QUOTE(gllop @ 2016 05 01, 20:45)
Ne visi statybininkai gimę
Galite skaičiuoti 650 kvm. bet jei nesate statybininkai, namo Jūs nebaigsite. T.y. jam kažko trūks. O jei pinigų daugiau neturite, statybos užsitęs tiek, kad to namo nebenorėsite.
Taigi, skaičiuojame ~1000 kvm. ekonominės klasės namui ir neturime bėdų.
As suprantu kad nevisi statybininkai,bet yra dauk budu kaip prisideti prie namo statybu ir sumazinti islaidu kaina. Bet tai jau kita tema.
Buvo kalba apie tai ar imanoma pasistatyti uz tamtikra suma. As sakau kad ne visiem,bet imanoma jei dauk dasidedi pats. mano pavyzdys rodo kad as tilpau i 650 euru uz kvadratini metra,beto tai nepigiausios statybos. man buvo aktualu greitis,todel kaina ir iskilo. Statant paprasciau galetum i ta suma pasisamdyti meistra ir gautusi paprastesne statyba panasiai lygi mano statybu kaina.
Ka as pats dariau. Pamata pats,sienas pats,perdanga pats,stogas pats (plius visur pagalbinis) stoga apsiltino firma su ekovata (nepigiausias varijantas) gipsus susidejau pats,plyteles susiklijavau pats,grindys durys pats. elektra elektrikas,santechnika santechnikas,rekupa meistras state,signalke meistrai. Viska isdaze dazytojas. kanilizacija vandentieki firma vede. Kaip matot pakankamai dauk darbu dare pasaliniai zmones. Pagal jusu skaiciavima mano islaidos turejo butu apie 200 t euru..

Tokiu pinigu pas mane net su ziburiu nerasi.
Apibendrinant savo posta noreciau pabrezti kad galima tilpti i kuklia suma,bet tada reikia ir kukliai statytis. Pradedant nuo visko. Nuo pamato ir i virsu..