ar milimetrais likusių audinių nepamatuosi, todėl ar reikia karūnėlės, ar ne- plius minus subjektyvus gydytojo sprendimas. Kai kurie remiasi daugiau teorija, kiti- gyvenimiška patirtim, praktika. Jei tik leidžia galimybės, išgirskit trečią nuomonę. taip pat jeigu kanalai buvo gerai, pilnai sugydyti (tą įvertinti gali ir Jūsų odontologas), uždegimui atsiradimo galimybė yra minimali. Nereikia taip bijoti tų karūnėlių mirksiukas.gif

Beje, puikiai prižiūrint dantis, laikantis labai geros higienos, parodontozės išvengti tikrai įmanoma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėluoju: 22 rugsėjo 2014 - 14:29