Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(matuke @ 2013 04 29, 14:09)
Tau turiu Slivkes daiga, jei vis dar nori  mirksiukas.gif

Noriu noriu noriu bigsmile.gif Ale kaip man iki taves atsibogint be auto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 04 29, 13:09)

Zikas, neparisinek dar, taigi jauni, tvirti daigai

Neeee, dar negalvoju risti, rasiau, as cia i ateiti planuoju biggrin.gif
Kai susodinau palminius, tai visai nebepalminiai liko smile.gif Ir nereik nei ramstyti, nei tuo labiau risti, bet isivaziduoju,kad po men. kokio jau risti reikes g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 29, 14:13)
Neeee, dar negalvoju risti, rasiau, as cia i ateiti planuoju  biggrin.gif
Kai susodinau palminius, tai visai nebepalminiai liko  smile.gif Ir nereik nei ramstyti, nei tuo labiau risti, bet isivaziduoju,kad po men. kokio jau risti reikes  g.gif

Po menesio jie bus milzinai galiunai, gal nepasigaus slogos biggrin.gif as zinok irgi jau ant dienu sodinsiu, vis tempiu guma, o tiksliau pabaigineju pora darbu siltnamio viduj, jei geguzes gale ar birzeli zades rimtas salnas tai jauciu saslykine statysiu ir kelsiuosi kurstyti kokias anglis, kad rusentu, kiek zmogus gali visko bijoti mirksiukas.gif

Jole, nezinau, sugalvok ka nors tongue.gif jis nedickas tiesa, kovo pabaigos sejos, setas su laukui skirta pqrtija , bet jau turi kelias poras tikru lapu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Kaip supratau trumpai prabėgus temą, daugumos augintiniai jau šiltnamyje tupi ir į saulę stiebiasi.
O aš dar mindžiukiuoju blush2.gif
Atsakyti
o mums siaip ne taip pavyko iveikt purvynus , ir nusigaut iki sodo thumbup.gif vietomis vaziuojant dar matem sniego kauburius biggrin.gif O jau slapia slapia doh.gif
sestadieni nugriovem senaji sugriuveli siltnami. Perkelem viena medeli, nes trukde naujam siltnamiui. Oras nelabai koks buvo.ziauriai salta ir lasnojo.
sekmadieni issibetonavom stulpelius naujajam statiniui
kita savaitgali reiks pradet statyt biggrin.gif

va taip tikiuosi ir sulauksiu laiko, kada nebezades salciu naktimis, ir galesiu savo augintinius palikt uz keliasdesimt kilometru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 29, 12:34)
Šiltnamyje kovo pradžioj pasėti labai puikiai ir be papildomų dengimų, cackinimosi auga sau toliau  wub.gif

Ar aš čia gerai supratau, sėjat tiesiai į šiltnamį?
Atsakyti
Tylu cia g.gif
Pasodinau dar dali pomidoru, ikisau ir pora jaunikliu, kas bus, tas.Uzklojau su agro, gal gyvens, salnu nepranesa, palyginus silta naktis nusimato. Anksciau sodintus net su agro nebekutulosiu, viena puse yra apdengta, tipo nuo kaitrios saules, taip ir paliksiu. Nedeginsiu nei zvakuciu, nei pusliu su vandeniu siandien nedesiu, tikiuosi pernakvos be cirku. Gal ir rizikuoju, nes kitu atveju pritruksiu daigu, bet jau atsibodo aplink sokineti, tegul kabinasi i gyvenima patys blush2.gif Jau daugiau kaip puse siltnamio susodinta, like veliau seti, tai tie gali ir palaukti kokia savaitele smile.gif
Atsakyti
O aš vakar padariau savo dičkiams realybės šou "Išlikimas" - vakare pasodinau į šiltnamį, nors buvo aišku, kad bus šalna. Pomidorai grūdinti praktiškai nebuvo. Apklojau triguba agro, pridegiau žvakių (sakiau bus pagarba mirusiems pomidorams, jei ką). Ir še tau - visi kaip kareiviai, niekas neapšalo, atrodo geriau nei atrodė ant palangių. Nors ryte buvau rimtai išsigandus: -3 šalčio, mašinos langus skutom...

Aišku, čia tikrai ne pavyzdys, bet maniškiai jau lipo iš indelių, nebegalėjau laukti...
Atsakyti
Bijau ka is sakyt, bet... pamenat mano pomidoru varganus lapelius, vystancius, padziuvusius. Ka gi didzioji dalis siltanamyje, keli dar namuose. Isgyveno pirma salta nakti, pamatysiu tik sestadieni, bet kaimyne sake, kad nenusalo. Pagal tuos kur namuose, matau, kad atrodo nykimo procesas sustojo, ir man itarimas, kad as juos per mazai laisciau, doh.gif kai sodinau zeme sausutele, sakneles laisvos,nesupaustos, namuose irgi persodinau, palaisciua gerai, ir lyg sutvirtejo. g.gif Siltamyje dar ir nupurskiau. Siemet indelius kitokius naudojau nei paprastai ir neivertinau, kad skyles labai didele, vanduo kiaurai isbegdavo, ir matyt nesudrekindavo pakankamia zemes
Aisku dar bijau dziaugtis, bet ryskiai procesas apstojo ax.gif nu gyveni ir mokaisi, vis bijojau neperlaistyt, o panasu, kad dziovinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 04 29, 20:03)
Ar aš čia gerai supratau, sėjat tiesiai į šiltnamį?

taip, pagal Bubliko teoriją, šaldytos pomidorų sėklos atsparios fitoftorai ir vėliau šie daigai augs lauko sąlygomis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 29, 21:24)
taip, pagal Bubliko teoriją, šaldytos pomidorų sėklos atsparios fitoftorai ir vėliau šie daigai augs lauko sąlygomis wink.gif

Na aš pagal jūsų rekomendacijas šaldžiau šaldytuve, nepagalvojau, kad galima natūraliai. Jei nepaslaptis, kada sėjot?
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 04 29, 20:29)
Na aš pagal jūsų rekomendacijas šaldžiau šaldytuve, nepagalvojau, kad galima natūraliai. Jei nepaslaptis, kada sėjot?

kovo pirmą savaitgalį, tik po to gana smarkiai atšalo. Sudygo vėlokai šiltnamiui, o lauke augint bus kaip tik tie daigai. Na, turiu bėdą dėl skonio, saulėj prinokę pomidorai žymiai skanesni biggrin.gif

Tiesa, tas pats Bublikas siūlo lauke pomidorų sėklas stratifikuot, o prieš sėją atsikast maišelius ir sėti. Kiemas gana toli, nebandžiau dar tokio būdo.
Atsakyti