QUOTE(ikeja @ 2013 06 08, 21:37)
sveiki, gal patyrusios gali pasakyt, kodel lapai labai nusvieseje, krumai nera veslus?
aciu
aciu
Jei žemė puri, nesuplūkta, tai greičiausiai bus azoto trūkumas. Greičiausią efektą duotų pabarstyti amonio salietros, tik ne prie stiebo, o po visą plotą paskirstyti, nes jau šaknys irgi pasiskirstę.Iš karto po barstymo palieti gausiai. Jei nepažalius ir nepradės bujoti, tada gal ir kalio dar trūksta, tik nuo jo trūkumo pradeda rausvai gelsvėti nuo lapų pakraščių. Jei esat labai prieš mineralines, tada savo nuožiūra skieskit mėšlą, darykit raugus

QUOTE(padraika22 @ 2013 06 08, 18:50)
gal galite paaiškinti kaip teisingai genėti pomidorus? nerandu internete. ar tik apatiniai lapai skinami? ar skinti ties kamienu ar palikti kokį centimetrą? gal kas paaiškins ar kokią nuorodą lietuvių kalba įdės 

Naudojuosi keliomis taisyklemis. Lapai genimi ryte, per savaite nuo krumo nuskinant 2-3lapus. Genimi apatiniai lapai, viena lapa paliekant po pomidoru keke,pomidoram pradejus nokti ta lapa galima jau nuskinti. Taip pat iskinami pazeisti lapai. Jei krumas isikerojes ir lieciasi lapai tarpusavyje, ar trukdo praeiti, tai nuskinu tik dali lapo, paprastai puse. Palieku lapo stiebeli apie 1,5 cm, jis poto nugeltonuoja ir nukrenta
QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 09, 07:44)
Pas mane siemet irgi itariu,kad tie patys bajeriukai vyksta. Pirmos kekes labiausia nukentejo, kai tik karsciai prasidejo. Bet tik pas kelis pomidorus. Pernai nebuvo tokiu dalyku. Sekanciam pavasariui bandysiu is vidaus agro apkalti sienas siltnamio arba stoglangi darysiu dar viena koki 

Pradeda ir mano pomidorai durniuoti, per tuos pacius karscius visi mezge be priekaistu, ne vienas ziedas nenukrito, bet dabar ziuriu kitos kekes pradejo barstyti ziedus

Menesi pasedejau ramiai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 09, 08:25)
tada gal ir kalio dar trūksta, tik nuo jo trūkumo pradeda rausvai gelsvėti nuo lapų pakraščių.
Va sita pastebejau as, bet tik pas black cherius, nuo apacios keli lapai tokie pasidare, nuskyniau, dabar lyg ir nieko, kiti normalus.
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 09, 10:08)
Pradeda ir mano pomidorai durniuoti, per tuos pacius karscius visi mezge be priekaistu, ne vienas ziedas nenukrito, bet dabar ziuriu kitos kekes pradejo barstyti ziedus
Labiausiai tai olialia, bet viena, kita olialia normaliai. Auga skirtingose pusese. Dar kelios veisles sitaip daro, kazkas nebepatinka. Reikes jauciu su energenu apipurksti
Menesi pasedejau ramiai
, dabar ziuriu tai tas, tai anas negerai,...

Menesi pasedejau ramiai

Gerai,kad pas mane ziedu nebarsto

Labai grazios kekes pas mane Olialia ir Mikado pomidoru

Olialia ir man grazios kekes
Bet galejo buti dar grazesnes, apatines tai pasaka, o auksciau jau ziedukus pamete
jooo, pomidorai tikrai nemazi, reiks kada pafotkinti. Dar labai patinka man bolzano, tokios kekes taisiklingos, po 8-9 pomidorus ant kiekvienos
Visi uzsimezge, jau 4 kekes pilnos. Medovij spas irgi groziu neatsilieka, snapai, kiwiukai, corazonai, na tikrai graziu yra, jau nelabai prisimenu pagal pavadinimus kurie patys paciausi 
Tiesa, del olialia, pasizymejus buvau kad zemaugis, bet stiebiasi pas mane ir galo nesimato.Pazastu pradzioj neskabiau, bet po to apsigalvojau, ir gerai turbut padariau, nes vienas dabar 3 stiebais auga ir sakojasi,skabau toliau, ugio tai virs metro bus jau dabar, ir dar nepabaiga. Dar kelios veisles taip pat, rase, kad determinantines, ugiu lenkia aukstaugius kai kuriuos
O pasodinti prie krasto, vietos neber augti, lenkiasi i siltnamio vidu, o ten jau aukstaugiai karaliauja.jauciu rezti reikes virsunes.Siuo metu beveik praaugo ta 1.5 m. ugi, toliau stiebiasi, iseina ,kad zemaugiu pas mane nelabai rasta...

