8m šiltnamis, tai nėra didelis. Jei vienoj pusėj bus durys, kitoj langas - pomidorams bus per mažai ventiliacijos..bet jei abejose pusėse durys, kurios galės pilnai atsidaryti - tikrai užteks. O kokią dar kitokią ventiliaciją įmanoma padaryti plėveliniame šiltnamyje? Stoge skylės neišmuši. Bepigu stikliniuose. Ten gali padaryt pakeliamus langus stoge. Turėjom stiklinį šiltnamį kur stogas abejose pusėse buvo dengimas plėvele. Viduryje buvo abejose pusėse pakeliami 2langai ventiliacijai. Nepasakyčiau kad patiko.
Plėvele buvo dengiama todėl, kad rudenį galėtų bent kiek prisnigt į jį, kad mažiau reikėtų mest sniego..Nepatiko..po kokių 6m įstiklinom tas dalis, kur dengdavom plėvele.
Langus kelis kartus buvom atidarę, o jau dabar - ne..užtenka pilnai atidarytų durų iš vieno ir kito galo.
Taip, kad nesibaiminkit to 8m ilgio šiltnamio.
Kol neturėjom stikliniio, turėjom 2 plėvelinius, kuriuos sujungdavom ir bendra plėvele užtiesdavom. Ten tikrai būdavo daugiau nei 8m..bent arti 14m tikrai..ir jokių tokių bėdų. Tik sodinkit rečiau, kad nesiliestų vienas prie kito, neužgoštų..ir nepanikuokit. Jei dabar naujai statyčiau dar 2 lankais daugiau dėčiau, nes norisi didesnio..o ir sodint rasčiau ką..tik dabar jau negaliu, nes vienas prie tvoros prasideda. Už jo tarpas tik toks, kad atidarius abejas duris nekabintų. Antro šiltnamio gale kriaušė.
Aš sakyčiau geriau rečiau sodint jame, nei per mažą pasidaryt..vienas darbas.
QUOTE(jolitamaria @ 2013 04 30, 16:42)
As per gismeteo Vilniuje jau senai nematau salnu ir 2 sav i prieki man ir nerodo. Jei pavyzdziui kokie +2 tai ir reiktu dangstyti ?
http://meteo.lt/oru_prognoze.php as cia ziuriu. Sone pasirenku skaitmenine oru prognoze, tada virsuj ka nori gali ziureti, ir debesuotuma, ir vejo krypti, ...
QUOTE(adija5 @ 2013 04 30, 17:00)
Nelabai supratau, tai nedangstai ju visai, jei minuso nepranesa?
QUOTE(k@mylye @ 2013 04 30, 19:13)
Labai prasau pasakykit, ar labai cia jau blogai tos demeles baltos. Cia pora paru pagyveno siltnamyje ir taip pasidare. Ka toliau daryti?
Aš neekspertė, bet man čia panašu į mechaninius pažeidimus ir saulės padegimus.
Pas mane yra tokių lapelių,kurie nusibrūžina,kai aš juo nešioju.O paskui gauna saulės ir pabala.
Atkreipk dėmesį,ar neplinta. Nors man nepanašu į ligą

QUOTE(k@mylye @ 2013 04 30, 19:13)
Labai prasau pasakykit, ar labai cia jau blogai tos demeles baltos. Cia pora paru pagyveno siltnamyje ir taip pasidare. Ka toliau daryti?
Panašu į nudegimus, gal laistant užtįško vanduo

