Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(adija5 @ 2013 09 27, 18:38)
O jei rimtai,tai brudai čiulpia lapus,nualina augaliuką ir tada jau visokios ligos puola-suodligė,maras ir t.t.

pas mane yra lapų su geltonomis dėmėmis (matosi antroje foto, kairėje pusėje). Įdomu, tai gal jų darbas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 09 27, 18:45)
pas mane yra lapų su geltonomis dėmėmis (matosi antroje foto, kairėje pusėje). Įdomu, tai gal jų darbas? g.gif

Nea,ne jų schmoll.gif Jų darbas,kai lapai susisuka,ir tokiais suodžiais apsineša.Kad gražūs tie tavo lapai bigsmile.gif Ir tokiu metu,tai jau net labai gražūs.
O tai pas tavi irgi yra baltasparnių?Kažkaip nepanašu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2013 09 27, 17:41)
As pasejau darze garstycias, siltnamyje nesejau nes viskas zole apklota buvo...kadangi ats nesulaukiau padarem kaip kitur perskaiciau...nuemem pomidorus, tada uzdegem sieros granules po 48val, t.y siandien sugrebiau visa mulcia ir apie 5gal daugiau cm zemes..isvezem ir uzpylem naujai komposto...ryt poryt valysiu sienas ir po srove nuplausiu...

Kaip tai nebuvo atsakymo? Brrr, ar jau baltai pradėjau rašyt. ( ir dar reiktų turėt galvoje, kad čia atsakymai gali atsirasti ir po 5 metų, kartoti vis tą patį visoms naujai atsiradusioms - iš vienos pusės atsibosta, iš kitos pusės, niekas už tai atlyginimo negauna ir neprivalo kartoti)

Vis tiek nieko nesupratau, jei daug skaitėt, tai prie ko čia sieros šaškės? Kam mulčiuoti, jei mulčas nuimamas? Toks daržininkavimas tikrai ne šios temos rėmuose.

----------------

P.S. įdomu, kam turi rūpėti, seniausiai galima buvo naujo mulčo kelis kartus pridėt po drąstiško baltasparnių naikinimo. Toks vaizdelis stojas, kad be pendelių in šikę niekaip niekaip cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 27, 19:15)
įdomu, kam turi rūpėti, seniausiai galima buvo naujo mulčo kelis kartus pridėt po drąstiško baltasparnių naikinimo. Toks vaizdelis stojas, kad be pendelių in šikę niekaip niekaip  cool.gif

Gulinčių nespardo blush2.gif O tos skraidančios glindos tai tikrai mani parklupdė doh.gif Purškiau tais ekologiškais Zikara,Oleorgan,gaudžiau geltonais lipukais,ale tiems šikniams šitos priemonės nepasirodė drąstiškomis .Aišku,sumažėjo,tabūnais virš galvos nesuka,bet vis tiek randu vidinėj lapų pusėj zujančius gun_bandana.gif

Ir jau galva susisuko,nes visur rekomenduoja šiltnamį nuogą pliką palikt,viską nukast,chemijom pripurkšt po jų antplūdžio wacko.gif Nu aš dar apsėjau garstyčiom dėl visa ko-jau per gerą sprindį sužėlę ir šitų baltieji nepuola g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 27 rugsėjo 2013 - 18:36
QUOTE(adija5 @ 2013 09 27, 18:34)
Gulinčių nespardo blush2.gif O tos skraidančios glindos tai tikrai mani parklupdė doh.gif Purškiau tais ekologiškais Zikara,Oleorgan,gaudžiau geltonais lipukais,ale tiems šikniams šitos priemonės nepasirodė drąstiškomis .Aišku,sumažėjo,tabūnais virš galvos nesuka,bet vis tiek randu vidinėj lapų pusėj zujančius  gun_bandana.gif

Ir jau galva susisuko,nes visur rekomenduoja šiltnamį nuogą pliką palikt,viską nukast,chemijom pripurkšt po jų antplūdžio wacko.gif Nu aš dar apsėjau garstyčiom dėl visa ko-jau per gerą sprindį sužėlę ir šitų baltieji nepuola g.gif

idomu o serenciu buvo siltnamyje?
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2013 09 27, 17:25)
*o aš mąstau, kad gal buvo tikslas vienas-piktžolių naikinimas, nes kitokio paaiškinimo savo galvoje nerandu-kam mulčiuoti, jeigu vėl viską iš pradžių daryti? mastau.gif
**o ką jie daro? g.gif

