Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies pertvaros operacija (II tema)

QUOTE(saulyte2 @ 2014 07 24, 22:16)
operavo 07-22, bintai išimti, nosis skaudanti ir sloguojanti su krauju

Labas,mane taip pat domina šis klausimas.Operavausi 07.15,vis dar esu namuose.Pas gydytoją eisiu ketvirtadienį,sakė-žiūrėsim,tęsim ar nebe.Nosis nebekraujuoja,bet vis dar jaučiu,kad ''turiu'' ją biggrin.gif Vis tik dar jei bus įmanoma,norėčiau tęsti,nes ten kur dirbu-labai karšta,ir darbas yra fizinis...Baimė išlieka,kad nepratrūtų ten kas unsure.gif
Žinoma,tai liečia ir nedarbingumo išmoką,manau gaučiau daugiau nei 40 proc.
Atsakyti
ką aš galiu pasakyti apie operaciją, nėra taip baisiai kaip čia rašo kiti, viskas normaliai, pro burna eina kvepuot, aišku jaučiasi tik diskomfortas nosies naktį, ilgai nelaiko su tais tamponais, aš buvau su marliniais ir normaliai ištrauke, aišku kad priklauso nuo gyd.
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2014 07 29, 14:10)
aišku jaučiasi tik diskomfortas nosies naktį,

O čia jau nuo žmogaus priklauso...Operaciją susiplanavau prieš mėnesį,bijojau siaubingai...Man buvo ne pati operacija baisiausia (narkozė ir pan.),bet kaip aš po to būsiu su tais tamponais.Visada jaučiau didelę baimę-kada negali prakvėpuot pro nosį (taip pat turiu klaustrofobiją),kas mane ir stabdė...Vieniems tai smulkmena,kitiems toli gražu ne...Aš buvau iš tų,kurie sunkiai tą išgyvena.Prablioviau iki pat narkozės ir po to kada atsibudau.Negalėjau nei valgyt,nei gert,nes gulo ausys,galvą spaudė...Apie miegą be vaistų net nekalbu...Gavau velnių nuo gydytojo,kad per mažai vartojau skysčių (jis tą suprato ištraukus tamponus-nebėgo kraujas)Buvo žymiai sunkiau atsigaut,nes pati save nualinau...Bet kada ištraukė tuos ''daiktus'' iš mano nosies-(aišku vos nenualpau wacko.gif ),bet pajutau,kad vėl gyvenu yahoo.gif Nosis gula iki šiol,bet užtenka praskalauti jūros vandeniu smile.gif Tikrai nieko negązdinu,tiesiog be jokio melo parašiau,ką išgyvenau pati.Kol buvau ligininėj,galvojau niekada nebesiryžčiau tokiai operacijai (yra tikimybė,kad ta atauga kurią man operavo ataugs),bet rezultatu esu labai patenkinta...Be nosies lašiukų negalėjau gyventi 7 metus,o dabar juos tiesiog išmečiau smile.gif
Atsakyti
Kiek girdėjau, dabar pacientus ligoninėje laiko labai trumpai. Po kiek laiko po operacijos ištraukia tamponus? Tada iškart išrašo? Ar ilgam duoda biuletenį?
Viena skyle visai neprakvėpuoju, reikia operuotis, bet labai bijau blush2.gif
Atsakyti
laiko neilgai, aš jei norėjau galėjau važiuoti namo po tamponų ištraukimų, bet pasilikau dar, visa nakti nemiegojau su tamponais, bet kai iš trauke, tai numigau, nematau problemos, mano brolienei daro rytoj, ji labai bijo, nes jai būna panikos priepuoliai, bus matyt kaip jai
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2014 07 29, 20:57)
Kiek girdėjau, dabar pacientus ligoninėje laiko labai trumpai. Po kiek laiko po operacijos ištraukia tamponus? Tada iškart išrašo? Ar ilgam duoda biuletenį?
Viena skyle visai neprakvėpuoju, reikia operuotis, bet labai bijau  blush2.gif

Pas mus Utenoje laiko 2 dienas su tamponais-trečioje ištraukia.Nežinau kaip kitur...
Nors operavo gydytojas iš Vilniaus,juo esu be galo patenkinta

Biuletenis priklauso nuo darbo pobūdžio labai daug...
Atsakyti
sveikos smile.gif

MB išoperavo beveik prieš 3 savaites. tai jam baisiausias jausmas buvo ne tamponų traukimas (apie kurį prisiskaičius kraupinausi... ), bet siurbimas kitą dieną. šiaip vis dar jaučia, kad ten giliai kažkas lyg yra, kažkas trukdo kvėpuoti, nors pertvara dabar tikrai tiesi... be to, vis dar knarkia... nors žinau, kad gali ir nedingti tas knarkimas unsure.gif gal kuri pasakys, kiek laiko reikia plauti nosį jūros vandeniu? g.gif
Atsakyti
laba diena gal galetumete pasakyti pas kuri gyd Vilniuje operavotes ir pas kuri siulytumete rasytis..
isanksto aciu..
geros dienos,,,,
Atsakyti
QUOTE(urte484 @ 2014 07 29, 20:13)
Pas mus Utenoje laiko 2 dienas su tamponais-trečioje ištraukia.Nežinau kaip kitur...
Nors operavo gydytojas iš Vilniaus,juo esu be galo patenkinta

Biuletenis priklauso nuo darbo pobūdžio labai daug...

Dar neperziurejau visos temos, bet tai koks tas biuletenis ilgio buna?smile.gif

Angina kai operuoja, tai 14 dienu. Arba ilgiau, jei komplikacijos ar kokie nesklandumai kiti.

Ar imanoma suderinti, kad formintu biuleteni, kai operacija daroma privaciai (del formos korekcijos, bet prie to paties ir pertvaros tiesinimas)? Ar butina ligoninej, su siuntimu seimos gydytojo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jokubauskaite @ 2015 10 13, 11:16)
Dar neperziurejau visos temos, bet tai koks tas biuletenis ilgio buna?smile.gif

Ar imanoma suderinti, kad formintu biuleteni, kai operacija daroma privaciai (del formos korekcijos, bet prie to paties ir pertvaros tiesinimas)? Ar butina ligoninej, su siuntimu seimos gydytojo? 4u.gif

priklauso nuo situacijos, nuo dirbamo darbo. tarkim, jei darbas prie kompiuterio, tai logiška, kad biuletenis bus trumpesnis nei kad fizinį darbą dirbančio žmogaus 4u.gif

čia reiktų klausti toj privačioj klinikoj, ar jie išrašo biuletenį. kaip MB buvo, kiek pamenu, tai padarė operaciją, biuletenis + kelios dienos, o tada pas šeimos gyd.ir jinai biuletenį tęsia.
Atsakyti
Sveiki, gal yra kas nesenai operavosi nosies pertvarą ir gali pasakyti kiek laiko po šios operacijos būni ligoninėje? 4u.gif
Atsakyti