ačiū už pastabas. agurkus praretinsiu
kopūstai rečiau susodinti, čia kaliaropės ir kalafiorai.

Pritariu!saunuole arden!!!as kelinti metai taip morkas su svogunais sodinu
pasiteisino.svogunus nurovus,lieka morkos augt laikymui ziema.Juolab svogunai morkas apsaugo nuo nekviestu sveciu,o morkos svogunus
Agurkai pritariu,per tankiai

QUOTE(*Liepa18* @ 2013 06 13, 10:21)
Esu naujokė mulčiavime, šiemet tik mąstau pirmą kartą gyvenime pabandyti. Bet noriu su pjuvenomis... Kiek išsiaiškinau, kad netinka eglių ir pušų pjuvenos, geriausiai tinka uosinės.
Tai turiu klausimą patyrusioms ar tikrai geriausiai uosinės pjuvenos tinka?
Tai turiu klausimą patyrusioms ar tikrai geriausiai uosinės pjuvenos tinka?

Pjuvenos tinka uogakrūmiams, medeliams ir dar braškėms iš bėdos. Paprastoms daržovėms per ilgai yrantis mulčius, todėl naudos beveik jokios nepasijaus.
vakar daržą papildžiau žaliomis trąšomis:

QUOTE(diasaja @ 2013 06 16, 11:58)

As vakar irgi pildziau

QUOTE(deivukas @ 2013 06 13, 21:40)
Pritariu!saunuole arden!!!as kelinti metai taip morkas su svogunais sodinu
pasiteisino.svogunus nurovus,lieka morkos augt laikymui ziema.Juolab svogunai morkas apsaugo nuo nekviestu sveciu,o morkos svogunus
Agurkai pritariu,per tankiai 

antrus metus auginu morkas šalia svogūnų. Turiu pasakyti, kad morkos tikrai neapsaugo svogūnų, jie sėkmingai gelsta...

QUOTE(rytorasa @ 2013 06 16, 16:05)
antrus metus auginu morkas šalia svogūnų. Turiu pasakyti, kad morkos tikrai neapsaugo svogūnų, jie sėkmingai gelsta... 

o ka daryti kad negelstu? Nes siemet pas mane kazkaip jau daugokai tu tokiu svogun kurie nunyksta

QUOTE(tany @ 2013 06 16, 17:59)
o ka daryti kad negelstu? Nes siemet pas mane kazkaip jau daugokai tu tokiu svogun kurie nunyksta
pagelsta visi lapukai ir israunu, ismetu...kadangi nedaug turiu, tai tuoj liksiu be svogunu vel

Aš druskos tirpalu liejau (10ltr, stiklinė druskos). Tai naujus laiškus lyg ir žalius leidžia

Mama davė dar kažkokių sėklų,sakė grynai tik laiškai ir labai geri.Tai bandysiu sėt turbūt.
Aš tai šiemet žiauriai apsileidus su mulčiavimu

QUOTE(tany @ 2013 06 16, 17:59)
pagelsta visi lapukai ir israunu, ismetu...kadangi nedaug turiu, tai tuoj liksiu be svogunu vel

1. pradėjus gelsti laistyti kalio permagnato tirpalu.
2. laistyti su karštu pelenų šarmu- 0,5l pelenų / 10l vandens. Temperatūra apie 60 laipsnių.
QUOTE(rytorasa @ 2013 06 16, 20:50)
pradėjus gelsti laistyti kalio permagnato tirpalu.
jeigu daržas mulčiuojamas, tai nepatartina laistyti kalio permanganatu.
O aš per Svajonių sodą man rodos nesąmonę išgirdau - moteris aiškino apie pomidorų auginimą šiltnamyje. Ji aiškino, kad ji mulčiuoja pomidorus (realiai tai vaizdelis toks, lyg tiesiog pabarstyta ta žolytė, sluoksnis gal 0,5 cm) ir kad storai negalima mulčiuoti - tada žemė įkaista virš 25 cm. Taip pat jie šiltnamyje aukštesnė temperatūra nei 25 laipsniai, tai tada pomidorai nebeapsidulkina patys ir pasidaro tušti.
Aš nuvariau į sodą ir pračekinau žemę po mulču - ji buvo maloniai vėsi, puri. Tiek šilnamyje, tiek darže.
Gal kas žino, kur gauti šieno Klaipėdos apskrityje? Noriu takus apsimulčiuoti, nes tarplysviuose pas manęs auga žolė. Vieną tarplysvę buvau uždėjusi žolę - tai labai patiko vaizdas. Tik noriu šieno gauti. Kas galętų padėti šiuo klausimu?
Aš nuvariau į sodą ir pračekinau žemę po mulču - ji buvo maloniai vėsi, puri. Tiek šilnamyje, tiek darže.
Gal kas žino, kur gauti šieno Klaipėdos apskrityje? Noriu takus apsimulčiuoti, nes tarplysviuose pas manęs auga žolė. Vieną tarplysvę buvau uždėjusi žolę - tai labai patiko vaizdas. Tik noriu šieno gauti. Kas galętų padėti šiuo klausimu?
QUOTE(argus @ 2013 06 17, 10:39)
Tarplysvius gali mulciuoti pjuvenom arba skiedrom medzio. Man labai pasiteisino pjuvenom. Na cia siaip-alternatyva sienui