Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(sbo @ 2013 05 14, 21:24)
Kiek dar reikia palaukti?

aš tai sodinčiau, jei tik yra galimybė jiems kokią priedangą padaryti, jeigu netyčia kokia šalna nusiprognozuotų.
O laukti reiktų iki birželio pradžios šiaip jau.
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 05 14, 22:24)
Kiek dar reikia palaukti?

reiktų žiūrėti 2- 3 savaičių orų prognozes.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 05 14, 16:20)
Man Agnes kukuruzai nepatiko, daug tusciu vietu buvo, nevienodai subrendo seklos...

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 14, 19:15)
A man atvirkščiai, Garrison...visai negražios burbuolės...

QUOTE(laurindre @ 2013 05 14, 19:51)
Turejau ir lietuvisku ir cekisku, pas mane anos vienodos buvo burbuoles. Reiskia nuo zemes priklauso...

Žemė neįtakoja tuščių vietų burbuolėse, tai tik parodo, kad sėklos kryžmintos, o ne grynaveislės (simptomai: tuščios vietos, burbuolės viršunėlėje trūksta išsivysčiusių sėklų (ji būna tuščia, turėjau augalų, kur prie burbuolės pagrindo buvo ~5 cm kukurūzų, o toliau- tuščia iki pat viršūnės (~20 cm), kreivos "žirnelių" eilės). Kukurūzai kryžminasi net tais pačiais metais, tad jei šalia auginate kitą veislę (net pašarinius ar dekoratyvinius)- efektas bus matomas rudenį rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 05 14, 21:18)
Mergaites,o kaip su pomidorais, neatraset man niekas,ar labai blogai butu,jei perkelciau jau i lauko darza,nes isaugo jie dideli,mazai jau namie jiems vietos tuose loveliuose  unsure.gif

Bandyk kelti, nes jau naktys šiltos, o dienos visai savaitei nusimato net labai karštos. Ko juos ten loveliuose skurdinti. Jei jau nusimatys šalna, smeigti kuoliukus ir 2-3 sluoksniai agroplėvelės arba kaip mūsų mamos dengdavo: paklodėmis , dekiukais ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 14, 23:18)
Bandyk kelti, nes jau naktys šiltos, o dienos visai savaitei nusimato net labai karštos. Ko juos ten loveliuose skurdinti. Jei jau nusimatys šalna, smeigti kuoliukus ir 2-3 sluoksniai  agroplėvelės arba kaip mūsų mamos dengdavo: paklodėmis , dekiukais ir t.t.

Oj kaip dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 14, 23:18)
Bandyk kelti, nes jau naktys šiltos, o dienos visai savaitei nusimato net labai karštos. Ko juos ten loveliuose skurdinti. Jei jau nusimatys šalna, smeigti kuoliukus ir 2-3 sluoksniai  agroplėvelės arba kaip mūsų mamos dengdavo: paklodėmis , dekiukais ir t.t.

Aš dar atsimenu,kai nebuvo tiek šiltnamių,žmonės laikraščiais apsukdavo pomidorus lauke.Įsmeigia kuoliukus ir apvynioja laikraščiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2013 05 15, 07:06)
Aš dar atsimenu,kai nebuvo tiek šiltnamių,žmonės laikraščiais apsukdavo pomidorus lauke.Įsmeigia kuoliukus ir apvynioja laikraščiu. mirksiukas.gif

thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano dalis lauko pomidoru jau lauke savaite laiko. Kita dalis dar indeliuose tupi, nes mazesni daigai. Bet gale menesio irgi keliaus i darza.

Vakar pasodinau darze velyvu kopustu daigelius. Dar kruva liko siltnamyje lovelyje, mazesni. Neisivaizdavau,kad man tu daigu maziau reikes. Numatyta kopustu vieta tokia didele pasirode. Nezinau kur likusius daigus reikes kisti doh.gif Ziediniai kopustai ilgai pas mane dygo, nors seti buvo kartu su velyvaisiais, tai dar daigeliai mizerni g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 14, 22:48)
Žemė neįtakoja tuščių vietų burbuolėse, tai tik parodo, kad sėklos kryžmintos, o ne grynaveislės (simptomai: tuščios vietos, burbuolės viršunėlėje trūksta išsivysčiusių sėklų (ji būna tuščia, turėjau augalų, kur prie burbuolės pagrindo buvo ~5 cm kukurūzų, o toliau- tuščia iki pat viršūnės (~20 cm), kreivos "žirnelių" eilės). Kukurūzai kryžminasi net tais pačiais metais, tad jei šalia auginate kitą veislę (net pašarinius ar dekoratyvinius)- efektas bus matomas rudenį  rolleyes.gif

Sėklos - parduouvėj pirktos, vienos šalia kitų tik pakuotėmis galėjo liestis ir vienais metais vieni auginti, kitais metais - kiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 14, 18:50)
neturiu foto pernai metų. Statmenai tokį tinklą ištiesėm, labai daug vietos susitaupo thumbup.gif
ar ne per daug vargo su stačia sienute? Agurkas juk ne vinvytis, neįsikabina labai tvirtai, vėjas nenudraiko?

gal kas išbandė ir stačią sienutę ir šiek tiek pasvirusią? iki šiol mūsų agurkai tik ant žemės augdavo, tai diiiidelį plotą užima doh.gif o jau tas žergliojimas skinant juos tai.... doh.gif
Atsakyti
Anksčiau lauke agurkai lipo kukurūzų stiebais, šį sezoną kabinsiu prie įsmeigiamų spirale susuktų strypų. Augina lauke ir 'ant špalerių', tik ne atviruose laukuose smile.gif
Atsakyti