Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjų 7 tema

QUOTE(davaida @ 2014 05 25, 17:04)
Pavydžiu as jums super mamos: viskas žinoma, matyta, gaminti ir niekada fantazijos ne pritrūksta,o man deja, reikia tu knygų, nes ten po kiekvienu receptu yra keli variantai kaip daryti truputi kitaip, nes viskas tikslu ir aišku taip, kad as mėgstu sakyti "gaminti tai as nemoku, bet moku skaityti", ir deja iki siol neradau nieko praktiškai abu uz šias knygas, todėl man labai labai keisti atsiliepimai, kad net kepiniu knyga niekam tikusi....

aš tikrai nesu super mama, o jei tokia būčiau, turbūt man nereikėtų kitų knygų, savas rašyčiau. Visų pirma, prieš pirkdama knygą aš visada įvertinu kiek realiai receptų mane domina. Gal ten patiekalai iš produktų, kurių aš ar mano šeima nemėgsta ar nelabai mėgsta. Antra, receptai kartojasi. Taip atsimeta didžioji dalis pateiktų receptų. Mokėti tokius pinigus dėl kelių receptų neapsimoka. Ir jei teiktų rinktis, aš balsuočiau už jos pirmąsias knygas. Ši knyga nėra prasta, bet prastesnė už jos ankstesnias. Be to, receptus gaminimui pateikia ne viena Beata. Yra kitų autorių knygų, kurie irgi aprašo panašius receptus. Tada tas "kažkur girdėta ir matyta" būtent šioje knygoje labai stipriai jaučiasi. Bet jeigu jums ta knyga naudinga, reikalinga ir t.t., tuomet labai puiku. Ir nieko čia keisto kad kažkam kažkas nepatinka. Mes nesam visi vienodi. Ir patinka mums skirtingi dalykai.

O kepinių knyga vėlgi nėra niekam tikusi. Galbūt man ji atrodo prastesnė, nes ten vien tik kepiniai. Tačiau ją turiu, esu iš jos gaminusi, bet jei žvelgt procentaliai, turbūt pasinaudojau mažesniu kiekiu receptų.

Jos knygos praktiškos, geros ir man patinka. Bet paskutinioji nuvylė, nes mano nuomone, neprilygsta pirmosioms knygoms. O gal aš tikėjausi per daug. gal per greitai ji tas knygas "kepa".
Atsakyti
Asmeniškai man daugiausia šiuo metu naudojama būtent "Kepinių knyga", pirmos dvi mažiau, o "Daržovių" knygai dar gal ateis metas, jau nužiūrėtas tuno-grikių apkepas, bet va dėl šios knygos kažkaip nesigilinau ir pirkau, dėl kolekcijos, nors daugiau pavarčius supratau, kad visos tos salotos pernelyg nekasdieniškos, šeimai negaminsi, o ir svečiams ne visiems įtiksi, tikrai gana netradiciniai skoniai ir deriniai, aš pati mielai išbandyčiau, bet kad itin dažnai naudočiau - nemanau smile.gif "Mamų knygą" ko gero tik vardan tos pačios kolekcijos priglausčiau, nors dar nevarčiau ir negaliu jos įvertinti. O tokių kolekcionierių kaip aš turbūt nemažai yra blush2.gif
Atsakyti
Žiūriu čia tema pasidarius peikiam/giriam ax.gif geriau jau turinčios kokį receptą įdėtumėte iš paskutinės knygos (toms, kurios, dar nespėjo įsigyti), ar nėra nei vieno verto dėmesio? biggrin.gif
Atsakyti
Turiu naują knygą ir iš jos laaaaaaaabai daug gaminu.
Kadangi pas mane trys vaikai, o ten receptai būtent "subalansuoti" vaikams, tai esu patenkinta pirkiniu smile.gif
Atsakyti
O kas nors darot granola su tom greito paruosimo avizom? Tiek esu uzsipirkus ir bijau, kad per laika jos ten kokiu vabaliuku dar prisiveis. Gal taip nebuna, bet vis tiek norisi dezutes prarerinti.
Atsakyti
QUOTE(-Darateja- @ 2014 05 27, 13:46)
Turiu naują knygą ir iš jos laaaaaaaabai daug gaminu.
Kadangi pas mane trys vaikai, o ten receptai būtent "subalansuoti" vaikams, tai esu patenkinta pirkiniu smile.gif

Ką gaminot?
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2014 05 27, 19:05)
Ką gaminot?

Daržovių lietinius, omleto keksiukus, kepiau varškėčius, makaronų ir tuno slaotas, ryžių salotas su kumpiu, burokėlių ir avinžirnių mišrainę, daržovių padažą makaronams, moliūgų ir lęšių sriubą, žirnių sriubą su kumpiu, kiaulienos ir daržovių kukulius, befstrogeno troškinį, vištienos troškinį su morkom ir obuoliais, paslaptingus vištienos kukulius, kepiau sparnelius, kinišką vištieną, dešrelių ir pupelių troškinį ( šnd pietums kaip tik buvo smile.gif )bulves kepiau, vanilinius keksiukus, vaiaki kepė prancūzišką jogurtinį pyragą.
Visi receptai bus dar ne kartą naudojami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Darateja- @ 2014 05 27, 19:33)
paslaptingus vištienos kukulius,
vaiaki kepė prancūzišką jogurtinį pyragą.

