Paziuret aisku grazu, bet musu 6 burnom tai kup lasas juroje
beje Slivka labai maloniai nustebino, svelnaus skonio, be rugsteles, labai saikingas miltingumas, na super kaip namie augusiam ir per langa saule tik gaudziusiam
QUOTE(Liutuke! @ 2013 05 27, 13:04)
O aš tai pernai sugebėjau pomidorus auginti vietoj gėlių -vazonėliuose
Mamytė tai tik kraipė galvą
Mamytė tai tik kraipė galvą
Pas mane jau antri metai taip . Terasoj graziuose vazonose nebe geles o pomidorai karaliauja . O gelytes tik kur nekur , kamputy
matuke, kaip skaniai atrodo pomidorai
Mes jau savo partija suvalgem, nemazai buvo, nuo krumo kokiu 20-30 , bet kad ant vieno danties
, dabar kiti uzsimezge, tai ilgai teks laukti, gal net siltnaminius sulauksim pirmiau
Mes jau savo partija suvalgem, nemazai buvo, nuo krumo kokiu 20-30 , bet kad ant vieno danties
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 05 28, 10:32)
tikrai nieko blogo
GAUDVILE,cia i tema
jei lauke iskratytas karves meslas,srutos neiterpti i zeme per 24val, per diena praranda apie 20-30% azoto,tai ,gal atidarius dilgeliu raugo backa ir vis pamaisius ,efektas gautus tas pats
azotas nugaruotu ,o kitos medziagos nera tokios jautrios oro poveikiui
ar yra pas mus chemikiu ar agronomiu -butu idomu ,ar galima taip sumazint azoto kieki 
kažkur skaičiau,kad raugo nereikia uždengti,nes ir gyvių atsiranda ,o ir garai teigiamai veikia šiltnamio gyventojus
Merginos, nu aš kaip amžinai-tik su bėdom ateinu
Mano vazoninis vienas pomidoras jau antrą vaisių paaugina-ir tik šast- Viršūninis pomidorų puvinys
Susiradau štai ką:
Retai viršūniniu puviniu augalai serga, kai jie laistomi gerai subalansuotu trąšų tirpalu, kai dirvoje yra tinkama kalcio ir kitų tirpiųjų druskų pusiausvyra. Svarbu išlaikyti dirvoje reikiamą fosforo, kalio ir magnio santykį su kalciu.
Supratau, kad kalcio matyt trūkumas. Tai gal patarsit kokiu "pagreitintu" būdu pamaitinti tuo kalciu? Kiaušinių lukštai taip greit nesuveiks, matyt
Ai, dar radau: Kartais siūloma pomidorų lapus 34 kartus (per savaitę) purkšti 0,2 proc. kalcio chlorido tirpalu.
iš kur tokį tirpalą gaut ar pasigamint?
Mano vazoninis vienas pomidoras jau antrą vaisių paaugina-ir tik šast- Viršūninis pomidorų puvinys
Susiradau štai ką:
Retai viršūniniu puviniu augalai serga, kai jie laistomi gerai subalansuotu trąšų tirpalu, kai dirvoje yra tinkama kalcio ir kitų tirpiųjų druskų pusiausvyra. Svarbu išlaikyti dirvoje reikiamą fosforo, kalio ir magnio santykį su kalciu.
Supratau, kad kalcio matyt trūkumas. Tai gal patarsit kokiu "pagreitintu" būdu pamaitinti tuo kalciu? Kiaušinių lukštai taip greit nesuveiks, matyt
Ai, dar radau: Kartais siūloma pomidorų lapus 34 kartus (per savaitę) purkšti 0,2 proc. kalcio chlorido tirpalu.
iš kur tokį tirpalą gaut ar pasigamint?
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 28, 19:09)
Pirmais metais taip pat temdžiau plėvele, dabar juokas ima
. Nereikalingas jis. Turbūt miestietės, jei tik turėtų pakankamai, tai kiekvienam po lietsargį pritaisytų 
na miestiete, buvau
Viena sona per tuos karscius uzdejau, na blogiau nebus, nes visa diena ta sona saule kaitina, iki pat vakaro.
O kodel nereikalinga? Jug paklodem dengia, balina siltnamius, nebenuiminesiu, man nemaiso.
QUOTE(saintlina @ 2013 05 28, 19:16)
Kad tik sie zodziai issipildytu
zikas, pavyyyyyyyyydziu