Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(k@mylye @ 2014 04 17, 08:24)
Aš šiltnamyje per žiemą buvau palikusi mulčią. Dabar nugrėbiau ir perkasiau, tai žamė buvo minkšta, drėgna.  O pernai be mulčio buvo iš po žiemos perdžiuvusi.

o va šito tai nereikėjo daryti... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 17, 07:50)
o va šito tai nereikėjo daryti...  schmoll.gif

nu kažkaip norejosi. Dar vienoj pusėj papildžiau žemės. Kitą pavasarį pasitaisysiu ir nekasiosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 26, 14:29)
Atsitiko pas mane toks dalykas, kad zoles mulcias pasidare kaip pluta. Mulciavau pries pat lietingas dienas, tai lietus man ja taip supluke. Ka daryt? Smulkint kazkaip? Ar palikti kaip yra?

As pradejau naudoti mikrobiologini preparata Baikal EM 1, kiekviena karta kai mulciuoju zole, as uzpurskiu juo ta zole ir ji labai greitai ir graziai supuva. Tada greiciau pasigamina azotas, kuris praturtina augala, o priesingu atveju jei paliksi ta zole paciai suputi, tai ji ilgai pudama ims is zemes azota, o augalui prades jo trukti.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 05 25, 15:26)
user posted image

Daug informacijos apie mulčiavimą rasite čia: http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html

Sena tema čia: http://www.supermama...?...879030&st=0

Dar labai geros informacijos yra www.mulciavimas.lt ir berods ju facebook'o paskyroje "rozentalio sodai". Ten daugybe variantu radau, kaip galima mulciuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 04 17, 09:17)
nu kažkaip norejosi.

jeigu tokios mintys kyla, vadinasi per mažai domėjotės apie mulčiavimą. Pasiskaitykite, šiuo metu informacijos yra labai daug: tiek knygose, tiek internete. Man pradžia buvo su Kurdiumovo knyga "Protingas daržas". Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Pritariu, tikrai mazai domejotes apie mulciavima. As radau labai daug info apie mulciavima www.mulciavimas.lt. Pasirodo galima mulciuoti net lapais ar popieriumi.
Beje as jiems pasiskambinau su keleta klausimu ir prakalbejau gal koki pusvalandi. Labai maloniai ir profesionaliai aptarnavo.

P.S. Pas juos yra dar toks labai geras daikciukas Baikas EM 1. Mikrobiologines trasos. Jis greiciau padeda suputi zolei ar kitai mulciavimo priemonei ir tada gaminasi azotas, kuris praturtina augala. Priesingu atveju jei ta zole ilgai pus, tai ji pasiims is zemes azota, nes jis reikalingas tam procesui.

Beje ta Baikal isbandziau ir laistant geles, kompostui (pasigamino per 2 savaites, tobula), si pavasari ispurskiau medzius bei siltnami, super daiktas. O geriausiayra tai kad jis naturalus be jokios chemijos. bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sangevic: 17 balandžio 2014 - 08:51
QUOTE(sangevic @ 2014 04 17, 09:48)
Beje ta Baikal isbandziau ne tik tam, super daiktas.

bandžiau pernai ir aš tą Baikal. Tiesą sakant jokio poveikio nepastebėjau.. rolleyes.gif Tik tiek, kad piniginę palengvino.

Kažkaip man čia reklama pakvipo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 17, 08:42)
jeigu tokios mintys kyla, vadinasi per mažai domėjotės apie mulčiavimą. Pasiskaitykite, šiuo metu informacijos yra labai daug: tiek knygose, tiek internete.  Man pradžia buvo su Kurdiumovo knyga "Protingas daržas". Sėkmės  mirksiukas.gif

cia beje, tas saitas apie kuri raisua http://mulciavimas.l...iavimas-zole-2/
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 17, 08:51)
bandžiau pernai ir aš tą Baikal. Tiesą sakant jokio poveikio nepastebėjau..  rolleyes.gif Tik tiek, kad piniginę palengvino.

Kažkaip man čia reklama pakvipo...  g.gif

Na man pernai parekomendavo drauge. Taip jis tikrai nepigus, bet pvz. man to 1 litro uzteko visiems metams ir net siam pavasariui liko. As jo poveikiu kompostui likau suzaveta. Ar pades ka nors medziams, paziuresiu siais metais smile.gif bigsmile.gif O del siltnamio (jie ten raso, kad reikia dezinfekuoti, as to net nezinojau), tai nieko relaus dar nemapaciau, bet uztat isdziuvo samanos, kurios prie stiklo apacioje augo smile.gif
Papildyta:
O gal kas bandete kakavos lukstus?
Atsakyti
QUOTE(sangevic @ 2014 04 17, 09:48)
As radau labai daug info apie mulciavima  www.mulciavimas.lt.

paskaitinėjau Jūsų rekomenduojamą puslapį. Labai siaura informacija apie patį mulčiavimą, o plati - apie parduodamus produktus.

Papildyta:
QUOTE(sangevic @ 2014 04 17, 10:00)
*man to 1 litro uzteko visiems metams ir net siam pavasariui liko.
**As jo poveikiu kompostui likau suzaveta.
***O gal kas bandete kakavos lukstus?

*finansiškai labai naudingas.
**aš kompostą dažnai judinu per metus, tai greitai tampa tinkamu ir be papildomų išlaidų.
***nebandžiau.
Atsakyti
šiaip tai mulčo sluoksnis nuo mulčiavimo medžiagos priklauso - tokią šviežiai nupjautą vejos žolę net negalima storai klotai.

Ir vėl reklameriai puola biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 17, 09:07)
paskaitinėjau Jūsų rekomenduojamą puslapį. Labai siaura informacija apie patį mulčiavimą, o plati - apie parduodamus produktus.

Papildyta:

*finansiškai labai naudingas.
**aš kompostą dažnai judinu per metus, tai greitai tampa tinkamu ir be papildomų išlaidų.
***nebandžiau.

O bandete zole laikyti maise, kad ji greiciau suputu, mano kaimyne taip daro, tik kvapas nelabai malonus?
Atsakyti
QUOTE(sangevic @ 2014 04 17, 10:20)
O bandete zole laikyti maise, kad ji greiciau suputu, mano kaimyne taip daro, tik kvapas nelabai malonus?

bandžiau, bet ne žoles, o piktžoles ir sluoksniuojant su durpėmis, laikyti reikia saulėkaitoj. Jokio kvapo nebuvo, neteisingai supratot arba kaimynė neteisingai daro. Ar dabar visus įdomius klausimus uždavinėsit atidarant vis naują temą? unsure.gif
Atsakyti
As isbandziau Baikal EM 1 kompostui ir man labai patiko, nes kompostas suiro per 2 savaites thumbup.gif
Kam dar ji naudojote, nes ten parasyta, kad tinka jis labai daug kam: purskti medzius, mulciavimui, geliu laistymui ir. t.t.
Kas ta EM technologija? g.gif
Atsakyti