Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis nemiega dieną

QUOTE(Natinaa @ 2013 08 10, 11:15)
Kazin normalu ?  swoon.gif  siaip ji mano kruopyte,neisnesiotuke. Bijau,kad per daug maitnimu praleidziam,o vis prisilaikau rezimo,maitinu kas 3h.
Papildyta:
Suprantu jus,musu namai ir apiaute jau doh.gif ,tenka vos ne is kavines maitintis,daktare net nepatogu kviestis,aisku jau neatlaiko kantrybe,tai iduodu teveliui ir nors kiek apsikuopiu,o siaip,tai uzsnusta 5 min,tai tik jos daikciukus apsimetau ir vsio,palikciau viena pagulet,rami buna,bet linkus atylinet,tai dar bijau,nes nekarta net oro pritruko jai atpylus... bijau... doh.gif

Mano taip pat gimusi anksciau laiko, 2 kg, turedavau maitint kas 2 val. doh.gif bet 3 men. pradejau leist miegot nakti tiek, kiek ji nori. Viskas normalu, nepergyvenkit ir ilsekites mirksiukas.gif o atpilineja maniske ir dabar, tik nebeimu taip i sirdi smile.gif dziaukites, kad mergyte bent diena rami, mano ne 5 min viena neisbuna, tuoj rekti pradeda doh.gif
Atsakyti
Praeitas etapas 4u.gif Maždaug nuo mėnesio laiko sūnus ėmė miegoti po tris pusvalandžius per dieną. Būdavo taip: valandą-pusantros nešioji kratydama, kad užmigtų, miega pusvalandį. Apie mamos nervinę būklę patylėsim biggrin.gif Arba nulūždavo žįsdamas, tai susikombinuodavau kompiuterį arba knygą ir taip prasėdėdavau nejudėdama valandą, nes jei tik bandai atsitraukt - akys stačios bigsmile.gif Vežimėlio nekentė, jame nevažiuodavo ir nemiegodavo, apie penktą mėnesį perkėlėm į autokėdutę, tai joje, kad ir kaip nesveika būtų buvę ten sėdėti, vaikas bent lauke pabūdavo doh.gif Naktim irgi keldavosi valgyt n kartų, būdavo ir iki dešimt. Rodėm neurologei etc., sakė, ką darysi, toks vaikas. Užtat dabar apie antrą sunkiai net galvojasi smile.gif O vaikas išaugo, nors naktim ir trimetis būdamas dar prabunda keliskart, bet bent dieną savo vienintelį kartą nuo valandos iki trijų pamiega. Visgi tiesiog juodai pavydžiu toms, kurių vaikai miega(-odavo) po keturias ir pan. valandas...
Atsakyti
Ir mano nemiegiukas diena, matosi, kad akytes merkiasi, zirzia pyksta ir is visu jegu stengiasi neuzmigti smile.gif Bet man svarbiausia, kad nakti miega, pabunda tik valgyti
Atsakyti
QUOTE(netobula @ 2013 08 09, 23:30)
Ir aš vargstu su tokia pačia problema - jaučiuosi visiška nevykėlė, nes nieko pati namuose nepasidarau - nei valgyti gaminu, nei tvarkausi, vaikštau visa apsikiautusi ir t.t. Mano mažė visai nemiega dieną, nebent užmiega vežime lauke, kol stumdau doh.gif Dabar jai 5 mėn., pirmus mėnesius miegodavo normaliai, tik tekdavo kelti, kad pavalgytų... Dar prieš kokį mėnesį dieną bent porą kartų pasnausdavo, o dabar niekaip. Matosi, kad ir nori miego, zirzia, verkia, bet užmigti nesugeba. Vakare šiaip taip užmigdau tik maitindama, nors žinau, kad tai irgi nėra geras sprendimas unsure.gif Jokie būdai nepadeda - jei palieki vieną, tai klykia iki pamėlynavimo, apskritai bandymas guldyti į horizontalią padėtį sukelia isteriją. Ir šiaip labai neramus vaikus - nuolat tenka tasyti ant rankų, viena visai nepabūna... Neurologė patarė daryti valerijonų voneles, bet su maudynėmis yra kita problema - vonelėje rėkia, tai jau seniai maudom tik po dušu kartu su vyru doh.gif Dar išrašė Acosedum lašiukų - bandysim juos, gal padės... Beje, mankštos ir masažai - jų reikėjo dėl kitų problemų - tik dar labiau vaiką išbalansavo, miego kokybė tik suprastėjo, bet čia gal tik sutapimas. Žodžiu, nervai sunkiai belaiko doh.gif

