QUOTE(Paladė @ 2013 06 13, 13:58)
gal kas smidrus auginate? turiu omeny valgomus, kurie dar šparagais vadinami. kurių ūgliai kaip pirštai. straipsnių apie juos skaičiau, bet vis vien nesuprantu, kur tas ūglys užauga? žemėje ar viršžeminėje dalyje? mano smidrai antramečiai, bet jie tokie plonučiai, o ūgliai tai oho kokie masyvūs būna. Prisiskaičiau, kad trečiais metais derlių duoda, bet vis tiek "nedaeina", kaip toks plonas augalėlis tokį bamblį gali užauginti...
Dabar jau nevalgykit. Smidrų sezonas balandį- gegužį .Valgoma ta dalis, kuri būna po žeme, toks daigas dar neišlindęs. Jį reikia peiliu atkapsčius žemę nuo šakniastiebio atpjauti, kelis cm paliekant. Iš vėl užkapstyti ir laukti naujų. Taip kelis kartus. Birželio pradžioje pasigailėti augalų ir leisti išauginti lapiją. Kad daigai išlindę nepažaliuotų ir būtų ilgesni, reikia ant šparago supilti kaupą ir dar gerai būt uždengti juoda agrodanga. Taip auginami baltieji šparagai. Vertingesni yra žalieji.Dabar, mačiau, yra ir violetinių

Juos galima paauginti iki kokių 30 cm išlindusius, visai nekartūs, pati ragavau.Ir storumo nykščio, tvirti.Pernai gavau dovanų gal kokius 5 kg, tai atsivalgiau visam gyvenimui

Tie lietuviški darželių šparagai tik iš bėdos, jie baltieji, bet ploni, pragaišę. Pasižiūrėkit internete, rasit sėklų geresnių, ypač daniškos, prancūziškos firmos parduoda.