Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 7 tema

Na popierines tos klases yra, nei kas matuoja, kiek vatos yra stoge, grindyse ir t.t. As asmeniskai pateikiau, tik langu sertifikata, o visa kita zodinis patvirtinimas. Galejau pasakyti, kad stoge vatos 40 cm, kurios silumos laidumas 0.032, sienose NEPS, o ne EPS ir t.t., buciau prikabines makaronu, sertifikatu gauti, kaip du pirstus apsysioti, taciau viska pasakiau realiai, kiek yra sudeta, kokia deklaruojama liamda, na nepateikiau rekupo sertifikato, tai jo ir nevertino ir gavau B klase. Pofik man ta klase, man tik reikia nama priduoti. Siaip mano asmenine nuomone, pasyvus namas, tai zmogaus sportinis interesas, jo uzsibrezto tikslo siekimas, ekonomines dideles naudos, kaip Marytes k......s, na pries pora metu rasiau, kaip mes su draugais vaziuojam laukiniu karpiu zvejoti, iranga pora tukst. eu, pasigauni karpi pabuciuoji, padarai foto, pasveri ir atgal i ezera, kokia nauda is to?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 06 11, 13:25)
o kiek cia pas mus zvaigzdziu atsirado doh.gif Lietuvos garsenybes galima ant pirstu suskaiciuoti, o kad kazkam demesio stoka, tai cia kitas reikalas. Kazkam atrodo, kad pas visus turi buti, kaip pas ji, tokia temperatura, dregme, o pats realiai name negyvena, jokio vedinimo normalaus,. O kai cia visiems pradeda kisti savo klases, sandarumus, tai daugeliui zmoniu yra pofik jos, kam cia agresyviai visiems priekaistauti ir malti su sudais jeigu tau ir B ar C klase tinka. Sukisi papildomus  5 -10 t. eu, kad per sildymo sezona susitaupytai 200 eu? Tai per kiek meteliu atsipirks investicija? Parama putos ir vatos gamintojams? Visi skaiciuoja liamdas, varzas, lygina trecia skaiciu po kablelio, o kas nors tikrinot, kokia yra realiai U verte langu, vatos, putos, rekupo deklaruojami skaiciukai? Nusivezkit i labaratorijas, pasidarykit bandymus, tai is duru rankenos nusisausit, tikit kas parasyta, tai vargas jums ir jusu vaikams.

Matot, cibulis pasistate kokybiska A klases nama ir pasake zmonems, kiek tokio namo statyba kainuoja. Yra zmoniu, kurie galvoja pasistatysiantys neaisku kokios kokybes ir neaisku kokios klases nama du kartus pigiau nei tai padare Cibulis. Viskas butu tvarkoj, bet kazkodel kai kurie oponentai, paprastai manantys, kad pasistatys pigiau nei Cibulis, labai jautriai reaguoja i tai, kad kazkas pasistato brangiau, nei jie mano padarysiantys. Man sitas reiskinys yra idomus tuo, kad kai as pries penkis metus rasiau, kad nama pasistaciau uz ~ 900€/m2, pigiau pasistatyti ketinanciuju reakcija buvo identiska. Idomu, ar ne? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 11 birželio 2016 - 13:21
QUOTE(bruonius @ 2016 06 11, 14:20)
Matot, cibulis pasistate kokybiska A klases nama ir pasake zmonems, kiek tokio namo statyba kainuoja. Yra zmoniu, kurie galvoja pasistatysiantys neaisku kokios kokybes ir neaisku kokios klases nama du kartus pigiau nei tai padare Cibulis. Viskas butu tvarkoj, bet kazkodel kai kurie oponentai, paprastai manantys, kad pasistatys pigiau nei Cibulis, labai jautriai reaguoja i tai, kad kazkas pasistato brangiau, nei jie mano padarysiantys. Man sitas reiskinys yra idomus tuo, kad kai as pries penkis metus rasiau, kad nama pasistaciau uz ~ 900€/m2, pigiau pasistatyti ketinanciuju reakcija buvo identiska. Idomu, ar ne? mirksiukas.gif

