Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

Mielosios mamytės,norėjau užvesti tokią temelę,kuri bent jau man yra aktuali.Esu pakankamai jauna mama,jau turinti dvi atžalas.
Kai teko gimdyti pirmąją,išgirdau daug įžeidinėjimų iš daktaro ir akušerės.Tada man buvo 19metų.Buvau išvadinta jauna nesusipratėle,kad nebaigus jokių mokslų jau"pasidariau"vaiką.Kadangi man buvo daromas cezaris,tai operacijos metu tikrai girdėjau kaip brigados personalas šnabždėjosi tarpusavyje ne į mano naudą.
Antra kartą,kai susilaukiau mažylės viskas buvo visiškai kitaip...operacijos metu mane visą laiką kalbino,su manimi bendravo,klausė kaip jaučiuosi ir pan.
Taigi norėčiau išgirsti ką jūs manot apie tokius daktarus?
Pasidalinkime patirtimi ax.gif
Atsakyti
Su manim elgėsi ir kalbėjo gražiai, bet va draugei teko išgirsti ir nemalonių dalykų, nors gimdė už pinigus (tik mokėjo gydytojai, o ne akušerei, pastaroji ir buvo paleidusi liežuvį), ir vyras kartu buvo. Tai jis buvo apšalęs.
Atsakyti
Mano atveju tai labai grubiai elgesi anesteziologe,apsauke mane karve kai gimdziau,o kai siuvo nenuskausmine pasake pirma karta matanti tokia krupciojancia moteri kuri negali pakentet kai apziuri gimdos kakleli.Buvo labai grubi kai pacia procedura dare-apidura,nuolat baresi.matomai todel kad pries viska nedaviau jai 50lt,kaip ten iprasta.Maniau duot po visko,bet po tokio elgesio aisku ji nieko negavo.akusere elgesi gana ramiai,tik man buvo padaryta blogai apidura,tai tas pats kaip ir nepadaryta,tai labai stebejosi kai man gali taip stipriai skaudet.Po visko ji pasake kad zinociau kad man daugiau vaiku gimdyt negalima nes esu neustverminga. Kaip cia pasakius neistverminga-juk pagimdziau beveik 4,5kg sunu 4u.gif 4u.gif 4u.gif be nuskausminimu ir visa plysau.......Manau nevertejo jai taip sakyt....................
Atsakyti
QUOTE(sleeta @ 2006 08 16, 09:17)
Mielosios mamytės,norėjau užvesti tokią temelę,kuri bent jau man yra aktuali.Esu pakankamai jauna mama,jau turinti dvi atžalas.
Kai teko gimdyti pirmąją,išgirdau daug įžeidinėjimų iš daktaro ir akušerės.Tada man buvo 19metų.Buvau išvadinta jauna nesusipratėle,kad nebaigus jokių mokslų jau"pasidariau"vaiką.Kadangi man buvo daromas cezaris,tai operacijos metu tikrai girdėjau kaip brigados personalas šnabždėjosi tarpusavyje ne į mano naudą.
Antra kartą,kai susilaukiau mažylės viskas buvo visiškai kitaip...operacijos metu mane visą laiką kalbino,su manimi bendravo,klausė kaip jaučiuosi ir pan.
Taigi norėčiau išgirsti ką jūs manot apie tokius daktarus?
Pasidalinkime patirtimi ax.gif



