Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

iki kada dar galima sideratus sėt?
susitvarkiau šiltnamį, jau galiu sėt. Dar nevėlu?
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2013 09 19, 21:00)
iki kada dar galima sideratus sėt?
susitvarkiau šiltnamį, jau galiu sėt. Dar nevėlu?

aš dar sėčiau. Dar spės paaugti kelis cm.
Atsakyti
pasejau garstycias, pardaveja sako tik suzaliuos iskart sukast lysve..? as maniau per visa ziema palikti nekasta o pavasari sukasti
Atsakyti
doh.gif
Garstyčias reikia pjaut, kirpt, įterpt, kai pradeda žydėti. Lauko sąlygomis - 60 d., šiltnamy turėtų greičiau pradėti žydėti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 20, 13:40)
doh.gif
Garstyčias reikia pjaut, kirpt, įterpt, kai pradeda žydėti. Lauko sąlygomis - 60 d., šiltnamy turėtų greičiau pradėti žydėti.

Va man irgi ŽS pardavėjos tą patį porino kaip Nitrozilui g.gif Tai reiškia,kad galiu nieko neįterpinėt ir nekarpinėt,o taip ir palikt ant lauko,jei nežydi?Man taip dabar gražiai garstukais apsėtos lysvės atrodo,daug malonesnės akims nei mulčiuotos bigsmile.gif Ir jokia piktžolė tarp jų nedygsta...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 20, 14:45)
Va man irgi ŽS pardavėjos tą patį porino kaip Nitrozilui g.gif Tai reiškia,kad galiu nieko neįterpinėt ir nekarpinėt,o taip ir palikt ant lauko,jei nežydi?Man taip dabar gražiai garstukais apsėtos lysvės atrodo,daug malonesnės akims nei mulčiuotos  bigsmile.gif Ir jokia piktžolė tarp jų nedygsta...

sumedės, jei nebus laiku nukirptos. Žymiai ilgiau mineralizuosis ir naudos mažiau, nei laiku viską darant wink.gif Bet gi jas nukirpus ir suguldžius ( neįterpinėjant) toj pačioj lysvėj/vagoj lygiai taip pat neleidžia prasikalt piktžolėms.

oi, na, koks dar šikas darže turi būt, gi ten nelaikom perlais ir brangakmeniais inkrustuotų aukso dirbinių lotuliukas.gif Tvarka turėtų būti maloni akims, ar nea? biggrin.gif
Atsakyti
Bukit gera tada algoritma parasykit kaip jus darot 1.2.3...

Pasуофг, bet dar tik tik sakneles i zeme paleidusios seklytes, ko laukti ir ka toliau daryti iki kol pradesiu mulciuoti zole...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nitrozilas: 20 rugsėjo 2013 - 14:43
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 20, 15:05)
sumedės, jei nebus laiku nukirptos.

Tvarka turėtų būti maloni akims, ar nea?  biggrin.gif

Tai jau nespės šiemet sumedėt-dar tik per 2 pirštus paaugę.Ir tikrai lėčiau stiebiasi,nei,kad anksčiau pasėtos buvo.Anos jau nukirptos ir suguldytos,net nelaukiau,kol pradės žydėt blush2.gif Ir vėl ant viršaus priberta. Ai,per daug tų sėklų pokely,tai ir barstau reikia nereikia doh.gif

Taigi,kad man vis dar betvarkė tas mulčas atrodo g.gif Nors va,jau ir plika žemė nebegražu-kaip kokia žaizda darže .Persilaužiu...O va kokių ten atliekų,lupynų ir pan.ranka nekyla ant daržo pilt ir vsio.Kompostinėn keliauja...
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2013 09 20, 15:26)
Bukit gera tada algoritma parasykit kaip jus darot 1.2.3...

Pasуофг, bet dar tik tik sakneles i zeme paleidusios seklytes, ko laukti ir ka toliau daryti iki kol pradesiu mulciuoti zole...

Šiltnamyje šiuo metu vienokios sąlygos, lauke jau kitos. Todėl šiltnamy dar galima sėti garstyčias, lauke jau geriau žiemojančias žoles. Tokias, kurios ir po sniego danga žaliuoja, pavasarį įterpiam žalias, sultingas.

Iš garstyčių žalios masės didžiausia nauda gaunama įterpiant į dirvos paviršių. Ne ta sideratinė žolė, kad būtų paliekama žiemoti ( nušals, pažliugs ir jokios naudos).

Adija, sėklos turi tokią kvailą savybę sudygti po metų, dviejų, trijų tongue.gif Tai kam be reikalo mėtyti pinigus ir iš to naudos negauti, jei tas pačias garstyčias anksti pavasarį, vos galima koją įkelti, sėti. Tarkim, jei pasėju eilutėmis žirnius ir tarp jų vėliau žadu sodinti lauko pomidorų daigus, tačiau pastariesiems dar anksti. Tai tą plotelį užsėju gartyčiomis - gera draugė žirniams ir labai geras priešsėlis pomidorams. Atėjus laikui, garstyčias nukarpau ir sudedu šalia žirnių. Vėliau tarp tokio mulčo sodinu pomidorų daigus. Nuėmus žirnių derlių, šalia pomidorų kloju žirnių žalią masę. Kai tik matosi, kad 'pasmunka' mulčas, persodinu bazilikų daigus iš šiltnamio ar tagetes. Na, interpretuoti galima pagal savus poreikius, čia tik pavyzdys mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mus ryte žiema apsilankė biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 09 26, 18:17)
pas mus ryte žiema apsilankė  biggrin.gif

Eik tu sau... Kaip gražu. Daržas kaip iš pasakos. O tas rūkas nuo Šešupės (tur būt) - žodžių nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 rugsėjo 2013 - 18:49
QUOTE(amba41 @ 2013 09 26, 19:48)
*Kaip gražu.
** O tas rūkas nuo Šešupės (tur būt) - žodžių nėra.

*ačiū aciuks.gif
**taip, nuo Šešupės. Šunę vedžiojau ryte, tai vaizdai nuostabūs buvo wub.gif
Atsakyti