aprasei mano situacija sad.gif maniskis lygiai toks pat,i horizontalia padeti negaliu net padet,buvo tik dienomis,o dabar ir naktimis. Visus migdymo budus isbandziau ir visaip,uzmiega tik ant ranku. O lauke vezime miega neblogai, bet turi vezimas vaziuoti. Mums beveik 3 men. Ir nezinau ka daryt.
Atsakyti
praejo kiek laiko ir vel viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Mano vyresneliui 3 metai iki siol kiekviena diena eina miegot miego, ismiega apie 3 valandas, o mazajam 9 savaites, tai jau savaie kaip mazai miega diena, rodos tik uzmigo, tuoj po 10-15min akys stacios, reikia ji nesiot, kalbint arba bent jau laiky ant ranku, uztat nakti miega super gerai, ir keliasi 1-2 kartus pavalgyt.
Atsakyti
mano dukrytei dabar 5,5 mėn., gimė cezario operacijos metu.Pirmą mėnesį miegojo puikiai, o po to dieną snausdavo tik kelis kartus po 20 minučių.Ir tik dabar pradėjo miegoti ilgiau, nes daugiau juda ir žaidžia smile.gif
Atsakyti
mano mergyte miega panasiai - kelis kartus diena po pusvalanduka. kartais ir keliu kartu nebuna. nakti visai padorus miegutis.
bet siandien priespiet uzdejau ratuka ir pliuskenosi vonioje - po to ismiegojo beveik dvi valandas.
gal sutapimas, bet bandysiu kartoti. 4u.gif (mums 3 men)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agapiii: 18 spalio 2013 - 21:58
Maniškiams tuoj bus 4 mėnesiai. Dienomis kambary nelabai miega, geriausiu atveju po pusvalandį nuparpia, bet lauke (balkone) miega puikiausiai, dieną 2 kartus po 2 valandas išmiega (jei nepažadinčiau, ir dar ilgiau išmiegotų). Grynas oras daro stebuklus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(netobula @ 2013 08 09, 23:30)
Ir aš vargstu su tokia pačia problema - jaučiuosi visiška nevykėlė, nes nieko pati namuose nepasidarau - nei valgyti gaminu, nei tvarkausi, vaikštau visa apsikiautusi ir t.t. Mano mažė visai nemiega dieną, nebent užmiega vežime lauke, kol stumdau doh.gif Dabar jai 5 mėn., pirmus mėnesius miegodavo normaliai, tik tekdavo kelti, kad pavalgytų... Dar prieš kokį mėnesį dieną bent porą kartų pasnausdavo, o dabar niekaip. Matosi, kad ir nori miego, zirzia, verkia, bet užmigti nesugeba. Vakare šiaip taip užmigdau tik maitindama, nors žinau, kad tai irgi nėra geras sprendimas unsure.gif Jokie būdai nepadeda - jei palieki vieną, tai klykia iki pamėlynavimo, apskritai bandymas guldyti į horizontalią padėtį sukelia isteriją. Ir šiaip labai neramus vaikus - nuolat tenka tasyti ant rankų, viena visai nepabūna... Neurologė patarė daryti valerijonų voneles, bet su maudynėmis yra kita problema - vonelėje rėkia, tai jau seniai maudom tik po dušu kartu su vyru doh.gif Dar išrašė Acosedum lašiukų - bandysim juos, gal padės... Beje, mankštos ir masažai - jų reikėjo dėl kitų problemų - tik dar labiau vaiką išbalansavo, miego kokybė tik suprastėjo, bet čia gal tik sutapimas. Žodžiu, nervai sunkiai belaiko doh.gif

Keista, pas mane gana panašu viskas, bet jaučiuosi visiškai kitaip.