QUOTE(ixFLY @ 2013 04 30, 14:08)
Sveiki,
Noriu paklausti ir jūsų patarimo dėl šiltnamio ventiliacijos: ar užteks 8 m ilgio šiltnamyje įsirengti tik duris abiejuose galuose ar to užteks, kad pomidoriukai neiškeptų? šiltnamis lankinis, 2.8 m pločio.
Noriu paklausti ir jūsų patarimo dėl šiltnamio ventiliacijos: ar užteks 8 m ilgio šiltnamyje įsirengti tik duris abiejuose galuose ar to užteks, kad pomidoriukai neiškeptų? šiltnamis lankinis, 2.8 m pločio.
Pas mane polikarbonatinis 8m. tai iš patirties galiu pasakyti, kad neužtenka durų iš abiejų galų -šiemet jau tikrai dėsim vieną stoglangį.
QUOTE(k@mylye @ 2013 04 30, 18:13)
QUOTE(Alekto @ 2013 04 30, 18:38)
Aš neekspertė, bet man čia panašu į mechaninius pažeidimus ir saulės padegimus.
Pas mane yra tokių lapelių,kurie nusibrūžina,kai aš juo nešioju.O paskui gauna saulės ir pabala.

QUOTE(audine68 @ 2013 04 30, 19:07)
as ir taip manau...
nu ka liko man tik 6 nesusodinti, visi kiti jau tupi zemej... panasu, kad neturetu jau ten labai susalti, tai velesnes sejos daigeliu neprireike, uz savaites detaliau parasysiu kas liko... jei nerasiu kam saviems ikisti

ir dar del pomidoru dygimo siltnamyje siandien viena pamaciau isdygusi turbut ceriuka is praeitu metu matyt pasisejo

Papildyta:
tiesa mergynos, turiu tokia minti panaikinti www.tany.lt foruma.... realiai mums jo nereikia, nieks ten nevyksta, tik kazkokie uzsieneciai istisai bando prisijungti ir slamsta deti..
Aisku jis man nemaiso, galiiu palikti, jei tik priestarausit... tik nematau prasmes

Ar jis jum reikalingas?
stebiu per cia orus mano regionui tiksliausiai rodo sulyginus su savo termometru. Tad vakare stebiu ir pasidarau isvadas ko galima tiketis nakti
penktadieni vieno siltnamio puse apsodinau jau. Nakvoja apklostyti,nerizikuoju palikt neklotu...ner tos silumos siemet visai. Kitam siltnamyje labai dar dregna zeme,tad kedenu,purenu,darau skersvejus,kad tik greiciau pradziutu

penktadieni vieno siltnamio puse apsodinau jau. Nakvoja apklostyti,nerizikuoju palikt neklotu...ner tos silumos siemet visai. Kitam siltnamyje labai dar dregna zeme,tad kedenu,purenu,darau skersvejus,kad tik greiciau pradziutu
as siandien 4 pomidorus ikisau i siltnami
dideli jei baisiniai. Seti sausio 24
apklojau. Tegu buvoja

QUOTE(blakstiena5 @ 2013 04 30, 21:14)
stebiu per cia orus mano regionui tiksliausiai rodo sulyginus su savo termometru. Tad vakare stebiu ir pasidarau isvadas ko galima tiketis nakti

Ooooo, cia man patinka, jokiu salnu, oras dziuginantis

QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 30, 22:35)
mano kraste ketvirtadienio nakti -4 laukia

QUOTE(zikas1970 @ 2013 04 30, 19:22)
Nelabai supratau, tai nedangstai ju visai, jei minuso nepranesa?
Nea,nematau tikslo dangstyt.Koks skirtumas ar +6 be agro,ar +9,jei uždengsiu?Vis tiek per žema jiems temperatūra bus,kad ten visokius fosforus įsisavint,tai kam tas vargas

QUOTE(zikas1970 @ 2013 04)
As irgi retai kada uzdengiu, jei +2 zada einu dengti, kitu atveju ne . Dargi manau tokia temperatura ir pristabdo ju augima, ka padarysi, orai ne silciausi siemet, be didesnes silumos vistiek mezgimas ir nokimas neivyks
QUOTE(adija5 @ 2013 04 30, 23:11)
Nea,nematau tikslo dangstyt.Koks skirtumas ar +6 be agro,ar +9,jei uždengsiu?Vis tiek per žema jiems temperatūra bus,kad ten visokius fosforus įsisavint,tai kam tas vargas
Va kai praneša +2,tai jau pridengiu,dėl šventos ramybės 

Vava, pritariu