Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 7 tema

QUOTE(biesas66 @ 2016 05 01, 16:28)
nezinau kaip skaiciuoji bet man  gavosi 650 euru uz kvadrata smile.gif  ir nepasakyciau kad popigiaja medziagos. Cia neiskaiciuojant sklypo bet iskaiciuojant kkomunikacijas.      bandau isivaizduoti ka padaryciau uz 1000 euru  kvadratas.. Visos svajones butu igyvendintos smile.gif

Pabreziu kad neskaiciuoju gerbuvio ir sklypo, tik namo statyba.

Bet ar savo įdėtą darbą paskaičiavote? Gi nesamdėt visko daryti meistrelių.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 05 01, 18:48)
Bet ar savo įdėtą darbą paskaičiavote? Gi nesamdėt visko daryti meistrelių....  blush2.gif

Nebejuokaukit su savo tuo idetu darbu. Man mano namo statyba tai kaip hobis,vienas malonumas. Tai man ka,kiekviena pirstelejima skaiciuoti? Turiu laisvo laiko,einu darbuotis. yra reikalu,namas stovi. As ne is tu kur pleze gali visa diena kiurksoti..

Savo darba skaiciuoti tai kazkoks iskrypimas.
P.s. kambarius kai tvarkotes taippat skaiciuojat kiek jum tai kainavo? doh.gif ir t.t.

mano seimos biudzetas nenukentejo,neturejo islaidu kai dirbau prie namo. Tai ka skaiciuoti? As nemeciau darbo del to kad statytis nama. Statybas pradejus pajamos nepakito,padidejo tik islaidos. ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 01 gegužės 2016 - 19:22
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 01, 19:18)
Nebejuokaukit su savo tuo idetu darbu. Man mano namo statyba tai kaip hobis,vienas malonumas. Tai man ka,kiekviena pirstelejima skaiciuoti? Turiu laisvo laiko,einu darbuotis. yra reikalu,namas stovi. As ne is tu kur pleze gali visa diena kiurksoti..

Savo darba skaiciuoti tai kazkoks iskrypimas.   
P.s.  kambarius kai tvarkotes taippat skaiciuojat kiek jum tai kainavo? doh.gif ir t.t.

mano seimos biudzetas nenukentejo,neturejo islaidu kai dirbau prie namo. Tai ka skaiciuoti?  As nemeciau darbo del to kad statytis nama. Statybas pradejus pajamos nepakito,padidejo tik islaidos.  ir t.t.

O dar pabaigus statybas reiks po to skaičiuoti, kad namie gaišti laiką žolę pjaudamas, nes galėtum samdyti kaip ir kitus "statybininkus". lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 01 gegužės 2016 - 19:29
QUOTE(silainiai @ 2016 05 01, 20:28)
O dar pabaigus statybas reiks po to skaičiuoti, kad namie gaišti laiką žolę pjaudamas, nes galėtum samdyti kaip ir kitus "statybininkus".  lotuliukas.gif

Jo,ir taip visa gyvenima,skaiciuoji viska,kai tik ranka pajudini,arba samdai zmones smile.gif

Dabar dar pagalvojau. Sako ar skaiciuoji savo darba.. Neskaiciuoju. bet jei skaiciuoti savo darba tai paskaiciuokim kiek buciau sumokejes. Pvz stogas. Kokie 15 000 litu sutaupyta . Sienu pakelimas vel tukstanciai.. As sutaupiau,o ne isleidau. Idomi matematika gaunasi pas savo darbo skaiciuotoju salininkus. savo darba skaiciuoji,bet ka sutaupei nebeskaiciuoji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 01, 19:36)
Jo,ir taip visa gyvenima,skaiciuoji viska,kai tik ranka pajudini,arba samdai zmones smile.gif

Dabar dar pagalvojau. Sako ar skaiciuoji savo darba..  Neskaiciuoju. bet  jei skaiciuoti savo darba tai paskaiciuokim kiek  buciau sumokejes. Pvz stogas. Kokie 15 000 litu sutaupyta . Sienu pakelimas vel tukstanciai..  As sutaupiau,o ne isleidau. Idomi matematika gaunasi pas savo darbo skaiciuotoju salininkus. savo darba skaiciuoji,bet ka sutaupei nebeskaiciuoji smile.gif

Ne visi statybininkai gimę smile.gif

Galite skaičiuoti 650€ kvm. bet jei nesate statybininkai, namo Jūs nebaigsite. T.y. jam kažko trūks. O jei pinigų daugiau neturite, statybos užsitęs tiek, kad to namo nebenorėsite.

Taigi, skaičiuojame ~1000€ kvm. ekonominės klasės namui ir neturime bėdų.

