ausrap, kokie cia zirniai?

QUOTE(ausrap @ 2013 06 11, 09:41)
Jau mirkytos ne viena diena, tiksliau dregnoj servetelej idetos, bet dar neprasikale. Sparagines irgi uzmerkus buvau, bet neilgai, pusdieni

QUOTE(madmuazele @ 2013 06 11, 09:42)
Žirniukai pirkti "Sėklos" firmos, čia dvi rūšys "Early onward" ir "Gloriosa"

Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 11, 09:47)
Jau mirkytos ne viena diena, tiksliau dregnoj servetelej idetos, bet dar neprasikale. Sparagines irgi uzmerkus buvau, bet neilgai, pusdieni 

Kai buvo šiltos dienos, tai man sudygo po 2 dienų pamirkymo per 3 dienas, šiaip galvoju, kad labai greitai, buvau maloniai nustebinta

QUOTE(ausrap @ 2013 06 11, 10:14)
Žirniukai pirkti "Sėklos" firmos, čia dvi rūšys "Early onward" ir "Gloriosa" 

Labai graziai susikabine jie

Mielos darzininkes, prasau patarimo: zieminiai cesnakai isaugino ziedynus, ka su jais daryti? isskinti?
QUOTE(Jolanaa @ 2013 06 12, 11:33)
Mielos darzininkes, prasau patarimo: zieminiai cesnakai isaugino ziedynus, ka su jais daryti? isskinti?
mano irgi jauprileidau "ataugu" is vidaus, as isskabiau

QUOTE(Jolanaa @ 2013 06 12, 11:33)
Aš irgi to paties įlindau paklaust

QUOTE(Jolanaa @ 2013 06 12, 13:33)
Jeigu norite didelių česnako galvučių, tai išskinkit. Jeigu reikia sėklų o ne galvučių tai neskinkit. Aš juos visada išskinu. Kuo greičiau tuo geriau

Tuos išskintus įmetu į šaldiklį, kai reikia marinuoti daržoves, o ypač agurkus, sunaudoju.
Šiemet žirnių sėjau 5 rūšis, ankstyviausi - Kleine Rheinlanderin (beje Nojaus sėklų pakelis). Ant pakelio rašo, kad subręsta anksčiau ir vienu metu. Taip ir yra. Sėjau balandžio 15 d. Jau valgom pilnumoj. Kiti dar tik vieną kitą ankštį subrandinę yra.
o dėl ko žmonės suriša česnakų laiškus į mazgą? kažkur esu mačius.
QUOTE(Paladė @ 2013 06 12, 12:08)
Jei neklystu... Taip surisami vasariniu cesnaku laiskai, kad brestu ir augtu ju galvutes, o neitu i lapus.
QUOTE(Paladė @ 2013 06 12, 14:08)
Esu mačius, mano draugė taip daro. Paskui dejuoja, kad česnakai maži užaugo. Nežinau kaip iš tiesų čia yra, bet aš visą laiką išskinu. Tikriausiai viena iš nedaugelio daržovių su kuria "sutariam" be vargo

del cesnaku dar: vasarinius tikrai risa, na o zieminius tai isskabo
Para, na ir kodel as vakar ismeciau nuskabius, visai nepagalvojau, kad marinavimui tiktu
esu tik girdejusi, kad tas nuskabytas dalis siaip uzmerkia, rauga padaro ir buna gera trasa darzovems laistyti ir purksti lygtais

Para, na ir kodel as vakar ismeciau nuskabius, visai nepagalvojau, kad marinavimui tiktu

esu tik girdejusi, kad tas nuskabytas dalis siaip uzmerkia, rauga padaro ir buna gera trasa darzovems laistyti ir purksti lygtais