QUOTE(Kisulita @ 2013 06 24, 13:42)
O mes trečiadienį buvome pas veterinarą Jeruzalės klinikoje, pas Darių

Pagaliau paskiepyta

Apžiūrėjo akytę, tai uždegimo nėra, bet, kad nustotų ašaroti, tai davė vaistukų palašinti
Šiaip labai geras veterinaras, labai smulkiai paaiškino kaip prižiūrėti, pasakė, kad triušiukams geriausis maistas, kuriame yra daug žalios ląstelienos, 20-21 proc. yra jau labai geras maistas

Ir turi būti maiste nedag riebalų

Ir reikia duoti nedaug maisto, nes pagrinde triušiukai turi valgyti šieną

Tai nupirkom savo ilgaausei maistuko kuriame 21 proc. ląstelienos ir dabar sveikai maitinsimės
Pasirodo, Smilė turi ansvorio

Tai gavom dietą, nes reikia 400 gramų numesti
O viskas tvarkoje - žandikaulis taisyklingos formos, sukandimas geras, dantukai neperaugę

Guziukų ant pilvuko neturi
Bet sužinojau naujieną, kad reikėtų sterilizuoti, kad ateityje neturėtų problemų su gimda, kas dažnai nutinka triušėms, tai dabar mąstau ką čia padarius
Mes pas tą patį lankomės, neprisimenu, gal aš Jums jį ir rekomendavau.

Tikrai labai geras veterinaras, mums akytė tai nežinia nuo ko ašarojo, nes jau nustojo, gal padildino dantukus ir to užteko. Aš saviškę, kai tik parsivežiau žinojau, jog sterilizuosiu, nes visgi iš prieglaudos ir dantukų problema pas ją įgimta tikriausiai. Tik pirma rovėm dantukus, o sterilizaciją suplanauvau daryt po kelių mėnesių. Kadangi veterinaras sakė, jog reik prieš operacijas daryti kraujo tyrimą, tai ir pasidarėm ir prieš vieną ir prieš kitą. Abu kartus nebuvo idealu, bet prieš sterilizaciją, pagal kraujo tyrimą buvo galima įtarti kažkokį vėžinį susirgimą. Nelaukę nieko susiruošėm sterilizacijai. Gimda jau atrodė pakitusi. Rugsėjį bandysim atrasti laiką kraujo tyrimui, kad išsiaiškinti ar tikrai vėžiukas tik ten buvo. O šiaip po sterilizacijos ir mielesnė tapo, nors ir nebuvo pikčiurna.

. Maniškė sveria 1400 - 1500 g, manekenė

ir niekaip nepriauga, nors valgyt gauna nemažai.
Papildyta:
QUOTE(VIVULIA @ 2013 06 25, 17:17)
sveiki,
stai ir mes galu gale turim TRIUSI
klausimukas iskilo - ar galima maudyti? ir kaip maudyti? nu murzina parsivezem, kad sakes

jie ten diiiiiiiiiiiseliam aptvare, galim sakyt laisvej gyvena
ir dar kaip ripratint gert is girdykleles? nes moka tik is bliudelio kuri amzinai apvercia
Na aš tikrai nemaudyčiau, galima sausu šampūnu maudyti. Man mano triušytės veterinaras pasakojo, kad pas jį buvo atvežę triušiuką su lūžusiu stuburu, kieno pasekmė? Triušiukas maudomas duše išsigando, pradėjo šokinėt, vartytis daužytis... Aš tikrai nerizikuočiau.
Papildyta:
QUOTE(Araceli @ 2013 06 26, 07:21)
Čia laikantis dietos toks maitinimas? O kiek reikia duoti neturinčiam antsvorio triušiukui?
Man tas pats veterinaras Darius nurodė įdėti sausų 30 min - 1 val ryte ir tiek pat laiko vakare. Bet aš tą kiekį sausų, kuris nurodytas ant pakelio dalinu į dvi dalis ir duodu ryte ir vakare, nes maniškė apsirytų. O kaip žinia didžiąją dalį valgio turi sudaryti šienas, po jo daržovės ir tik poto sausas pašaras.