na gimdžiau "Mažylyje", gimdymo metu pakliuvo mano gydytoja ir gera akušerė ir anastezologe. buvo viskas gerai kol neatėjo ryte vyr.akušerė tą dieną budėjusi skyriuje. ir tada norėjosi nors skradžiai žemę prasmegt.
1. paprašiau nuskausminamųjų, tai man pareiškė, kad gimdei su nuskausminimu, komfortiškai, tai ir kentėk, bet galų gale atnešė. o likusias dienas kitos akušerės pačios pasiūlydavo vaistų, sakydavo kam kentėt, jei galima skausmą numalšinti ir jaustis geriau.
2.Į palatąpaguldė moterį su nuolat rėkiančiu vaikučiu, paprašiau vyro kad paimtų palatą, kuri yra skirta mamai ir vaikui už 20 lt., tai ką aprėkė vyrą ir pareiškė, kad geriau pampersų nusipirktume,lyg mes kaip ubagai paskutinius pinigus išleisim, ir tipo man geriau bendroj palatoj, nes tualetas toliau, galėsiu pasivaikščiot iki jo.
3. kadangi per gimdymą smarkiai nukraujavau, liepė būtinai pasikviesti vyr.akušerė, kad padėtų pirmą kartą atsikelt ir nueit iki tual.,tai vėl sulaukėm krūvą priekaištų.
4. vakare mažėlė pradėjo klykti nesavu balsu, kadangi mano pienelio jai buvo maža, nes valgė 1,5 porcijos. tai draugės nuėjo jos pakviesti, tai jas aprėkė, atėjusi po kokių 20 min. nupurtė mažėlę, man prižadėjo bemiegę naktį ir t.t.jau pirmai dienai po gimdymo buvo man "vakarai", paskambinau vyrui verkdama nesavu balsu ir paprašiau kad gryžtų, nes buvau išleidusi namo pamiegot. kai atvažiavo vyras šiek tiek sušvelnėjo, bet su tokia ironija pareiškė "tai ką pasikvietei vyrą kad papą palaikytų".
Labai gaila, kad daugiau ji nedirbo skyriuje per mano likusias 6 buvimo ligoninėje dienas, tikrai būčiau pažiūrėjusi pavardę ir parašiusi skundą ant jos, nes toks žmogus negali dirbti tokioje ligoninėje, tai dar visa laimė kad kai gimdžiau ji nedirbo gimdykloje, nes baisu pagalvot, kokias replikas ji ten mėto.
bet kitą vaikelį jei likimas lems vėl gimdysiu "Mažylyje", bet jau prašysiu visų šventųjų kad nepapaulčiau vėl ant tokios super akušerės,o šiaip esu labai patenkinta personalu, maistu, priežiūra ir esu labai dėkinga jiems išskyrus "TAI"

Papildyta:
QUOTE(ingridukas @ 2006 08 17, 18:29)
Mano atveju tai labai grubiai elgesi anesteziologe,apsauke mane karve kai gimdziau,o kai siuvo nenuskausmine pasake pirma karta matanti tokia krupciojancia moteri kuri negali pakentet kai apziuri gimdos kakleli.Buvo labai grubi kai pacia procedura dare-apidura,nuolat baresi.matomai todel kad pries viska nedaviau jai 50lt,kaip ten iprasta.Maniau duot po visko,bet po tokio elgesio aisku ji nieko negavo.akusere elgesi gana ramiai,tik man buvo padaryta blogai apidura,tai tas pats kaip ir nepadaryta,tai labai stebejosi kai man gali taip stipriai skaudet.Po visko ji pasake kad zinociau kad man daugiau vaiku gimdyt negalima nes esu neustverminga.    Kaip cia pasakius neistverminga-juk pagimdziau beveik 4,5kg sunu 4u.gif  4u.gif  4u.gif be nuskausminimu ir visa plysau.......Manau nevertejo jai taip sakyt....................

na mes davėm po epidiūro kai mokėjom už vaistus. šiaip labai gerai padarė.ai ai neįsivaizduoju kaip pagimdyt reikėtų tokį svorį, nors pati pagimdžiau 4,064, bet labai bijau dėl antro sako jie dar daugiau sveria. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
na del seseliu pogimdyvineje palatoje tai priekaistu iras turiu.man antra cezari dare KMUK,po reanimacijos kai atveze mane i palata tai is naujagimiu sesliu nesulasukiau jokios pagalbos,na nebent padedavo palatos kaimyne jas iskviest ir pasakyt kad mano mazei reikia misinuko,nes pienelio mamos nevalgo.Aplamai tas 6 dienas ligoninej pragulejau viena,nes vyras negalejo is kito miesto vazinet kasdien,tai tas dienas prisimenu kaip ne pacias geriausias
Atsakyti
Tiek per gimdyma ir po jo visas personalas elgesi puikiai.Gimdziau Trakuose.
Buvo mano gydytojas ir pora akuseriu,tai vis kalbino,ramino,visokias istorijas pasakojo,klausinejo ar tik man nieko netruksta ir t.t.Po gimdymo akusere kelis kartus nakti ateidavo paziureti kaip as laikausi.Gydytojas sekancia diena is namu vaziavo pasiziureti kaip mes laikomes.Vienu zodziu jauciausi labai priziurima ir globojoma.
Atsakyti
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 18, 00:01)
atėjusi po kokių 20 min. nupurtė mažėlę, man prižadėjo bemiegę naktį ir t.t.


