Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Priešingybė idealaus daržo biggrin.gif :

user posted image

Atsakyti
O man būtent toks šieno daržas mielesnis akiai ir nuotaiką pakelia thumbup.gif Pas mane kaime moterys nuo pernai pradėjo mulčiuoti braškes, kai kas nuo manęs nusižiūrėjo, kitos- nuo Jadzės, mat Jadzikės marti dirba direktore ir internete paskaitė, kad gerai lotuliukas.gif
Pasimulčiavo viena moteris braškes, vėl žada dar žolės dėti, pensininkė kaimynė stabdo sakydama: "Kiek tu tos žolės dėsi" unsure.gif Na, aš palaikiau morališkai ir dar paaiškinau, kad galima dėti ne tik žolę, bet ir šieną bei šiaudus.
Atsakyti
As tai pasakysiu taip- kiekvienam savo 4u.gif

Dariau kvadratus puikiai suvokdama, kad galima racionaliau. Deliojau ivairius variantus, bet pasidariau kaip man atrode patogiausia ir graziausia (o darzo grozio man reikia taip pat, kaip kad kitoms pvz. issivedzioti laistymo sistema).

Tureciau tokius plotus kaip pas Diasaja ar panasiai, plius ne prie pat namo- tai aisku turbut neateitu i galva mintis ir jos variantas butu svajoniu darzas lotuliukas.gif Man labai patinka Diasajos darzas, jis tikrai tvarkingas ir pakelia nuotaika, bet tai mano atvejis ir jos- du skirtingi variantai. Darzas man-hobis (kuriam lieka vis maziau laiko) su siokia tokia nauda, o ne gyvenimo budas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 02 birželio 2013 - 10:36
QUOTE(be rėmų @ 2013 06 02, 10:16)
mat Jadzikės marti dirba direktore ir internete paskaitė, kad gerai  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2013 06 02, 11:35)
As tai pasakysiu taip- kiekvienam savo  4u.gif

būtent drinks_cheers.gif kadangi pas mane darbo (ne darže) savaitė yra 6 dienos, tai žolė ir šiaudai padeda užsiauginti savų daržovių, kitaip nesuspėčiau ax.gif
Elar, ar pas tave pernai buvo sugulę tvarkingai svogūnai? bigsmile.gif Vis prisimenu tą nuotrauką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 06 02, 12:27)
Elar, ar pas tave pernai buvo sugulę tvarkingai svogūnai? bigsmile.gif Vis prisimenu tą nuotrauką biggrin.gif

pas mane... laugh.gif
Atsakyti
Diasaja, man jusu vienos vagos/lysves siaudu uztektu visam darzui apmulciuoti biggrin.gif

Elar preciziska darza pamenu ir as, nors tik skaitytoja buvau blush2.gif
Atsakyti
Mane siandien pjaunant zole grambuoliai atakavo, kesinosi mano plaukuose lizda susisukt tikriausiai g.gif Kokia ju gausybe, ypac apie obelis doh.gif Cia kokia nauja karta gal issirito, nei vienais metais tik nebuvo...
Pas mane zoles mazeja, nors lijo sociai g.gif Pjaunu reguliariai kas 6-7 dienas... Sitiek buvau prisiplanavusi uzmulciuoti, o net darzui neuzteko.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 06 04, 17:00)
Mane siandien pjaunant zole grambuoliai atakavo, kesinosi mano plaukuose lizda susisukt tikriausiai  g.gif  Kokia ju gausybe, ypac apie obelis  doh.gif  Cia kokia nauja karta gal issirito, nei vienais metais tik nebuvo...
Pas mane zoles mazeja, nors lijo sociai  g.gif Pjaunu reguliariai kas 6-7 dienas... Sitiek buvau prisiplanavusi uzmulciuoti, o net darzui neuzteko.

Dar dabar zole reta liepos menesi turesit reguliariai kas 4 dienas pjaut ir zoles daugiau bus nes ji sutankeja...
Man ir kol kas žoles mazai noreciau kaimynu sklypa nusisienauti...
Atsakyti
pasikeitimai biggrin.gif :

*balandžio 22d.:

user posted image

*gegužės 12 d.:

user posted image

*šiandien:

user posted image
Papildyta:
daugiausia žalumos-tarplysviuose (savaime išdygusios medetkos):

user posted image

paruošta žemė cukinijų ir moliūgų daigams-mulčiuota 3 kartus žole:

user posted image

ir medetkų "miškas":

user posted image
Atsakyti
Pas mane medetku irgi daug pridygo. Labiausiai nustebau, kad siemet savaime isdygo ir serenciai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 06 06, 08:25)
Labiausiai nustebau, kad siemet savaime isdygo ir serenciai thumbup.gif

pas mane tik keletas.
Atsakyti
Elar, grožis 4u.gif

Diasaja,kokios gražios braškės 4u.gif ir šiaip vaizdai geri smile.gif

Aš po praėjusį savaitgalį apsilankiau darže po dviejų savaičių nebuvimo ir keliu fotoreportažą su mane pasitikusiais vaizdais bei tais, kuriuos palikau:
user posted image
čia dvi pirmos lysvės žirnių. pirmojoje dar sudygusios šparaginės ir pasodinau keletą pomidorų. o antrojoje- agurkai, bei pasidinau paprikų.
user posted image
čia gausiai sudygusios garstyčios. nesitikėjau kad jos išlys pro mulčių, nes prieš porą sav. buvo tokios mažutės, tai jas tik užmulčiavau neįterpus. dabar jos pačios tapo mulčium smile.gif
user posted image
nudžiugino kopūstinės kultūros thumbup.gif lapai dideli ir gražūs. tikiuos kirmėliukai jų neras, 3 x tfu g.gif
user posted image
galiausiai šiltnamis. gerą savaitę pavėluotai sodinti pomidorai vis tik tokie nedidukai mano akimis.... schmoll.gif
Atsakyti