gal galėtumėt įdėt šiuos du receptukus ax.gif 4u.gif

dar norėjau paklaust, gal kas kepė Semla bandeles, tėvo dienos proga galvoju vyrą nustebint, bet nesuprantu to surašymo, kaip formuot tas bandeles, kažkaip sudėtingai sugebėjo žodžius išdėlioti paprastoms apvalioms bandelėms rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulčia trupinėlis: 28 gegužės 2014 - 11:26
QUOTE(-Darateja- @ 2014 05 27, 19:33)
Daržovių lietinius, omleto keksiukus, kepiau varškėčius, makaronų ir tuno slaotas, ryžių salotas su kumpiu, burokėlių ir avinžirnių mišrainę, daržovių padažą makaronams, moliūgų ir lęšių sriubą, žirnių sriubą su kumpiu, kiaulienos ir daržovių kukulius, befstrogeno troškinį, vištienos troškinį su morkom ir obuoliais, paslaptingus vištienos kukulius, kepiau sparnelius, kinišką vištieną, dešrelių ir pupelių troškinį ( šnd pietums kaip tik buvo smile.gif  )bulves kepiau, vanilinius keksiukus, vaiaki kepė prancūzišką jogurtinį pyragą.

Kaip tie omleto keksiukai? Skanu, patiko? jiemane irgi domina.
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2014 05 28, 12:26)
gal galėtumėt įdėt šiuos du receptukus  ax.gif  4u.gif

KUKULIAI
500g maltos vistienos, malto muskato, 1 kiausinis,2v.s. kuskuso,kukurzu kruopu, dziuvesiu ar ryziu dribsniu, druska, pipirai. Idarui: gabalelio mocarelos,40g fermentinio surio, 1v.s. lydyto surelio, majonezo ar grietineles surio,dziovintu pomidoru,raudoneliu.
Idarui surius sutarkuoti.Daryti kukulius su idaru ir kepti orkaiteje.

PYRAGAS
1 indelis (125g) naturalaus jogurto, 3 jogurto indeliu miltu, 1 a.s. kepimo milteliu,ziupsenis druskos, 2 jogurto indeliu cukraus, 3 kiausiniu, 1 jogurto indelio aliejaus.
Viska sumaisyti ir kepti 25-30 min, 200 laipsniu temperaturoje.

QUOTE(Isila @ 2014 05 28, 14:22)
Kaip tie omleto keksiukai? Skanu, patiko? jiemane irgi domina.

Tai omletas keptas orkaiteje ir pateiktas kita forma. Ir ten dedasi fermentinis suris, ko pati niekada nebuciau sugalvojusi deti i omleta.
Kadangi kiausinienes/omletus megstam, tai mums skanu buvo smile.gif
Atsakyti
Na ka, isigyjau sia knyga ir as,Rimi 30 proc knygoms, uzmaciau atsitiktainai, pavarciau ir man ji tikrai labai patiko, nors is komentaru buvau susidariusi nekokia nuomone. Bet ji mane labiau "uzkabino" nei kepiniu bei darzoviu knyga, butent ju dvieju ir neturiu. Tai vat, seimos bei draugu nuotrauku nera tiek daug, tikrai proto ribose, yra keletas receptu is senesniu knygu ar tiesiog elementariu receptu (piemenu pyragas, balta misraine, lietiniai, bulviu kosiu idejos). Bet kas labiausiai patrauke demesi, kad receptai tikrai paprasti ir jie labai ivarus, po kiekvienu receptu idejos, ka galima pakeisti, prideti ar atimti, prie daugumos nereikes ilgai uztrukti. Man svarbiausia ju ivairumas, nes virtuveje man fantazijos daznai pritruksta, o norisi greitai ir skaniai pavalgyti Tai vat, galiu pavardinti kas pirmiausia patrauke aki ir ka tikrai isbandysiu:
darzoviski lietiniai,omleto keksiukai, virtu bulviu ir varskes blynukai su lasisa kukuruzais ir zirneliais, darzoviu padazas makaronams ,moliugu ir lesiu sriuba, zirniu sriuba su kumpiu, kiaulienos ir darzoviu kukuliai, Sveikatos sriuba, desreliu ir pupeliu troskinys, tortiliju paploteliai su darzovem ir pupelemis., vistienos ir kumpio troskinys. Is saldumynu patrauke demesi vaisiniai riesutiniai triufeliai, riesutiniai sokoladiniai triufeliai, spurgos - pyrageliai, tinginys (su rududu bei riesutu sviestu bei slyvom).
Siaip yra daugiau receptu, kuriuos tikrai isbandysiu, surasiau, kad daugmaz, kas nevarte atidziau, susidarytu ispudi. As tikrai nesigailiu ja nusipirkusi, manau daznai bus naudojama
Atsakyti
QUOTE(-Darateja- @ 2014 05 27, 20:33)
Daržovių lietinius, omleto keksiukus, kepiau varškėčius, makaronų ir tuno slaotas, ryžių salotas su kumpiu, burokėlių ir avinžirnių mišrainę, daržovių padažą makaronams, moliūgų ir lęšių sriubą, žirnių sriubą su kumpiu, kiaulienos ir daržovių kukulius, befstrogeno troškinį, vištienos troškinį su morkom ir obuoliais, paslaptingus vištienos kukulius, kepiau sparnelius, kinišką vištieną, dešrelių ir pupelių troškinį ( šnd pietums kaip tik buvo smile.gif  )bulves kepiau, vanilinius keksiukus, vaiaki kepė prancūzišką jogurtinį pyragą.

Gal nesunku būtų šiuos receptukus parašyti? mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti