Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(*Aukse* @ 2013 10 08, 13:40)
Sveikutes. Pradejau ir as jau po derliaus nueimomo darzo lysves siumetines mulciuoti. Trecdali senu sienu uzverciau, dar veliau eis i trasa lapai. Tageciu, jurginu smulkinti krumai, keliauja po sienu.

Tai ir as tada be baimes desiu viska "ant darzo" smile.gif Sakykit,kaip smulkinat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 10 08, 12:45)
Tai ir as tada be baimes desiu viska "ant darzo"  smile.gif Sakykit,kaip smulkinat?  g.gif

Pas mane jurginu daigai labai gerai rankom lauzosi, serenciai irgi jau padziuve neblogai, kad rankomis pasmulkinti.
Dejau sieno kokius 10 cm minimum. Uzteks?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 10 08, 11:31)
Ka daryti su didziuliais serenciu krumais? Galima pasmulkinus i tarplysvius kloti, ar geriau i kompostine tegu keliauja? Nebus kitamet serenciu jura darze juos palikus?  g.gif

va, man tas pats klausimas iškilo juos lysvėse beklojant:)
Atsakyti
Šiltnamy žiauriai daug sudygo, todėl šiemet jau nebe rizikuoju palikti.
Atsakyti
Aš tai kadangi neturiu laiko žaisti su tais smulkinimais blush2.gif tai tik šakas nulaužau, kad kupstai nebūtų ir metu daržan. Gal tik sėjant pavasarį jie ten kažkiek pasimaišo, bet vėliau nieko iš jų nebelieka. Kažkaip kuo toliau, tuo paprasčiau viską darau blush2.gif Viskas tiesiog gula į lysves ir tiek.
Šieno klojau apie 20cm. Tai buvo rugsėjo pradžia. Dabar jau pusė jo prapuolė. Dėjau dar papildomai. Kažkoks "apžora" daržas biggrin.gif
Trečdalyje daržo buvo garstyčių prisėta, užaugę jos iki žydėjimo, nupešta ir užmulčiuota jomis. Tai buvo irgi rugsėjo pati pradžia. Aną savaitę jau nič nieko iš tų garstyčių nelikę doh.gif Teko mulčiuot biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Atejau su kalusimu, noriu paruosti zemes lopineli kitiems metams. Ten velena, sakau negiliai perkasiu, apversiu ( ar nebutina?) , tada klosiu kartona ir ant virsaus sluoksni nemaza sieno. Tiesa, turiu obuoliu isspaudu, o jei as ju nedideli sluoksni paskleisciau, o ant virsaus sieno? Ar neverta?
Atsakyti
Man rodos bus gerai, tik del obuoliu abejociau, ar nerugstins jie zemes g.gif Galiu aisku ir klysti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 09 spalio 2013 - 11:08
QUOTE(Kulke @ 2013 10 09, 11:07)
Man rodos bus gerai, tik del obuoliu abejociau, ar nerugstins jie zemes  g.gif  Galiu aisku ir klysti...

tai pelenu dar uzbarstysiu biggrin.gif
Zodziu, pasimeciau. Obuoliai saldus biggrin.gif
Gal dar kas gudraus paprotins g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 10 09, 11:12)
tai pelenu dar uzbarstysiu  biggrin.gif
Zodziu, pasimeciau. Obuoliai saldus  biggrin.gif
Gal dar kas gudraus paprotins  g.gif

Obuoliu ispaudas suvertėm į kompostinę sliekams,tai neįsivaizduojat kai pakapstėm kas ten darosi drinks_cheers.gif slieku puota
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 10 09, 12:47)
Obuoliu ispaudas suvertėm į kompostinę sliekams,tai neįsivaizduojat kai pakapstėm kas ten darosi drinks_cheers.gif slieku puota

Sita esu girdejusi, tai irgi neleidziu nei vieno obuolio i konteineri mesti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 10 09, 11:47)

Kompostine jau prikrauta davaliai smile.gif Sociai dar tu isspaudu, palei tvora supilta kol kas, jei daugiau niekur tas daiktas netinkamas, teks siupeliuoti ir po truputi sliekams vis damesti. Tik vargu, ar tiek bereikes symet, tai ir pagalvojau, gal kur dar galima juos panaudoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 10 09, 11:59)
Ten velena, sakau negiliai perkasiu, apversiu ( ar nebutina?) , tada klosiu kartona ir ant virsaus sluoksni nemaza sieno. Tiesa, turiu  obuoliu isspaudu, o jei as ju nedideli sluoksni paskleisciau, o ant virsaus sieno? Ar neverta?

Aš nekasčiau, nes:
pavasarį daržo pakraščius dėjau kartonu ir ant viršaus klojau šieną, patikrinau rudenį, tai kitą pavasarį galėčiau daržoves sodinti biggrin.gif
Atsakyti