Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Jennyfer @ 2014 04 14, 23:25)
Tik va, kaip gaila, kad aplinkui zmones, kurie senu metodu isikibe ir mulciavimas jiems kazkoks kosmosas...

na ir kas biggrin.gif aš nekreipiu dėmesio, nes tvirtai žinau ką darau biggrin.gif
Štai, mano kosmosas biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sako kad garsvas galima isnaikinti tik min. 3 men uzdengus plota juoda plevele.
Atsakyti
Dėl mulčiavimo - pernai išbandžiau, super pasiteisino, BET. Kuomet darželis yra kelios lysvės, viskas suprantama. O iš kur gauti mulčo, kuomet daržo lysvės yra po 25 metrus ir jų daug? smile.gif šienaujamas plotas didelis, bet ir tai nepakako nei pusei jų. Kroviau viską - šieną, lapus, pomidorų ūglius ir t.t. - žemė viską suvalgydavo ir vis buvo negana. Ar yra mulčiuojančių didelius plotus?
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 15, 07:59)
Ar yra mulčiuojančių didelius plotus?

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 15, 08:59)
Dėl mulčiavimo - pernai išbandžiau, super pasiteisino, BET. Kuomet darželis yra kelios lysvės, viskas suprantama. O iš kur gauti mulčo, kuomet daržo lysvės yra po 25 metrus ir jų daug? smile.gif šienaujamas plotas didelis, bet ir tai nepakako nei pusei jų. Kroviau viską - šieną, lapus, pomidorų ūglius ir t.t. - žemė viską suvalgydavo ir vis buvo negana. Ar yra mulčiuojančių didelius plotus?

Pas mane irgi nemažai, kai visiškai niekuo netręšiau pievutės tai lyg ir jau nuskurdus buvo... mažoka to mulčo buvo... dabar pavasarį ir rudenį patręšiu tai žolytė stipriai susiėmė, daug jos būna. O jei dar trūksta, padarykit gėrį šalia esantiems kaimynams mirksiukas.gif Mano kaimynas neturi kur dėti nupjautos žolytės, pasiūliau priglausti... tai jau keli metai net nekyla mintis jam kur dėti žolę... nupjauna ir pas mane į daržą... ax.gif
Atsakyti
Kaimynai ūkininkai šalia, žolės patiems reikia smile.gif mūsų plotai irgi dideli, keletas ha, bet jei imčiau juos šienauti dėl mulčiavimo, iš esmės tuo ir galėčiau užsiimt didumą laiko smile.gif
Atsakyti
pas mane daugiau nei 0,5 ha turi būti pjaunama pastoviai dėl tvarkos palaikymo, dėl padoresnio vaizdo, nes kai apželia viskas, tai visai laukiniais patys sau atrodom. Nors prieš akis norisi šiokios tokios civilizacijos. su plačiai pjaunančia benzinine vejaplove dienos darbas tiek apeit. grėbt nereikia, iš surinktuvo išpila prie lysvių, belieka užmesti. Pernai kai drėgna iš šilta beveik visą vasarą buvo, tai kas dvi savaites verkiant reikėjo pjaut, žolės sočiai buvo. likusi pieva šienaujama kelis kartus per metus su traktorium. tai tas mulčas jau stambus, žieminiams česnakams mulčiuot tinka.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 15, 10:22)
kas dvi savaites verkiant reikėjo pjaut, žolės sočiai buvo.

Ar pradžiovinat tą pjautą žoliapjove žolę, ar iš karto dedat ant lysvių?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 04 15, 09:38)
Ar pradžiovinat tą pjautą žoliapjove žolę, ar iš karto dedat ant lysvių?

iš karto, nebent esantis sluoksnis ir taip pakankamas, tai gali pagulėt mulčas paskleistas. krūvose pelyt gali pradėt.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 15, 10:22)
pas mane daugiau nei 0,5 ha turi būti pjaunama pastoviai dėl tvarkos palaikymo, dėl padoresnio vaizdo, nes kai apželia viskas, tai visai laukiniais patys sau atrodom. Nors prieš akis norisi šiokios tokios civilizacijos. su plačiai pjaunančia benzinine vejaplove dienos darbas tiek apeit. grėbt nereikia, iš surinktuvo išpila prie lysvių, belieka užmesti.

Aš lygiai taip darau, žoliapjove šienaujamas plotas lb panašus, bet žolės visiškai negana.
Atsakyti
Leiskit įsiterpti su kiek kitokiu klausimu. Ar geras mulčas bus, jei pieva, kuri šienaujama, labai samanota? Pjaunam paprastu trimeriu, todėl grėbti tenka grėbliu, o kartu grėbiasi ir samanos. Buvau tokios žolės uždėjus palei ūkinio pamatus. Aišku, nauda yra mulčiavimo, bet, regis, samanos ten pasiliko visam laikui doh.gif Ar taip neužteršiu dirbamų plotų g.gif Beje, samanos nesupuvo per sezoną...
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 15, 09:48)
Aš lygiai taip darau, žoliapjove šienaujamas plotas lb panašus, bet žolės visiškai negana.

tai gal jūsų daržai pramoniniai? man tai gana g.gif
Atsakyti