Paskaičiusi šioje temoje, kad jau tvarkote šiltnamius, susimąsčiau-o pomidorų jau nėra? Nuėjau savo pomidorus patikrinti  biggrin.gif Šios dienos foto:

Kažkaip gaila man juos rauti  biggrin.gif

o sitie vaizdai ir mane vercia pavydeti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 27, 18:52)
* Ir tokiu metu,tai jau net labai gražūs.
**O tai pas tavi irgi yra baltasparnių?Kažkaip nepanašu g.gif

*taip, patys džiaugiamės didis.gif pavasarį, kai dengėme plėvele šiltnamį, tai dar tiesėme baltą agro plėvelę iš vidinės pusės.
**pasiskaičiau apie jų požymius, tai lyg ir nėra pas mus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 09 27, 19:55)
idomu o serenciu buvo siltnamyje?

Buvo, tik ne tiek,kiek pas tavi biggrin.gif Anie irgi palikti dar,irgi,matyt,neskanūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 27, 18:58)
Buvo, tik ne tiek,kiek pas tavi biggrin.gif Anie irgi palikti dar,irgi,matyt,neskanūs ax.gif

pas mane ten ju nedaug, tik issibujuojo stypriai biggrin.gif as juos sodinau ne del grozio, o del to kad atbaidytu kenkejus...keista kad baltasparniai ju nebijo g.gif jie sakai nepadejo...

o mano pomikai pries 3d. atrode plikai:) uztai serenciai visai graziai biggrin.gif realiai foto kairej pusej siltnamyje matosi tik 3 geltoni krumai ir 1 raudonas....
[attachmentid=230285]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 27 rugsėjo 2013 - 19:08
Siera deginau nes maras siltnamy buvo, mulcia nuemiau kad sergancia maru zeme nuimt, beje slieku apstu buvo gyvu ir plius svieziu kompostu uzpylem, soda turim nuo rugpjucio 23, tad ir mulciavimas bei darzininkyste nuo tada te prasidejusi, kitamet kiap pradesiu mulciuot nuo pat pradziu tai ir galutinis rezultataas bus kitosk...

ir beabejo priimu sveika kritika, bet noreciau kad kas pakoreguotu mano veiksmus, kas gerai, kas blogai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nitrozilas: 27 rugsėjo 2013 - 19:38
QUOTE(diasaja @ 2013 09 27, 19:56)
*taip, patys džiaugiamės didis.gif pavasarį, kai dengėme plėvele šiltnamį, tai dar tiesėme baltą agro plėvelę iš vidinės pusės.
**pasiskaičiau apie jų požymius, tai lyg ir nėra pas mus  thumbup.gif

diasaja pasakok ką daro agro plėvelė kai dengi šiltnamį???? dėl ko ją dedi...
pomidorų noriu...senai jau neturiu ba šiemiat nesisekė man su jais...pernai kai iš tavęs daigų ėmiau tai super buvo...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 09 27, 20:02)
o mano pomikai pries 3d. atrode plikai:)

o kodėl jie pliki? Nuo šalčio ar taip apskabyti?
Papildyta:
QUOTE(Viltis* @ 2013 09 27, 20:55)
diasaja pasakok ką daro agro plėvelė kai dengi šiltnamį????

perkėliau tavo klausimą į kitą temą:

Draugiškas daržas

Bijau gauti per dupcę už nemulčiavimo rašliavas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 09 27, 20:31)
o kodėl jie pliki? Nuo šalčio ar taip apskabyti?
Papildyta:

perkėliau tavo klausimą į kitą temą:

Draugiškas daržas

Bijau gauti per dupcę už nemulčiavimo rašliavas  biggrin.gif

Pirma, visus lap us nuskabau, kai jau keke keicia spalva, visus pro ta keke... Bet antra virsunes teko nuskabyti ir del maro, jau siaucia...
Atsakyti