Man atrodo, esmė tame, kaip tas pasakoma. Juk kiek aplink pvz - kai puikuojamasi, va, mano tlf koks, va, o mano mašina kokia - ir tas juk nėra malonu?.. Info kartais pateikiama ar suprantama kaip noras pasididžiuot, pasigirt, tam, kad sąmoningai ar ne atsistot aukščiau kitų. Ypač, kai pateikiama maždaug taip - va, aš pasistačiau už tiek, ir mano daug geriau, negu tavo už tiek. Nors tas geriau - sunku lygint, mat kiekvienam geriau gali būt skirtingi dalykai, vertė, pasitenkinimas nepriklauso nuo kainos. PVZ: Kaip čia linksniuotas pvz laminatas - masyvas. Negalima pasakot, kad tas ar anas geriau, nes kalba eina apie tai, kas geriau kiekvienam subjektyviai. Jei žmogus norėjo ir svajojo apie laminatą, kodėl teigt, kad medis geriau? Juk jei jam būtų geriau medis, jis ir dėtų medį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 11 birželio 2016 - 13:44
QUOTE(vilnera @ 2016 06 11, 14:40)
Man atrodo, esmė tame, kaip tas pasakoma. Juk kiek aplink pvz - kai puikuojamasi, va, mano tlf koks, va, o mano mašina kokia - ir tas juk nėra malonu?.. Info kartais pateikiama ar suprantama kaip noras pasididžiuot, pasigirt, tam, kad sąmoningai ar ne atsistot aukščiau kitų. Ypač, kai pateikiama maždaug taip - va, aš pasistačiau už tiek, ir mano daug geriau, negu tavo už tiek.  Nors tas geriau - sunku lygint, mat kiekvienam geriau gali būt skirtingi dalykai, vertė, pasitenkinimas nepriklauso nuo kainos. PVZ: Kaip čia linksniuotas pvz laminatas - masyvas.  Negalima pasakot, kad tas ar anas geriau, nes kalba eina apie tai, kas geriau kiekvienam subjektyviai. Jei žmogus norėjo ir svajojo apie laminatą, kodėl teigt, kad medis geriau? Juk jei jam būtų geriau medis, jis ir dėtų medį.

Kazkaip nepastebejau, kad Cibulis butu pasiputes, arogantiskas ir didziuotuosi savo telefonais ar masyvo grindim. O kad susidejo masyvo grindis, glazuruotas cerpes ir pasistate A klases nama, tai yra saunuolis ir pagarba jam uz tai, kad statybos detalemis pasidalino su visais, kuriems tai yra idomu.
Atsakyti
Ponai, gal galėtumėt sukurti atskirą temą savo diskusijoms, savo nuomonėms, grasinimams, pasityčiojimams... Jau darosi nebejuokinga.
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 11, 13:03)
A, B, D, ir t.t. tai yra tik s.. popierius daugiau nieko, tas pats kaip ir namo pridavimas, nori priduoti sumoki priduoti, nori A klases sumoki, gauni A klase

ir bus n namu ir siais ir kitais, ir  2020 metais b, c, d klases o deklaruos kaip A

Kodėl toks įsitikinęs? Kas tau sakė, kad A klasę taip lengvai dalins? Pagrįsk savo teiginius? Ar galvoji, kad jei B ir žemesnę klasę duodavo iš akies, tai lygiai taip pat dalins A ir aukštesnę klasę. Aš labai abejoju.

A klasę vien šiaip iš akies negausi vien dėl sandarumo testo. Nebent pradės prekiauti sandarumo testais. Bet aš netikiu.

A ir aukštesnės klasės namus reikės projektuoti, t.y. projekte bus nurodytas apšiltinimo storis. Jei darant kadastrinius matavimus namas bus 20 cm siauresnis, vadinasi neuždėta po 10 cm EPS abiejuose namo pusėse. Ar galvoji, kad žmonės statys platesnį mūrą, bet dės mažiau EPS. Ta prasme, kad išpūs namus į reikiamą storį su plytomis, bet ne su apšiltinimo sluoksniu.

Jei tu taip galvoji, tai man gaila tavęs. Ir gaila tos apgavikų Lietuvos, kuri tau pritaria. Jei tu progresą supranti tik kaip apgauti, nusukti, sukombinuoti, tai vargas mūsų Lietuvai. Bet aš tikiu, kad daugiau yra sąžiningų žmonių ir didžioji dalis visur elgiasi daugia ar mažiau sąžiningai. Net ir statydami namus.
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 06 11, 13:10)
Na popierines tos klases yra, nei kas matuoja, kiek vatos yra stoge, grindyse ir t.t.

Pofik man ta klase, man tik reikia nama priduoti. 

Nepainiok savo pofik su temos esme. Žmogus klausė: kiek kainuoja pastatyti namą, nes sunkiai suranda tinkamą pastatytą. Visais laikais buvo ir bus žmonių, kurie pirks pastatytus namus. Todėl tu gali nupirkti sertifikatą ir apgauti save, bet neapgausi pirkėjo.

Kas uždraus naujam pirkėjui už sandarumo testą sumokėti 150-200 eurų ir sužinoti, kad nemeluoji dėl popierių? Niekas. O jei parduodamas namą bijosi pakartotino sandarumo testo, tai vadinasi, esi apgavikas.

Galiu papasakoti kaip buvo su mano butu. Jį pirkau dar popieriuje 2003 m. Važinėjau į statybas ir žiūrėjau kaip stato namą. Vieną dieną pasimatavau kambarius. Viskas atitiko, neatitiko tik vienas kambarys. Jis buvo 20 cm ilgesnis. Paklausiau darbų vadovo kaip čia yra. Jis sako, kad viskas gerai, nes dar bus montuojamos komunikacijos ir neliks tų 20 cm paklaidos. Realiai kambariai gali neatitikti 1-2 cm, ne daugiau. Taip ir buvo.

Baigė statyti namą ir padarė kadastrinius matavimus. Atneša byla, o ten buto plotas padidintas 2 kv. metrais. Iš oro padidino buto plotą ir būtų uždirbę papildomus 4000 Lt. Pasakiau matininkui, kad matavau butą visų statybų metu. Jis paprašė niekam neafišuoti ir per 2 val. atvežė naują bylą su mažesniu plotu. Realiai statytojai su matininkais darė pinigus iš oro. Neišdegė.

Kalbėjau su kitais kaimynais. Jie sakė, kad kai kuriems butų plotas padidėjo 4-6 kv. metrais. Mano name yra butų per du aukštus, todėl atsieit architektas neįvertino ploto po laiptais. Žodžiu, žmonės permokėjo. Kai kurie butus jau pardavė. Nauji pirkėjai prieš pirkimą pasidarė naujus matavimus ir pamatė, kad butų plotai išpūsti, t.y. popieriniai. Vadinasi už butą sumokėjo mažiau, todėl jiems kadastriniai matavimai atsipirko. Lygiai taip pat atsipirks ir sandarumo testas.

Tą patį galima padaryti ir su energetine klase. Ir net neabejoju, kad bus žmonių, kurie nepasitikės pardavėjais ir darys savo matavimus. Pvz., vien sandarumo. Ir verks tas pardavėjas, kuris deklaruos namą kaip A klasės, bet trauks tik iki B klasės. Vieną kitą pirkėja gal ir apgausi, bet ne visus.
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2016 06 11, 13:40)
Man atrodo, esmė tame, kaip tas pasakoma.

Kaip čia linksniuotas pvz laminatas - masyvas. 

Kodėl jūs man skiriate tiek daug dėmesio. Pamirškite mane. Kodėl aš visiems kliūvu? Nejaugi nėra kitų žmonių, kitų požiūrių? Kodėl aš toks ypatingas. Jei aš toks pašvinkęs ir supuvęs, apeikite mane.

O su laminatu pats biesas prisikarksėjo. Jam užkliuvo mano vonios koriuko plytelės. Aš tuo pačiu atsakiau dėl laminato. 1:1.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 birželio 2016 - 17:50
QUOTE(cibulis @ 2016 06 11, 18:54)
Kodėl jūs man skiriate tiek daug dėmesio. Pamirškite mane. Kodėl aš visiems kliūvu? Nejaugi nėra kitų žmonių, kitų požiūrių? Kodėl aš toks ypatingas. Jei aš toks pašvinkęs ir supuvęs, apeikite mane.

O su laminatu pats biesas prisikarksėjo. Jam užkliuvo mano vonios koriuko plytelės. Aš tuo pačiu atsakiau dėl laminato. 1:1.

Nesusireikšminkit. Atsakinėjau ne jums, jei nepastebėjot.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 06 11, 18:00)
Nesusireikšminkit. Atsakinėjau ne jums, jei nepastebėjot.

Kas iš to, kad ne man tiesiogiai atsakote, bet vis tiek kalbate apie mane.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 11, 19:03)
Kas iš to, kad ne man tiesiogiai atsakote, bet vis tiek kalbate apie mane.

Ir kai apie skardą ar čerpes rašysiu, bus apie jus, ir apie klijus ar mišinį, irgi apie jus, žodžiu, visur tik apie jus. Bo tamsta toks svarbus, kad niekaip be jūsų. Amen.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2016 06 11, 11:49)
Ar forumo administracija nenorėtų šito "Santa Barbara" serialo pravalyti???

As jau paprasiau Gorados kad pravalytu. vakar buvo perdauk isibegeta. Taippat paprasiau kad trintu mano accounta povelniu.(kazkaip pats neradau tokios galimybes)
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 06 11, 19:34)
As jau paprasiau Gorados kad pravalytu. vakar buvo perdauk isibegeta.  Taippat paprasiau kad trintu mano accounta povelniu.(kazkaip pats neradau tokios galimybes)

O cia namas uz niekinius 600 eu m2
Kaip sake cibulis,kreivas sleivas ir is pigiu medziagu lotuliukas.gif
Cibuli,rodau ne tau,o kitiem kad galetu ivertinti ka galima pasistatyti uz tokia suma idedant nemazai darbo. Isvardinsiu kad ne mano daryta. Langai,elektra,signalizacija,santechnika,spakliavimas dazymas,stogo uzputimas ekovata,Geoterminis zinoma ne mano rankom. I ta suma ieina ir mikrobanginiai perimetro davikliai uz 12 000 litu.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 06 11, 11:10)

Tikrai privačių žinučių neviešinu, bet reikia skirti privačia žinutę ir tiesiog grasinimą smurtu. Kai asmeninė informacija peržengia ribas ir yra nusikalstama veika, ji tampa ne asmenine.

Cibuli,as asmeniskai nematau grasinimusmurtu ,geriausiu atvieju perspejimas. na,as suprantu,tau is tu nervu patogu interpretuoti taip kaip tau norisi.. Na,bet jusu teise rinktis,galvok ka nori lotuliukas.gif

Ir tiesa,gal tu bilobilo pagerk,atminciai pagerinti..... Cia su sije su tavo bisiu stilium.. smile.gif kas,kaip,nuo kada... smile.gif

P.s. pazadu nebereaguosiu i tavo postus tad gai rasyti man,apie mane,o as tuliai lauksiu kada galesiu isnykti is cia.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 06 11, 19:14)
pazadu

Aš ką tik atsiprašiau bieso. Jis - manęs. Manau, kad tikrai galime sugyventi taikiai.

Andriau, atsiprašau, nepyk. Abu esame neteisūs, todėl nėra reikalo knaisiotis po asmeniškumus. Užkasam karo kirvį. Neišsiregistruok. Bent jau labai nenorėčiau, kad dėl to būčiau aš kaltas. Atsiprašau.
Atsakyti