Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(rionka @ 2013 05 25, 16:45)
Ar nelabai velu sodint bulves?  g.gif Iki rugsejo spesiu ,,svieziu,, bulviu pririnkt?

Aišku, kad nevėlu mirksiukas.gif
Atsakyti
Dekui atsakusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ką daro pelenai žemei? Ar įmanoma jų padaugint? Pastebėjau,kad apie augalą pabarsčius nemažai pelenų,šliužai taip nelenda.Bet ar nepersistengsiu aš tuos pelenus berdama? Aplink pupeles pribėriau,tai kurios buvo gyvos šiek tiek,jau kapanojas thumbup.gif 3XTFU.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 25, 19:32)
Ką daro pelenai žemei? Ar įmanoma jų padaugint? Pastebėjau,kad apie augalą pabarsčius nemažai pelenų,šliužai taip nelenda.Bet ar nepersistengsiu aš tuos pelenus berdama? Aplink pupeles pribėriau,tai kurios buvo gyvos šiek tiek,jau kapanojas thumbup.gif 3XTFU.

Jei zeme buna rugsti, auga asiukliai ir samanos, tai pelenai,kaip sarmas ph pakelia zemes, kaip trasa naudojami. Bet del per daug, tai negaliu pasakyti nieko ax.gif Aisku,kas per daug, tai nesveika visada. Tas pats kaip ir mesliukas-geris neblogas, bet per daug vel negerai.
Atsakyti
Pribėrus per daug pelenų galima šaknis augalų apdeginti, ypač palijus. Grynas šarmas. Geriau berti tolygiai.
Atsakyti
pas mane po lysvėm kur eina drenažas,taip toj juostoj ir lenda asiūkliai,jei aš rudenį priberčiau pelenų ar juos apnaikinčiau g.gif
dabar neturiu gerų pelenų o ir viskas pasėta ir apmulčiuota,bet asiūkliui stabdžių nėra doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 05 24, 11:38)
Aš vakar gal jau paskutinius moliūgus pasėjau. Neįt įdomu kiek šiemet tų veislių gavosi. Gal dar nė vienais metais tiek įvairovės nebuvau sėjusi. Pupelių įvairiausių vijoklinių gal 7 skirtingas. Arbūzų gal 5 skirtingų. Kažkiek melionų. Žirnių violetinių ir belapių ar mažai su lapais, elementarių sadžių valgymui ir sušaldyt. Belapių kol kas lapus mačiau, žiūrėsiu kaip toliau bus.
Aštrių paprikų arti 30skirtingų ( po 1vnt). Keli nesudygo, tad iš 30 gal bent 25 bus.
Sanberry auga.
Agurkai graikiškos gyvatės ir dar ten visokie. Tradiciškai-citrininiai.
Vakar pirmus 2 agurkus iš šiltnamio nuskynėm.
Vakar nuo mamos atsiėmiau už tą "egzotiką":) Kur beeisi, ten kažkas pasodinta, pasėta.. Sakau, dar ne viskas pasodinta..dar bent 70pom veislių palikta kitiems metams..

kaip gerai, kad paskaičiau temą, buvau pamiršusi kad tokių turiu 4u.gif
Baisiai mėgstu žirnius... MB tik pomidorai ir svogūnai domina, o podukra patingi nusiskinti tai aš viena puotauju blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 25 gegužės 2013 - 22:56
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 05 25, 23:10)
pas mane po lysvėm kur eina drenažas,taip toj juostoj ir lenda asiūkliai,jei aš rudenį priberčiau pelenų ar juos apnaikinčiau  g.gif

Ar pelenai sunaikina, nežinau.Bet ir dideliuose laukuose, ten, kur drenažas, eilės asiūklių doh.gif Ir chemija jų neima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 05 25, 18:25)
Aišku, kad nevėlu mirksiukas.gif

kazkuri minejo ,kad geriausia sodinti bulves ,kai alyvos zydi smile.gif

o juk dabar jos ir zydi !!!!

kokias veilses megstate ?
mes pora metu sodinom Laura , bet jau nebenoriu , siemet Vineta pasodinom.

Esu valgius Talent ,man labai patiko , bet dabar turguj pirkt tokiu neberandu sad.gif

Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 05 24, 22:25)
Man nei vienais metais taip nebuvo,kad cukinijos šitaip nedygtų kaip šiemet  schmoll.gif
O pernai šparaginės labai nelindo ir petražolės tik kelios iš keturių pokučių.Tai šiemet kad pavariau virš normos dėl visa ko ir visos sudygo doh.gif Užteks ir savoms, ir svetimoms karvėms biggrin.gif
Ir žinok tu ,žmogau,kas kitamet nedigs  g.gif

Cukinijos ir ma labai nelenda , anksciau ir neauginau. is 6 2 islindo , tai seju dar syki .

o sparagines tiesiai i darza ? ar namie indeliuose galima apsiauginti , nes darza matau tik syki per savaite .
Atsakyti
Pries sodinant pupeles as visada para pamirkau silatm vandeni,kad greiciau dygtu.Buna kad ir dvi paras palaikau tai jie poto ir oudegites iskisa
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 05 25, 23:11)
Ar pelenai sunaikina, nežinau.Bet ir dideliuose laukuose, ten, kur drenažas, eilės asiūklių doh.gif Ir chemija jų neima doh.gif

Teisybė, su asiūkliais problematiška. Laukinis augalas iš laukinio miško, t.y. pirmykštis ir prie visko prisitaikęs. Su chemija įmanoma kiek apnaikinti, bet čia negaliu rašyti, nes tai ne mėgėjams. Labai neblogai juos apnaikina nuolatinis dirvos dirbimas, kultivavimas kokius 4-5 k per sezoną. Mėgėjų atveju būtų kruopštus išravėjimas, neleidžiant sužaliuoti. Turi jis gi nustipti, negavęs valgyti per vasarą, t.y. negavęs saulės ir atsargų nepakaupęs. Asiūkliai puikiai tarpsta ir neutraliuose dirvose. Rūgščių dirvų indikatoriumi laikyčiau smulkialapę rūgštynę.
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 05 26, 00:11)

tai vat,o daržo kaip ir nenorėčiau nuodyt,jau iki jo atsiradimo prinuodytas blush2.gif

skaitau,kad jūs jau senokai cukinijas ir pupeles pasėjot ,nes dejuojat,kad nelenda ir galvoju ar nebūsiu prisidirbusi,nes aš tik kokios 4-5dienos kaip iš vis pirmą kartą sėklas sukišau žemėn g.gif bet pernai be problemų viskas iš pirmo karto sudygo ,tai tikiuosi ir šiemet to pačio g.gif
tik vat nieko nedengiau agro,net agurkai nedengti blush2.gif
Atsakyti