Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(Alekto @ 2013 05 13, 19:53)
Kur rast tokių bigsmile.gif ?

Straipsniukas su konteinerio pavyzdžiu ir dar kažkur buvo seniūnijų su tiksliais adresais sąrašas. Aleksoto berods nebuvo tame sąraše, gal todėl ir nepastebėjai jų mirksiukas.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 13, 20:02)
Merginos, kas lauke sodinsit, kada planuojat, be birzelio turbut nelabai?

Stebiu 5 ištremtus savaiminukus, jei jie gerai jausis ir savaitės pabaigoj ( auga lauke be priedangų ), tuomet perkelsiu ir laukinius. Tačiau manieji dar maži ir tikrai kurį laiką bus uždengti plastikiniais gaubtais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 13, 19:30)

Zikas1970, mano lauko pimidoru daigai jau lauke issodinti 6. Kiti 5 dar mazesni, tai siltnamyje indeliuose tupi. Juos tremsiu i darza gale menesio, jauciu, nes dar 9 reminta lysve daryti jiems, kazkaip rankos jau nekyla. Siemet uzteks esamu jau kieme...

Vo, dar viena biggrin.gif Gerai, kad uzklausiau, buciau pramiegojus su sodinimu smile.gif Nu tikrai reikes sia savaite rankoves pasiraitoti. As apremintas lysves darau,bet pomidoru ten nekisiu, sodinsiu tiesiai i pieva, duobe didele kasiu, pribersiu zemiu geresniu, perpuvusio meslo, sodinsiu, aplink juos storai pamulciuosiu. Pas mane lysviu tik penkios bus, tai ten jau numacius ir be pomidoru ka seti/ sodinti.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 13, 19:37)

Stebiu 5 ištremtus savaiminukus, jei jie gerai jausis ir savaitės pabaigoj ( auga lauke be priedangų ), tuomet perkelsiu ir laukinius. Tačiau manieji dar maži ir tikrai kurį laiką bus uždengti plastikiniais gaubtais  4u.gif

Tai kad tie eksperimentiniai gerai jauciasi, nesistebiu, jie gi uzsigrudine ojojoj kaip smile.gif Del gaubtu gera mintis, bet mano i penkialitri kai kurie sunkiai betilps blush2.gif Nors i zeme sukisus gal ir tilptu, as dabar ziuriu su vazonciku panasiai kaip penkialitris. Ai,. agropleveles dar turiu, apklosiu jei ka smile.gif
Atsakyti
is mano eksperimentiniu tik 1 teliko ir tai persodintas i kita vieta... nelabai jis ten auga blush2.gif tie kurie pasisejo patis, jau ji lenkia....bet tu savaiminiu neauginisu, nes ten tikrai hibridai cheriukai... tik ranka nekila israuti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 13, 19:30)
Tikrai dailus daigai , Asese  4u.gif  Gal visgi ne veltui tos seklytes tokius pinigus kainuoja, jei galima is ju toooki derliu isspausti  smile.gif 

tikrai ne vien sėklose reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 13, 19:11)
O ką pasibaigus sezonui daryti, susirinkti skutelius į atminimų skrynią?  laugh.gif

O jei rimtai, man labai patinka specialios gumuotos vielutės pririšimui - jos brangokos, bet labai patogu - atkerpi, užlenki ir viskas 4u.gif Nežinau kiek jos ilgaamžės - naudosiu jau ketvirti metai, dar geros 4u.gif Rudenį dezinfekuoju jas ir padedu kitiems metams smile.gif
Atsakyti
Siandien vakare apirpurskiau visus daigus pakartotinai pieno/jodo/vandens birzgaliuku. Lauko pomidorai irgi gavo savo dali. Prisiminiau, gi kad ir dvi Bajajos lauke patupdytos jau. Jei salnos kokios butu, tai agro apkiutociau ir tiek. Bajajos jau ir zydi patenkintos sau.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 05 13, 20:49)
tikrai ne vien sėklose reikalas  smile.gif

Tai taip. Tik genetika ju jau rinktine buna. Tai jei dar ir prieziura atitinkama, tai derlius geras garantuotas.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 13, 19:53)
Siandien vakare apirpurskiau visus daigus pakartotinai pieno/jodo/vandens birzgaliuku. Lauko pomidorai irgi gavo savo dali.  Prisiminiau, gi kad ir dvi Bajajos lauke patupdytos jau. Jei salnos kokios butu, tai agro apkiutociau ir tiek. Bajajos jau ir zydi patenkintos sau.