Tiesa, del olialia, pasizymejus buvau kad zemaugis, bet stiebiasi pas mane ir galo nesimato.Pazastu pradzioj neskabiau, bet po to apsigalvojau, ir gerai turbut padariau, nes vienas dabar 3 stiebais auga ir sakojasi,skabau toliau, ugio tai virs metro bus jau dabar, ir dar nepabaiga. Dar kelios veisles taip pat, rase, kad determinantines, ugiu lenkia aukstaugius kai kuriuos

Pas mane irgi su zemaugiais ne kazka
Seijk, Mashotka, tai neauksti, bet va Olialia jau metras tikrai bus, Mikado dar aukstesnis, Ronco H ugiu neatsilieka nuo Toyoto H
Tie jau virs metro.
Gryzau is siltnamio ka tik. Biskiuka nervina mane tie tusti ziedai
Kiek derliaus veltui nuejo...nelemti karsciai. Tik hibridai ir Kmicic, Seijk kol kas geriausiai atsilaike nuo tusciu ziedu sindromo. Ai dar de Barao juodi. Svarstau,gal pas mane stoglangio vieno kokio didelio dar reiketu :hmBet jei lauke cia pastarosiom dienom pas mus ant saules 30 rode termometras, tai ko noreti,kad siltnamyje virs 33 buvo

Gryzau is siltnamio ka tik. Biskiuka nervina mane tie tusti ziedai

QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 09, 10:28)
dienom pas mus ant saules 30 rode termometras, tai ko noreti,kad siltnamyje virs 33 buvo 

oi, tai cia baika, pas mus ir 45 siltnamy per karstas dienas buna

Ale tikrai idomiai, pas mane tusciu ziedu nesimato, arba uzmezga, arba nukrenta visai. Idomu, kame reikalas, kodel taip nevienodai

čia pas jus pleveliniuose ar p.karbonatiniuose šiltnamiose taip žiedai byra?

šiaip tai pomikams gerai bus , jeigu bus karšta ir sausa

Papildyta:

Papildyta:

Cuor di Bue (Oxheart, Coeur de Boeuf)
Large oxheart type in the shape of a strawberry, or a top, or, as you might have guessed, an oxheart ("cuor di bue" meaning "oxheart"). Pink-red fruits, large size, with ribbed shoulders. Very good flavor. Also known as "Cuor de Toro", "Oxheart", "Bull's Heart", "Italian Oxheart" or "Oxheart Giant". 85 days. From Italy, brought to immigrants in America in 1925. Packet of 25 seeds: $1,49
jaučio širdis- pvz. rašo , kad tai tik skirtingi pavadinimai. Tačiau šiemet pasėjau ir de bue ir de toro , abiejų po du. Tai apie vaisius dar negaliu pasakyti , bet medžiai tai tikrai abiejų skirtingi...matosi , kad tiksliai du tokie ir du kitokie

as tai jau itariu kodel mano pirmosios kekes kai kuriu pomidoru nukentejo... kadangi as jos sodinau jau su ziedais beveik, o po to ant bado pasodinau, dar tie karsciai uziejo...matyt reikes spjauti i saknu auginima, ir palieti laiku... bet nieko dabar jau vaizdelis bendras pasiteise
tai jau nestresuoju del tu pomiku antras, trecias uzaugino

QUOTE(tany @ 2013 06 09, 19:07)
as tai jau itariu kodel mano pirmosios kekes kai kuriu pomidoru nukentejo... kadangi as jos sodinau jau su ziedais beveik, o po to ant bado pasodinau, dar tie karsciai uziejo...matyt reikes spjauti i saknu auginima, ir palieti laiku... bet nieko dabar jau vaizdelis bendras pasiteise
tai jau nestresuoju del tu pomiku antras, trecias uzaugino

Papildyta: