Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

Aš čia bebrowsindama radau ir kaip RAW šeriamas šuo susidūrė ties 7 metais su analinių liaukų uždegimu - tačiau tai vienetinis atvejis, ar dėl to kaltinti RAW ir ląstelienos trūkumą? Kaip tik prieš dvi dienas su tokiu pat uždegimu susidūrė ir mano pažįstamas, kurio jaunas šuo maitinamas košėmis - ten jugi gausu ląstelienos smile.gif
Šuo yra prisitaikantis - jis išgyvena ir košėmis, ir sausu, ir mėsa, ir viskas atrodo sveika, nes žmogus į šuns vidų nelenda ir netikrina - ar jam inktuką, ar jam skranduką skauda, ar jo kraujas tirštesnis ar ne. Vienetiniai atvejai. RAWistai, kaip taisyklė, kraujo tyrimus daro dažniau, dėl to dažniau ir iškyla frazė, kad va su RAW kažkas neaiškiau, nes padarėm tyrimus, tai tas ir tas blogai. O kas košemis maitina, labai retai ima ir daro tyrimus, ir vaikšto tvirtindami, kad jų šunys labai sveiki, kol va kaimynė maitina RAW ir jos šuns kraujas per tirštas smile.gif
Rodnega, mano šuns gomurys juodas, vai tai velnią auginu, o dar kai sužverės nuo mėsos... biggrin.gif Gerai kad bent ne prancūzas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2013 06 19, 14:57)
Aišku, gali ir taip būti. Bet juk BARF irgi paremta tam tikra ne tik teorija, bet ir praktika.

Atsižvelgiant į labai daug faktorių ir ypač į tai, kad šuo nėra lygu vilkas, nes jis tiesiog ne vilkas biggrin.gif ir į tai, kad vilkų mityba negali būti realiu pavyzdžiu šuniui, kadangi kiek ten vidutinė vilko gyv. trukmė, apie 6 metus iš mokslininkų stebėjimų??? Tai tokia trukmė ir toks gyvenimo būdas, kai tai sumedžioji ką, tai ne ir t.t. jokia sveiko žmogaus logika negali būti perkeliamas naminiam šuniui, tai nėra pagrindo ir teigti, kad raw - idealiausia šėrimo sistema šuniui. O Barf jau skamba normaliau ir priimtiniau, arčiau civilizacijos, kurią nuolat patiria šunys, gyvendami ne kaip vilkai, o prie žmonių. Aišku, šią šėrimo sistemą irgi galima pasiderinti, nebūtinai sekti aklai ir malti mėsą ar pan.
Bet žinoma, čia galima diskutuoti iki susi..kimo blush2.gif kaip sakoma. Todėl net neverta pradėti ir pyktis, o kiekvienas turi pasiremti sava nuosava logika ir apsispręsti ir neleisti, kad po to kitas menkintų jo apsisprendimą ir aiškintų savo kelių metų bandymų teorijas kaip geriausias iš geriausių biggrin.gif
Atsakyti
O dėl barf - na tai jei jumi labiau traukia barf, tai maitinkite barf smile.gif mes kartais mėsą perkam barf parduotuvėj, kai pritrūkstam taškų, skrandį įmanoma gauti mums tik maltą, na ir kas čia blogo. pagrindinis skirtumas - daržovės, ir tai, kad mėsa malta, nors malime nematau jokios logikos, kuom malta mėsa šuniui geriau smile.gif o daržovę, bulvę ar kruopų saują galite pridėti šuniui į maistą - nepakenks, ir jei širdis nuo to geriau jausis, tai kodėl ne - žinosit, kad padarėt tai, kas jums atrodo geriausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnolda: 19 birželio 2013 - 14:14
Aš daugiau nei 8 metus šunis šeriu žalia mėsa, turiu jau suaugusių kurie mėsėdžiai nuo užsimezgimo momento-nei pas vieną kraujas ne per tirštas
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 06 19, 14:55)
Bet ar jis pagrįstas kuo nors?
Mes dažnai apsistatom kažkokiais "girdėjau", "kažkas sakė" ir pan. Bet ar ta informacija tikra ir ar turi kokį nors tarpusavio ryšį?
Man normaliai niekas nepasakė, ar šuns šlapimas gali turėt didesnį PH, jei šuo šeriamas RAW. Vieni sako vienaip, kiti kitaip, o gaunas mykimas apie nieką...

Taigi girdėjimo abejonę ir išdėsčiau, turėdama omenyje, kad net be ląstelienos kraują galima skystinti, vanduo irgi gali skystinti. Kitas klausimas, kai to vandens nelaka tiek, kiek reikėtų to kraujo skystinimui, o su daržovėmis, vaisiais -ląstelienos šaltiniu galėtų gauti daugiau. Nesikabinkite, nepulkite, prašau, prie žodžių taip aršiai, juk ši tema diskusijoms, klausimams, kurie iškyla. Man iškyla klausimas, aš ir sakau kažkokią savo nuomonę (nors, galbūt, ir neobjektyvią), kad girdėjau..., kad išgirsčiau kitą nuomonę, tuo labiau, kad nuomonių yra ne mažai šiuo klausimu, kaip ir pagal BARF sistemą, kurios čia kažkodėl niekas nenagrinėja, nors šios temos pavadinime figūruoja ir BARF.

Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2013 06 19, 14:57)
O aš girdėjau, kad kales reikia kergti dėl sveikatos. Kad jei gomurys juodas, bus šuo piktas. Kad prancūzų buldogai yra agresyvūs o nuo žalios mėsos šunys žvėrėja. Vat girdėjau........  bigsmile.gif

Ačiū labai už Jūsų mandagumą šiuo klausimu.
Atsakyti
na tai jei jums atrodo, kad žalia mėsa dideliais gabalais - gerai, o vaisius ar daržovė taip pat gerai, tai maitinkite tuo metodu tarp RAW ir BARF smile.gif juk nebūtina dabar malti mėsos dėl to, kad taip REIKALAUJA barf idealogija, ir nebūtina neduoti obuolio, nes taip REIKALAUJA raw idealogija.
svarbu ne nuodas, jokių dažiklių, jokių druskų, tad ir sąžinėi nėra ko graužti, ar man dabar irgi plaukus rautis, kad nors sakau, jog maitinu RAW, turiu savų išlygų - kad ir tas makaronas, obuolys, morka ar maltas skrandis, juk malti taip ne RAW biggrin.gif bet tai geriausia, ką aš galiu duoti. maitinat tam ir taip, kad šuo būtų sveikas ir laimingas taip, kaip jums atrodo geriausia, o ne tam kad kažkas pagirtų ir per petį paplekšnotų smile.gif nors dėl pagyrimų - mes gaunam labai daug pagyrimų šuns išvaizdai iš veto, kuris nusiteikęs prieš RAW. dėl to, kad rūpinamės šunimi, o ne dėl to, kad aklai sekam kokia maitinimo idealogiją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 06 19, 15:04)
Aš čia bebrowsindama radau ir kaip RAW šeriamas šuo susidūrė ties 7 metais su analinių liaukų uždegimu - tačiau tai vienetinis atvejis, ar dėl to kaltinti RAW ir ląstelienos trūkumą?

Į temą. Tiesiog vieno šuns pavyzdys: pastoviai prisikaupia jam liaukų turinio, kai tik gauna daugiau ląstelienos - liaukų turinio būna ženkliai mažiau ar net iš viso nebūna.
Labai individualu, nepritaikysi kiekvienam individualiam šuniui vilko ar žmogaus teorijų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2013 06 19, 15:10)
Aš daugiau nei 8 metus šunis šeriu žalia mėsa, turiu jau suaugusių kurie mėsėdžiai nuo užsimezgimo momento-nei pas vieną kraujas ne per tirštas

Zay, ačiū, kad įsiterpėte į mūsų diskusiją. O Jus visiškai nieko nieko iš daržovių, vaisių neduodate šunims?
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2013 06 19, 14:14)

Papildyta:
Ačiū labai už Jūsų mandagumą šiuo klausimu.

Negalima remtis VBS sektoriumi. Nieko gero iš to nebus. GIRDĖJAU lygmenyje yra daug neteisingų ir net žalingų gandų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 06 19, 15:16)
na tai jei jums atrodo, kad žalia mėsa dideliais gabalais - gerai, o vaisius ar daržovė taip pat gerai, tai maitinkite tuo metodu tarp RAW ir BARF smile.gif juk nebūtina dabar malti mėsos dėl to, kad taip REIKALAUJA barf idealogija, ir nebūtina neduoti obuolio, nes taip REIKALAUJA raw idealogija.
svarbu ne nuodas, jokių dažiklių, jokių druskų, tad ir sąžinėi nėra ko graužti, ar man dabar irgi plaukus rautis, kad nors sakau, jog maitinu RAW, turiu savų išlygų - kad ir tas makaronas, obuolys, morka ar maltas skrandis, juk malti taip ne RAW  biggrin.gif bet tai geriausia, ką aš galiu duoti. maitinat tam ir taip, kad šuo būtų sveikas ir laimingas taip, kaip jums atrodo geriausia, o ne tam kad kažkas pagirtų ir per petį paplekšnotų smile.gif nors dėl pagyrimų - mes gaunam labai daug pagyrimų šuns išvaizdai iš veto, kuris nusiteikęs prieš RAW. dėl to, kad rūpinamės šunimi, o ne dėl to, kad aklai sekam kokia maitinimo idealogiją smile.gif

Manyčiau, Jūsų šuns racionas yra daug geresnis, nei vien sausas maistas visą gyvenimą ir dar būna, kad tik vienos rūšies, o dar būna, kad ir prasčiausios kokybės. Va, tada greičiau ir išlenda šuns sveikatos problemos.

Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2013 06 19, 15:22)
Negalima remtis VBS sektoriumi. Nieko gero iš  to nebus. GIRDĖJAU lygmenyje yra daug neteisingų ir net žalingų gandų  mirksiukas.gif

Dabar man labiau Jūsų atsakymas patinka, kuriam visiškai pritariu, ir norėčiau dar kartą pabrėžti, kad domiuosi net ir ,,girdėjau...", kad padaryčiau teisingą sprendimą savo šunų racione. Kraujo tirštėjimas, susijęs su girdėjimu, būtent dėl ląstelienos negavimo jau atmestas, nes skystinti gali ir vanduo. BARF sistema turi ir savo minusų, nes, tikrai, šuniui mėsos malti nereikia, bet turi ir tam tikrų pliusų, ir būtent ten yra tos ląstelienos racione.
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2013 06 19, 15:14)
Nesikabinkite, nepulkite, prašau, prie žodžių taip aršiai, juk ši tema diskusijoms, klausimams, kurie iškyla.

Niekas Jūsų nepuola. Taip atrodo. Gal dėl skubėjimo ir dėl to, kad nelabai juos mėgstu, nededu balionėlių ir kitų smailikų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2013 06 19, 15:19)
Zay, ačiū, kad įsiterpėte į mūsų diskusiją. O Jus visiškai nieko nieko iš daržovių, vaisių neduodate šunims?

Specialiai-visiškai nieko neduodu. Aišku kiek jie patys savarankiškai "prisišaudo" - ok. Pvz. : rudenį voljere ir aplink plna uobolių, yra mėgėjų valgančių juos dideliais kiekiais.Be to mano šunys gyvena namie ir tie kurie mėgsta daržoves, o aš kokias morkas tvarkau, o jie rymo su ašaromis akyse-duodu, ko ne.
Atsakyti