QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 13, 16:16)
Dabar jau nevalgykit. Smidrų sezonas balandį- gegužį .Valgoma ta dalis, kuri būna po žeme, toks daigas dar neišlindęs. Jį reikia peiliu atkapsčius žemę nuo šakniastiebio atpjauti, kelis cm paliekant. Iš vėl užkapstyti ir laukti naujų. Taip kelis kartus. Birželio pradžioje pasigailėti augalų ir leisti išauginti lapiją. Kad daigai išlindę nepažaliuotų ir būtų ilgesni, reikia ant šparago supilti kaupą ir dar gerai būt uždengti juoda agrodanga. Taip auginami baltieji šparagai. Vertingesni yra žalieji.Dabar, mačiau, yra ir violetinių
Juos galima paauginti iki kokių 30 cm išlindusius, visai nekartūs, pati ragavau.Ir storumo nykščio, tvirti.Pernai gavau dovanų gal kokius 5 kg, tai atsivalgiau visam gyvenimui
Tie lietuviški darželių šparagai tik iš bėdos, jie baltieji, bet ploni, pragaišę. Pasižiūrėkit internete, rasit sėklų geresnių, ypač daniškos, prancūziškos firmos parduoda.


Šiek tiek patikslinsiu: baltieji ir žalieji šparagai yra tie patys tik auginimo būdas skirtingas - balti auginami saugant nuo šviesos, o žali šviesoje. O valgomi šparagai iki Joninių