Papildyta:
QUOTE(Kros @ 2016 05 01, 14:21)
Pritariu, reikėtų bandyti statyti, turėtų gautis, jei nesvaigs apie pačias, pačias brangiausias medžiagas. Šiaip daug namų statytojų pardavinėja namų dėžes už 60-70 k EUR, dažnai jau su komunikacijom ir įskaičiuota sklypo verte apie 10-15 k.

Neįrengtas dėžutes, ar įrengtas? smile.gif
Panevėžyje gali nusipirkti ir įrengtą, eko klasės 80kvm. namą su sklypu už 80 000€. Pats statydamas išleisi daugiau, nes norėsi kaip geriau, nei statydamas pardavimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 01 gegužės 2016 - 19:47
QUOTE(gllop @ 2016 05 01, 20:45)
Ne visi statybininkai gimę smile.gif

Galite skaičiuoti 650€ kvm. bet jei nesate statybininkai, namo Jūs nebaigsite.  T.y. jam kažko trūks. O jei pinigų daugiau neturite, statybos užsitęs tiek, kad to namo nebenorėsite.

Taigi, skaičiuojame ~1000€ kvm. ekonominės klasės namui ir neturime bėdų.

As suprantu kad nevisi statybininkai,bet yra dauk budu kaip prisideti prie namo statybu ir sumazinti islaidu kaina. Bet tai jau kita tema.
Buvo kalba apie tai ar imanoma pasistatyti uz tamtikra suma. As sakau kad ne visiem,bet imanoma jei dauk dasidedi pats. mano pavyzdys rodo kad as tilpau i 650 euru uz kvadratini metra,beto tai nepigiausios statybos. man buvo aktualu greitis,todel kaina ir iskilo. Statant paprasciau galetum i ta suma pasisamdyti meistra ir gautusi paprastesne statyba panasiai lygi mano statybu kaina.
Ka as pats dariau. Pamata pats,sienas pats,perdanga pats,stogas pats (plius visur pagalbinis) stoga apsiltino firma su ekovata (nepigiausias varijantas) gipsus susidejau pats,plyteles susiklijavau pats,grindys durys pats. elektra elektrikas,santechnika santechnikas,rekupa meistras state,signalke meistrai. Viska isdaze dazytojas. kanilizacija vandentieki firma vede. Kaip matot pakankamai dauk darbu dare pasaliniai zmones. Pagal jusu skaiciavima mano islaidos turejo butu apie 200 t euru.. smile.gif Tokiu pinigu pas mane net su ziburiu nerasi.
Apibendrinant savo posta noreciau pabrezti kad galima tilpti i kuklia suma,bet tada reikia ir kukliai statytis. Pradedant nuo visko. Nuo pamato ir i virsu..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 01, 20:36)

Dabar dar pagalvojau. Sako ar skaiciuoji savo darba..  Neskaiciuoju. bet  jei skaiciuoti savo darba tai paskaiciuokim kiek  buciau sumokejes. Pvz stogas. Kokie 15 000 litu sutaupyta . Sienu pakelimas vel tukstanciai..  As sutaupiau,o ne isleidau. Idomi matematika gaunasi pas savo darbo skaiciuotoju salininkus. savo darba skaiciuoji,bet ka sutaupei nebeskaiciuoji smile.gif

Mes apie tą patį-tik kitu rakursu.... esmė buvo-kad jūsų išleista suma už kvadratą-nėra reali-todėl kad darote tai savo rankomis,o ne samdote. Dėl savo darbo paskaičiavimo-tai jei suskaičiuosite,kiek sutaupėte(kiek būtumėte sumokėję meistram)tai manau kad suma-tikrai padidėtų nuo tų,jūsų parašytų 650e už kv/m.
Ir tiesa,ne visiems šeimos biudžetas nepakinta,kai skiri laiką pvz-namo statybai,savo rankomis... nekalbant apie laiką,kuri gali skirti,.......... 4u.gif
P.s. silainiai-kad negaišti laiko žolės pjovimui-nusipirkti reikėtų robotą,tegul jis pjauna,o tuo tarpu-leisti turiningai laiką su šeima... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 01, 19:57)
As suprantu  kad nevisi  statybininkai,bet yra dauk budu kaip prisideti prie namo statybu ir sumazinti islaidu kaina. Bet tai jau kita tema.
Buvo kalba apie tai  ar imanoma pasistatyti uz tamtikra suma. As sakau kad ne visiem,bet imanoma jei dauk dasidedi pats. mano pavyzdys rodo kad as tilpau i 650 euru uz kvadratini metra,beto tai nepigiausios statybos. man buvo aktualu greitis,todel kaina ir iskilo. Statant paprasciau  galetum i ta suma pasisamdyti meistra ir gautusi paprastesne statyba panasiai lygi mano statybu kaina. 
Ka as pats dariau.  Pamata pats,sienas pats,perdanga pats,stogas pats (plius visur pagalbinis) stoga apsiltino firma su ekovata (nepigiausias varijantas) gipsus susidejau pats,plyteles susiklijavau pats,grindys durys pats. elektra elektrikas,santechnika santechnikas,rekupa meistras state,signalke meistrai. Viska isdaze dazytojas. kanilizacija vandentieki firma vede. Kaip matot pakankamai  dauk darbu dare pasaliniai zmones.    Pagal jusu skaiciavima mano islaidos turejo butu apie 200 t euru..  smile.gif Tokiu pinigu pas mane net su ziburiu nerasi.
Apibendrinant savo posta noreciau pabrezti kad  galima tilpti i kuklia suma,bet tada reikia ir kukliai statytis.  Pradedant nuo visko. Nuo pamato ir i virsu..

