Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Liutuke! @ 2013 05 15, 14:06)
O kokia čia kekėmis auganti veislė?  smile.gif

Master, Amur, Malčik s palčik, Muravej, Kuznečik ir t.t. smile.gif

QUOTE(diasaja @ 2013 05 15, 14:43)
nelabai supratau blush2.gif galima konkrečiau 4u.gif
Noriu daržo pabaigą išnaudoti, kur buvau pernai daug pridėjusi šieno. Po juo žemė puri, gal patiks agurkams g.gif

Vertikaliam auginimui naudojamos atramos mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuvažiavau šiandien į savo daržą ir pasibaisėjau doh.gif visa žemė lietaus išplūkta, tiesiog pluta pavirtus. Nežinojau, ko griebtis, tai grėbliu atsargiai daužomaisiais judesiais ardžiau tą plutą...

Tiesa, savaitgalį pasodinti česnakai pilnai sudygę, lenda ir svogūnai, žirniai, ridikėliai, salotos...

Labiausiai dėl morkų ir burokėlių pergyvenu, kad išsikapstytų. Tikiuosi neištaršiau sėklyčių...
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 05 15, 20:02)
Nuvažiavau šiandien į savo daržą ir pasibaisėjau doh.gif  visa žemė lietaus išplūkta, tiesiog pluta pavirtus. Nežinojau, ko griebtis, tai grėbliu atsargiai daužomaisiais judesiais ardžiau tą plutą...

Tiesa, savaitgalį pasodinti česnakai pilnai sudygę, lenda ir svogūnai, žirniai, ridikėliai, salotos...

Labiausiai dėl morkų ir burokėlių pergyvenu, kad išsikapstytų. Tikiuosi neištaršiau sėklyčių...

Blogas dalykas tas žemės suplūkimas ir morkoms ypač. Burokėlių biesas neims.Gerai, kad praardėt plutą, bet galima buvo kažkiek ant viršaus dar paliet, kad nesusidarytų grumstai ir dygstančios sėklos neliktų kaboti ore. Jei morkos dygs retos, tai galėjo būti ir liūties išplauta.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 15, 10:25)
Sėklos - parduouvėj pirktos, vienos šalia kitų tik pakuotėmis galėjo liestis ir vienais metais vieni auginti, kitais metais - kiti  smile.gif

Gaudvile, galėjote jau kryžmintų sėklų įsigyti.
QUOTE(laurindre @ 2013 05 15, 12:50)
Mano kukuruzai augo visi salia. Bet seklos visos pirktines, nes seklos hibridines 4u.gif

Mano irgi hibridinės, tik kad netoliese laukas pašarinių buvo, o kadangi kryžminasi dar tais pačiais metais (nesvarbu ar hibridas ar ne- žiedadulkės jau pateko su vėju ar vabalų pagalba)- efekto ilgai laukti nebereikėjo. Hibridai kitais metais iš surinktų savų sėklų ne kažką duoda (žemaūgių cukrinių kukurūzų atveju augalai net nežydėjo ir nesuformavo nei vienos burbuolės)...
Norint gauti pilnavertį derlių tereikia užtikrinti saugius atstumus bei pirkti sėklas iš patikrintų pardavėjų.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 15, 22:27)
Gaudvile, galėjote jau kryžmintų sėklų įsigyti.

S&G sėklos bei hibridas. Niekas aplink kukurūzų neaugino. Nelabai tikiu dėl mistinio sukryžminimo 4u.gif Iš kitos pusės, Agnes anksciau augintos taip pat būtų nekokybiškų burbuolių užauginusios, to tikrai nebuvo mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane Agnes burbuolės pustuštės buvo g.gif Nors labai skanios. Bet aš galvoju,kad jos nespėjo išsivystyti,nes per vėlai pasėta buvo.Aplink visiškai niekas jokių kukurūzų neaugino.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 16, 07:39)
Pas mane Agnes burbuolės pustuštės buvo g.gif Nors labai skanios. Bet aš galvoju,kad jos nespėjo išsivystyti,nes per vėlai pasėta buvo.Aplink visiškai niekas jokių kukurūzų neaugino.

drinks_cheers.gif pas mane tas pats..
Atsakyti
Labas rytas merginos, pas mane porai pasėti jau seniai, juos senokai ir ersdodinau po vienąsmile.gif pbet jie niekaip nestorėja, tik tie lapukai auga, vis tysta. kokia problema, ko jiems trūksta? jie vis dar namie laikomi, gal jau seniai laikas juos į arimą smile.gif sodinti?
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2013 05 16, 08:20)
Labas rytas merginos, pas mane porai pasėti jau seniai, juos senokai ir ersdodinau po vienąsmile.gif pbet jie niekaip nestorėja, tik tie lapukai auga, vis tysta. kokia problema, ko jiems trūksta? jie vis dar namie laikomi, gal jau seniai laikas juos į arimą smile.gif sodinti?

Jau drąsiai galite sodinti į lauką. Padarykite gilų griovelį ir sukiškite iki lapelių išsišakojimo vietos jos neužberdama. Augant porui, vis jį apkaupkite. Taip turėsite ilgą baltą šakninę dalį. Aš sodindama maždaug trečdaliu patrumpinu šaknelę ir viršūnėlę. :4u:Dirvoje jie tikrai pastorės, tik nesodinkite labai tankiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 16 gegužės 2013 - 11:35
QUOTE(Riolita. @ 2013 05 16, 12:33)
Jau drąsiai galite sodinti į lauką. Padarykite gilų griovelį ir sukiškite iki lapelių išsišakojimo vietos jos neužberdama. Augant porui, vis jį apkaupkite. Taip turėsite ilgą baltą šakninę dalį.  Aš sodindama maždaug trečdaliu patrumpinu šaknelę ir viršūnėlę.  :4u:Dirvoje jie tikrai pastorės, tik nesodinkite labai tankiai

Pas mane dirvoj antra savaite , bet didelio paaugimo , pastorejimo dar nematau. Gal dar syki nurezt virsuneles.

O kokiu tikslu saknis nukerpama?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 16, 13:52)
Pas mane dirvoj antra savaite , bet didelio paaugimo , pastorejimo dar nematau. Gal dar syki nurezt virsuneles.

O kokiu tikslu saknis nukerpama?

Nebandot nieko kirpti nono.gif Persodinti porai labai ilgai atkuria šaknų sistemą, o ji pas juos labai didelė. Jei labai aukšti, kad pasodinus neišlinktų, kartais pakerpami lapai. Bet karpyti pasodintus, tai jau barbariškumas. Lapai augalui reikalingi, kad maitintųsi, o jūs tskant jam iš burnos kąsnį traukti ruošiatės. Porus reikia gausiai tręšti ir laistyti, tada ir bus rezultatas. Stiebai pradeda normaliau storėti tik liepą.
Atsakyti
kažin ne per anksti sodinti svogūnus ,užaugintus iš sėklų , į lauką?
Vis tos šalnos neramina verysad.gif
Atsakyti