o kodel neryte...ar spes isdziuti?
o as tai vis neprisiruosiu doh.gif blush2.gif nieko dar nepurksti mano augintiniai, nei senukai nei jaunuciai, nors planuoju jau virs savaites doh.gif bet vis pamirstu vandens privirint is vakaro (nes purskiu tik virintu vandieniu)...einu ta proga dabar uzvirinsiu smile.gif
Atsakyti
Ai, tiesa, kazkada rodziau savo issigimusi viena daigeli,( malachitovaja skatulka) tai isleido jis po ilgo laiko stieba,kazkaip sone, nuskyniau keistus pirmus lapus, dabar normalus pomidorcikas ir jau tuoj tuoj suzydes bigsmile.gif Ir sitas i lauka keliaus, paciai idomu, kas is jo bus, bet jau dabar ziedu prikroves smile.gif Turbut ugio reikiamo nepriaugs, nes kiti tos pacios veisles zyyymiai didesni
Atsakyti
Aš šiandien prisiskyniau jau asiūklio thumbup.gif Mirkosi dabar, ryt pavirsiu.Bus purškaliukas pomidorams thumbup.gif Tik reik paieškot tiksliai kaip pasiruošti,nes jaučiu kažkur pasimetę užrašai mano eilinį kartą doh.gif
Paskui kai sužydės bitkrėslės,būtinai jomis purkšiu (čia nuo dėmėtligės). Bent man pernai pasiteisino ax.gif
Ale pienu/jodu nedrįstu purškaliot blush2.gif Gal jei jau maras pultų,tada kitaip žiūrėčiau,bet šiaip baisu man atrodo pienas ant pomidorų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 05 13, 20:56)
o kodel neryte...ar spes isdziuti?
o as tai vis neprisiruosiu  doh.gif  blush2.gif  nieko dar nepurksti mano augintiniai, nei senukai nei jaunuciai, nors planuoju jau virs savaites  doh.gif  bet vis pamirstu vandens privirint is vakaro (nes purskiu tik virintu vandieniu)...einu ta proga dabar uzvirinsiu smile.gif

Jei kokiu marmalu purskiu, tai tik vakare. Nes jei ryte ir dar nespeja nudziuti, o saule islenda, tai daug baisiau butu. Pas mane,kai stiklinis siltnamis, tai temperatura kyla is karto pries saule. Baisu nudeginti tokius. O cia vakare nupurskiu, skersveji padarau, jie apziuna ir ramu. Del laukiniu, tai is viso ramu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 13, 21:35)
Jei kokiu marmalu purskiu, tai tik vakare. Nes jei ryte ir dar nespeja nudziuti, o saule islenda, tai daug baisiau butu. Pas mane,kai stiklinis siltnamis, tai temperatura kyla is karto pries saule. Baisu nudeginti tokius. O cia vakare nupurskiu, skersveji padarau, jie apziuna ir ramu. Del laukiniu, tai is viso ramu  smile.gif

Aš purškiu tik anksti iš ryto. Niekad nenudegė. Vakare bijočiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 13, 21:34)
Ale pienu/jodu nedrįstu purškaliot blush2.gif Gal jei jau maras pultų,tada kitaip žiūrėčiau,bet šiaip baisu man atrodo pienas ant pomidorų blush2.gif

Mano pernykscius pomidorus, itariu,kad tik tai ir isgelbejo nuo maro. Nes isvaziavom savaitgaliui i pajuri, palikau siltnamio abu galus atidarytus. Tai uz 50 metru esancios bulves visos pakastos liko maro stipriai ir prie siltnamio esnatys lauko pomidorai buvo jo isnaikinti. Nes nebuvo purksti niekuo. Gryzusi nusirinkau tik zalius vaisius ir viskas. O siltnamyje tylu ir ramu buvo. Todel ir siemet ta pati kartoju.
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2013 05 13, 21:37)
Aš purškiu tik anksti iš ryto. Niekad nenudegė. Vakare bijočiau unsure.gif

Nezinau kada cia man reiktu keltis tada, kad mano pomidorai gautu demesi papildoma tinkamai. Nes kol viska atsakingai supurskaliojau tai geras pusvalandis praejo. g.gif Anksti ir taip keliuosi ir dar valanda laiko savo ukio gyventojus pusryciais vaisinu, tai jei del pomidoru keltis kai dar tik vos svinta, tai beveik tas pats kas ir vakare purksti gaunasi blush2.gif Pomidorai pernai nesiskunde, tai tikiuosi,kad ir siemet nepyks. O del bitkresles susidomejau ir as. Prevencija nepakenks bigsmile.gif Pas mane dabar backoj dilgeliu raugas rugsta. Kvapelis, tai padek Dieve blink.gif Buvau jau pamirsus ji.
Atsakyti