Namų netvarkau, valgyt negaminu (bent kol vyras negrįžęs) ir nė nebandau to daryti - mano darbas yra būti su vaiku, ir vyras tai supranta. Nesureikšminame dulkių, savaitgaliais apsikuopiam bendrom jėgom.

Net nekilo tokia mintis tikėtis, kad vaikas "vienas pagulėtų". Jis juk labai mažas, jam nuolat reikia bendravimo. Palieku lavinimo kilimėlyje max pusvalandžiui - kol jam smagu pačiam su žaislais, bet šiaip nešioju, kalbinu, žaidžiu, o kai miega - guliu šalia ir saugau jo miegą. Užmiega tik maitinamas ir tame nėra nieko blogo! Puikus būdas užmigdyti!

Aš manau, reiktų tiesiog išmesti iš galvos lūkestį, kad vaikas užmigs taip, kaip jums norisi. Užmiega maitinamas, būna ramus ant rankų - tai ko daugiau reikia? Auksiis vaikas!

Antrą mėnesį (dabar vaikui jau 3 mėn.) turėjome nemiegadienių. Pastebėjau, kad irzlus tampa, pradėjau kas 2-3 valandas guldyti lovoje, ramiai žaidžiam, pamaitinu - kai pvargęs, jis užmiega prie krūties, kai neužmiega - pakartoju ramų maitinimą gulimoje padėtyje po valandos. Pamiega 2-3 kartus, nuo 1 val. iki 3 val. per kartą. Bendroj sumoj per parą susidaro 14-16 valandų miego.
Atsakyti
musu mazajai tuoj 2 menesiukai ir pradejome vargti su dieniniu miegu. pvz vakar is viso nemiegojo. atrodo tik prisnusta ir vel akys stacios. nors ziovauja, trina akytes, matosi miegiuko nori o nemiega nors tu ka sad.gif((( vakare is viso pervarges vaikas buna.
siaip stengiuosi diena migdyti lauke, sako geriau miega vaikuciai. bet buna taip: isnesi i lauka snuduriuojancia, siek tiek pavezioju, kol iminga. pamiega apie pusvalandi, pabunda, vel pavezioju, uzmiega, dar kokiai 20 min, vel pabuna, kartais dar karta uzmigdau, bet vel trumpam laikui. o kartais buna, kad "uzmigdineti" tenka kas 10 ar net 5 minutes, nes vis nemiega, vis prabunda.
namie irgi, jeigu ir prisnusta, tai kokiam 20 minuciu ir vel "gyva".
nakti miega gerai, tad gal nevertetu jaudintis? nors atrodo tokiems maziukams vaikiukams turetu reiketi daugiau poilsio, bet gal buna isimciu... nzn... sad.gif
su draugemis pasneku, kai ju vaikuciai diena po 3-4 val miega, tai man plaukai siausiasi apie saviske pagalvojus sad.gif((

nakciai einam miegot apie 22 val, tada keliames apie 3, 7 ir 9 val. nuo 9 val ryto iki 22 val vakaro jau dienos rezimas isijungia, t.y. nemiegojimo smile.gif paprastai jei prisnusta, t.y. tas pagrindinis pietinis miegelis, kuri kaip ir minejau organizuoju lauke, vyksta apie 14 val.

tiesa, buna ir geru dienu. nors ju buna retai. pvz siandien, kaip nekeista, mazoji lauke jau parpia nepertraukiamai valanda laiko. nzn nuo ko cia priklauso... doh.gif

labai stresuoju del to jos miego, kai tik prisnusta, vis zvilgcioju i laikrodi ir mintyse vis prasau "na dar pamiegok, na dar bent 10 min smile.gif)))"
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2013 11 17, 15:25)
musu mazajai tuoj 2 menesiukai ir pradejome vargti su dieniniu miegu.

viskas normalu, vaikas gali miegoti ir po trumpai 4u.gif

tiesa, tokiu metu kūdikiai jautriau ima miegoti. aš, kad ilgiau miegotų, siekiu ramybės ir guliu šalia, prabundančiam duodu krūtį - vėl užmiega
Atsakyti