Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Nitrozilas @ 2013 09 03, 07:56)
Patarkit ka tada man isigyti vysniom slyvom kriausem, noriu siuos vaismedzius pamulciuoti bet ne zole,

mulčiuokit lapuočių smulkintomis šakomis.
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2013 09 03, 07:56)
Patarkit ka tada man isigyti vysniom slyvom kriausem, noriu siuos vaismedzius pamulciuoti bet ne zole,

O kodėl nenorit žole? blush2.gif
Atsakyti
Nas as taip susigalvojau ir vaizdui ir sveikatai smile.gif nedidelis darzelis vienam kraste sklypo tai ten su zole, kitam sklypo kraste zolynelis ir pasodinti jauni vaismedziai, tai juos visus noriu kazkuo panasaus i zieve ar pjuvenos ar sakos smulkintos, bet turbut smulkintu saku neparduoda ane, reik paciam gamintis, ar yra alternatyva kazkokia?
Kitas dalykas, sklypas viso 6arai, tai vejos pakaks tik nedideliam darzui ir i siltnami smile.gif pas kaimynu nedrystu klaust, tik kelios savaites tesam kaip nusipirke...per tvora maciau viena bobute, tarp braskiu lysviu tokius siaurus guminius kilimukus pasiklojus kaubuliuotus, kazi ka jie jai daro
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 02, 17:47)
Mulčas šiltnamy neišskiria drėgmės  4u.gif

Gal ne visai tiksliai išsireiškiau - galvoje turėjau, tą atvejį kai mulčas yra nedžiovinta ką tik nupjauta vejos žolė. Kadangi ji kaip ir būna drėgnoka, ir šiek tiek kaista, kad ir plonu sluoksniu dedama, tai nuo jos šiek tiek ir kyla drėgmė. Jeigu mulčas - sausi šiaudai ar pan. žinoma tai negalioja.
Atsakyti
Oi, jei plonai ir pakedenant tarp pirštų, tai užtenka pravirų durų kelias val. Nuo tiek nieko blogo pomidorams tikrai nenutiks. Per lapus žymiai daugiau išgarina vandens ir jei tik prastas vėdinimas, tuomet reiktų pamiršt laistymą 4u.gif
Atsakyti
Vakar baigėsi pagrindinis sezonas mano eksperimentiniam darže drinks_cheers.gif ačiū šitai temai, nes man buvo turininga ir idomi vasara daržininkės sferoje smile.gif turint omeny, kad mano daržas už 100km ir kad nesulaukus rudens pati išridenau davo didįjį pilvo derlių bigsmile.gif , tai mulčiavimas buvo tikrai buvo pagrindinė sąlyga dėl kurios tas daržas apskritai išgyveno ir dar davė nemenką derlių thumbup.gif
Nuo pasodinimo iki derliaus nuėmimo buvo viso 6 apsilankymai darže ( imtinai), derliaus rinkimo sezono eigoje neįskaičiuoju, nes saviškiams daviau leidimą TIK skinti derlių ir šiukštu nieko neravėti, netvarkyti ir pan. smile.gif žinau, kad jei būčiau šalia, tai ravėjimo dar būtų sumažėję, nes su dabartiniais retais atvažiavimais jos buvo, bet ją raut buvo tarsi iš sviesto- lengva, paprasta ir greita.
Labiausiai pasiteisino: morkos(jų laaabai daug, didelės ir gražios), porai ( tokių storų niekad nesu užauginus), salierai (lapkotiniai),šparaginės pupelės/žirniai, paprikos
Vidutiniškai pasiteisino: agurkai ( gal kažkiek pasivėlinau su jais), salotos ( jų apskritai per daug buvo smile.gif ), pomidorai(jiem per mažai dėmesio skyriau), kopūstinės kultūros ( gražiai subujojo pradžioje, bet vėliau sunkiai suko galvas)
Nepasiteisino: svogūnai, bulvės, burokėliai (bet čia gal pati kalta, nes neretinau), ridikėliai
pasistengsiu susitvarkyt ir įkelt foto medžiagos iš sezono eigos.
Savaitgalį viską nuėmiau ( tik šparagines palikau dar, nes jos laaabai gausiai dera ir dar manau gausim iki šalnų pakankamai derliaus), atitruakiau mulčą ir užsėjau grikius. planuoju spalį ar lapkritį ( žiūrint kada tos didesnės šalnos bus), užklot viską vėl mulčium. Biški neramu buvo nuimt mulčių, nes man dabar ta žemė plika kaip žaizda unsure.gif , bet dėl sideratų pabandžiau, žiūrėsim kas bus.
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 09 16, 16:59)

Biški neramu buvo nuimt mulčių, nes man dabar ta žemė plika kaip žaizda  unsure.gif ,

tuoj bus neplika, juk pasėjot grikius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 09 16, 16:59)
Biški neramu buvo nuimt mulčių, nes man dabar ta žemė plika kaip žaizda  unsure.gif , bet dėl sideratų pabandžiau, žiūrėsim kas bus.

O ar reikėjo mulčą nuimt g.gif aš tai vietose kur laisva buvo, tiesiog praskyriau mulče tokius griovelius ir į juos pasėjau garstyčias, kai paaugs galvoju - nukirpsiu/nupjausiu ir ten pat paliksiu žiemai
Atsakyti
Norejau paklaus, kaip neisprususi sodininke, o kam laisvi plotai uzsejami dar kazkuom?
Papildyta:
Jau pasiskaiciau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
O kur galima isigyti tu sekliniu grikiu? Nuejau siand i musu sodo prekes prie namu, sako niekada neturejom, yra garstycios kvieciai ir rapsai tam reikalui...
Atsakyti
As siais metais sesiu garstycias su rapsais.Tik galvoju ka su mulcu daryti.O ant jo negalima tiesiog barstyti ?Ne toks didelis mulco storis, gal isdygs is jo?
Atsakyti
'Ore' sėklos nedigs biggrin.gif Tokias garstyčių sëklas net suvoluot reiktų, daržo tapkėmis suminu.

O kas dėl mulčo, jei jo tik mažyčiai šapukai likę, beveik suiręs, lengvai ir chaotiškai sėjam. Jei akivaizdus sluoksis yra, darom pirštais vageles ir sėjam. Šaknynas vienos sideratinės žolës juk ne 1 kv.mm, kas 15-20cm atstumais vagelės taip pat atidirbs savo 4u.gif
Atsakyti