Sudėkite namo medžiagų kainą ir padauginkite iš dviejų, turėsite realią kainą. Samdomas darbas kainuoja tiek, kiek ir medžiagos, dažnai ir brangiau.
Planuoju kuklų namelį ~130kvm. bet kol kišenėje neguli 130k net nesiruošiu pradėti. Užtenka, jau prisižiūrėjau kaip vargsta metų metus tose statybose...
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2016 05 01, 20:59)
Mes apie tą patį-tik kitu rakursu....  esmė buvo-kad jūsų išleista suma už kvadratą-nėra reali-todėl kad darote tai savo rankomis,o ne samdote. Dėl savo darbo paskaičiavimo-tai jei suskaičiuosite,kiek sutaupėte(kiek būtumėte sumokėję meistram)tai manau kad suma-tikrai padidėtų nuo tų,jūsų parašytų 650e už kv/m.
Ir tiesa,ne visiems šeimos biudžetas nepakinta,kai skiri laiką pvz-namo statybai,savo rankomis... nekalbant apie laiką,kuri gali skirti,..........  4u.gif
P.s. silainiai-kad negaišti laiko žolės pjovimui-nusipirkti reikėtų robotą,tegul jis pjauna,o tuo tarpu-leisti turiningai laiką su šeima... 4u.gif

Tai taip ir neatsakete. Po kambariu tvarkymo jus rasote saskaita ar ne? bigsmile.gif

P.s. Mano pavyzdys negali buti traktuojamas kaip panaceja viskam. Kiekviena situacija turi savu niuansu,todel ir gana smulkiai isdesciau kaip kas pas mane,o zmones tegul skaito ir daro isvadas. Bent jau tures kazkoki atspirties taska nuo ko skaiciuoti ir kaip planuotis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 01 gegužės 2016 - 20:09
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 01, 19:57)

Apibendrinant savo posta noreciau pabrezti kad  galima tilpti i kuklia suma,bet tada reikia ir kukliai statytis.  Pradedant nuo visko. Nuo pamato ir i virsu..

Labai teisingai pasakyta. Svarbiausia įvertinti realią situaciją ir nesvajoti už kuklius pinigus, susilyginti su kokiu Kauno mafijozu. Nors kiek esu buvęs pas tokius, tai namai įrengti paprastai ir patogiai 130 - 150 kv/m , gal tik tiek kad vietos labai gražios ir brangios.
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2016 05 01, 21:00)
Sudėkite namo medžiagų kainą ir padauginkite iš dviejų, turėsite realią kainą. Samdomas darbas kainuoja tiek, kiek ir medžiagos, dažnai ir brangiau.
Planuoju kuklų namelį ~130kvm. bet kol kišenėje neguli 130k net nesiruošiu pradėti.  Užtenka, jau prisižiūrėjau kaip vargsta metų metus tose statybose...

Norit pasakyti jei man plyteles kainavo 50 euru,as buciau mokejes 25 uz darba? Plius dar isaidos membranai,klijam,silikonui,siuliu uzpildui.. Vadinas pagal jusu skaiciuokle ,plyteliu klijuotojui tureciau minimum 30 euru sumoketi.. Zodiu skelti per puse yra perziauru. Seip normalus skaiciavimas yra 30 procentu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 01, 20:13)
Norit pasakyti jei man plyteles kainavo 50 euru,as buciau mokejes 25 uz darba? Plius dar isaidos membranai,klijam,silikonui,siuliu uzpildui..  Vadinas pagal jusu skaiciuokle ,plyteliu klijuotojui tureciau minimum 30 euru sumoketi..  Zodiu skelti per puse yra perziauru. Seip normalus skaiciavimas yra 30 procentu.  mirksiukas.gif

Kiti perka plyteles ir po 10-12€, o už dėjimą moka 13€ už kvm. Čia abstraktus palyginimas. smile.gif
Kiek kainuoja betonas ir kiek kainuoja jį išlieti kad jis taptų grindimis?

Pasilieku prie savo 1000 už kvm. Jei liks, bus ok smile.gif
Atsakyti