Nu sakes, kas per akusere blink.gif ! Netikejau, kad siais laikais tokiu zarazu yra. Gaila, kad pavardes neisidemejai. Suprantama, kad po gimdymo mamytems sunku veja pakelti, nes emocijos ant ribos, bet artimieji tai galetu tokiai babcei pora rimtu zodeliu pasakyti. Linkiu tau jos daugiau niekada gyvenime nesusitikti.
Atsakyti
na del purtymo tai kai mano pirmagime klyke nakti o as prie jos atsistot negalejau tai panasiai irgi buvo su papurtymais,bet ir siaip zmogus ji nera gyvenime malonus tai nera ko stebetis kad elgiasi ir su vaikais taip....ir dar ana karta pridure:"pirma karta matau tiap zviegianti vaika!"
Atsakyti
Mums nenuskilo su najagimių sesele. pirmą vakarą mano pipiras pradėjo baisiausiai klykti. vaiaks pirmas, abu su vyru paismetę, nežinom nei kaip, nei dėl ko, duodu papą, vaikas vis tiek rėkia Įlėkė seselė ir užbliovė ko mes vaiką rigdom. Liepė nuramint ir baigt rėkimus. O kaip nuramint, kad niekas nesigauna. Žodžiu prarėkė mano pipiras su trumpom pertraukom iki3 val nakties. Pasikvietėm akušerę, ji arčiau buvo. Tai ji patarė eiti pas naujagimių sesutes ir prašyt mišinuko, nes, jos nuomone, vaikui valgyt neužtenka. Pasiėmėm vaiką ir einam tos sesutės ieškot. Suradom, išbarė mus ko vaiką po koridorius tąsom, jei nieko apie vaikus nežinom, kam gimdėm, prisigimdo jauni vaikų ir bėdų prisidaro, ir išvis kodėl aš vaiko nemaitinu. Aš jai vos ne pro ašaras aiškinu, kaip tą vaiką matinau, kaip nuo 18 val jis nieko kito neveikė tik valgė. Prašau paaiškint, gal paduot nemoku, gal kas negerai. Tai ji net nemirktelėjusi atkirto, akd viskas čia gerai, o dabartinės mamos visos tokios nenori pačios vaikų maint. Atsakiau, kad noriu, o ji manęs nesiklauso, tą patį varo. Grįžom į palatą, vyras supo vaiką, o aš blioviau,nes negalėjua nurimti. tai vyrui teko ne tik vaiką, bet ir mane raminti. Naktis praėjo be miego paryčiui pasirodė ta sesutė, pasakė, kad aš pati esu kalta, nes nuo ryto tos jaunos mamos prisikviečia lankytojų, durys neužsidaro, tai kur čia normaliai vaikas valgys... doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
gimdžiau Antakalnio klinikose iš nieko negirdėjau jokių užgauliojimų schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Gimdžiau Trakuose,bet irgi jokio blogo žodelio neišgirdau.Visas personalas buvo nuostabus thumbup.gif Jiems galiu pasakyti tik didelis AČIŪ smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chriss: 19 rugpjūčio 2006 - 11:18
As buvau is anksto susitarusi su akusere ir daktare, bet gavosi taip, kad kai man reikejo gimdyti mano daktare kitoje klinikoje dare cezari ir pas mane atvykti negalejo, todel perleido mane savo kolegei kuri tuo metu ir budejo. Siaip viskas vyko labai sklandziai, elgesys buvo superinis, tik pamenu viena dalyka, kad daktare atejo priimineti gimdymo tik ka parukiusi ir as visa laika gimdant galvojau kaip man smirda......... unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti