Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(Ola Bergman @ 2013 10 01, 12:32)
mes pasirinkome SEB, litai, 15 m. terminas, 5 m. fixas - 3 proc. bendros palūkanos smile.gif

taip pat svarstėme SWED 1,3 proc. marža + ŠER + 6 mėn. Viliboras = ~ 2 proc.

O pas Jus marža sutartyje išskirta? Nes girdėjau nusiskundimų, kad kažkodėl po 5 metų fixo jie keičia ir maržą, nors žodžiu sako, kad visam laikotarpiui...
Atsakyti
QUOTE(Blogytė @ 2013 10 01, 14:43)
O pas Jus marža sutartyje išskirta? Nes girdėjau nusiskundimų, kad kažkodėl po 5 metų fixo jie keičia ir maržą, nors žodžiu sako, kad visam laikotarpiui...

neišskirta, bet prieš priimant pasiūlymą ir pasirašant sutartį aiškiai atskleidžiama, kad po 5 metų, bus galimybė naujai fiksuoti arba pasirinkti kintamas palūkanas (tada deramasi dėl maržos). Baigiantis 5 m. laikotarpiui prie 30 d. ateina laiškas su pasiūlymu ir tada galima nieko nedaryti, t.y. priimti pasiūlymą arba derėtis dėl palankesnio.

Jei per prieš imdami paskolą realiai įvertinote savo galimybes laiku mokėti įmokas, nevėlavote jų mokėti bei jūsų turtas nenuvertėjo, tokiu atveju bijoti fiksavimo pabaigos - nėra ko, nes bankas tikrai nenorės prarasti mokaus kliento.

Blogiausiu atveju po 5 m. galima nemokamai refinansuotis (sąlyginai, nes prisideda kito banko sutarties mokesti, hipotekos, tačiau baudos dėl išėjimo nėra taikomos).
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2013 10 01, 13:26)
Nea, cia palukanos bei SER  smile.gif  Marza mano - 1,3.

Tai bendra palūkanų suma šiai dienai yra 2,684? g.gif
Atsakyti
Viskas pasirašėm su SEB sutartį ir jau pas notarą buvo pasirašyti pirkimo – pardavimo sutarties. Liko registrų centras ir visokie su tuo susiję darbai. Pagaliau reikalai juda thumbup.gif marža sutartyje išskirta 1,7 ir jau sakė niekas iš mūsų jos neatims, nebent bus kadanors didelės ir norėsim mažinti. Ir pas notarą atidžiai skaitykite sutartis, nes mums buvo sumokėto avanso sumos ne tos surašytos...
Atsakyti
QUOTE(Blogytė @ 2013 10 04, 09:17)
Viskas pasirašėm su SEB sutartį ir jau pas notarą buvo pasirašyti pirkimo – pardavimo sutarties. Liko registrų centras ir visokie su tuo susiję darbai. Pagaliau reikalai juda  thumbup.gif marža sutartyje išskirta 1,7 ir jau sakė niekas iš mūsų jos neatims, nebent bus kadanors didelės ir norėsim mažinti. Ir pas notarą atidžiai skaitykite sutartis, nes mums buvo sumokėto avanso sumos ne tos surašytos...

Mums SEB siulo 1.83 maržą. O Jus Eurais ar litais ėmėte?
Atsakyti
QUOTE(jurate.le @ 2013 10 06, 17:27)
Mums SEB siulo 1.83 maržą. O Jus Eurais ar litais ėmėte?

Eurais, kintamos 3 mėn. palūkanos.
Atsakyti
Mums SEB davė 1,82 maržą. Kintamos kas 6 mėn. Valiuta Eurai.
Atsakyti
Sveiki. Norėčiau pasiteirauti,į kieno istorija labiau žiūri bankai,pvz.mano vyras ims savo vardu tą paskolą,tai i jo pajmas labiau žiūrės į mano ar i jo? Tiesiog aš turiu savo vardu paėmusi greitąji kreditą.
Atsakyti
QUOTE(DjuSoleil @ 2013 10 09, 18:51)
Sveiki. Norėčiau pasiteirauti,į kieno istorija labiau žiūri bankai,pvz.mano vyras ims savo vardu tą paskolą,tai i jo pajmas labiau žiūrės į mano ar i jo? Tiesiog aš turiu savo vardu paėmusi greitąji kreditą.

Jei jūs susituokę - žiūrės abiejų viską: ir pajamas, ir įsipareigojimus.
Atsakyti
kaip manot, ar apsimoka marza 1.6 + 1.16, viso 2.76 dviem metam, fiksuotos, eurais.
ar labiau - marza 2 proc + kintamos 6 men?
Atsakyti
QUOTE(eridra @ 2013 10 11, 09:05)
kaip manot, ar apsimoka marza 1.6 + 1.16, viso 2.76 dviem metam, fiksuotos, eurais.
ar labiau - marza 2 proc + kintamos 6 men?

Jei po dviejų metų fikso paliks maržą 1,6, tada imčiau tokį fiksą 2 metams.
Atsakyti
Sveiki.Kaip manot ar verta fiksuoti 5m. laikotarpiui su 2,579%, eurais. blush2.gif
Situacija tokia, kad praėjo jau 5m nuo anksčiau fiksuotų palūkanų, dabar bankas siūlo toliau fiksuoti su 2,5. Sakyčiau kaip ir neblogas variantas, bet neduoda ramybės tai, kad jei mes imtume kintamas, tai % būtų dar mažesni, nes maržą palieka tą kuria davė prieš imant paskolą + libor eur (pagal pasirinkta laikotarpį). tai šiuo metu būtų daugiausiai 1,25(jei tarkim metams) g.gif . Bet tarkim, jei palūkanos pradės didėt (o kažkada turėtu) ir norėsim fiksuoti, tai tą ką mes sutaupysim per tuos metus, teks sumokėti baudą (apie 4000lt) už tai, kad norim keisti ir jau siūlys tuo metu būsimas sąlygas. Jau galva skauda nuo visų šių skaičiavimų, nes linkstu tai prie vieno tai prie kito varianto. O apsispęsti liko tik 5d. ax.gif
Atsakyti