Tikrai įdomus ir negirdėtas, gražiai skambantis vardukas

QUOTE(vilkra @ 2014 03 20, 14:57)
Labai įdomus vardas.. sakyčiau tiek mergyte, tiek berniukui .
QUOTE(chris @ 2014 03 26, 10:47)
ačiū

Čia dar lyg ir nemačiau paminėto - Edvilė, labai retas pagal statistiką... Nors dabar žiūriu, kad kilmė lyg ir ne visai lietuviška. Nors man su tom galūnėm -vilė kažkaip lietuviškai skamba 
Iš minėtų vardų Žiedė labai gražus pasirodė, tik dabar šiek tiek su kosmetikos linija asocijuojasi.
Mačiau, Etno arbatoms visai gražių pavadinimų sugalvota - Žiedūnė, Vėjūnė ir Saulėja. Na, Saulėja gal su SPA centru siejasi, bet kam ne, tai gal visai patiktų toks vardas
Dar Mingailė toks retas ir nenuvalkiotas atrodo.
Šiandien dar kaip tik skaičiau lietuviškų mitologinių vardų sąrašą - gal kam pravers:
http://tavovardas.co...butybiu-vardai/
Nors man čia daugiau visokie keisti ir juokingi vardai įstrigo

Iš minėtų vardų Žiedė labai gražus pasirodė, tik dabar šiek tiek su kosmetikos linija asocijuojasi.
Mačiau, Etno arbatoms visai gražių pavadinimų sugalvota - Žiedūnė, Vėjūnė ir Saulėja. Na, Saulėja gal su SPA centru siejasi, bet kam ne, tai gal visai patiktų toks vardas

Šiandien dar kaip tik skaičiau lietuviškų mitologinių vardų sąrašą - gal kam pravers:
http://tavovardas.co...butybiu-vardai/
Nors man čia daugiau visokie keisti ir juokingi vardai įstrigo

Ai, dar prisiminiau vieną retą vardą, kurį neseniai išgirdau - Rasaulė. Lyg Rasos ir Saulės junginys. Gal kam patiks

Mintautė

QUOTE(biti atskrend @ 2013 07 07, 20:00)
Koks skirtumas, kokia reikšmė, jei vardas skamba mažų mažiausiai... juokingai?
Na, nežinau, kokie pankuojantys tėvai turi būt, kad tokiu vardu dukrą pavadintų
Ne veltui tik viena mergaitė tokiu vardu pagal tėvų daržely skelbiamus gyventojų registro tarnybos duomenis.

Zinot, kadaise taip buvo su mano vardu

Is retesniu mergaitisku, man grazus sie (atsiprasau uz ne lietuviska srifta, rasau telefonu):
Gelmine
Vaidile
Medeine
Vilne
Gerimante
Salne
Vytene
QUOTE(*2M* @ 2014 03 20, 06:39)
Na, kad jau tema "retesni" vardai, tai pasakysiu ir aš.
Kiek jis lietuviškas tai dar negaliu pasakyti, bet...
Vardo kilmė - baltiška (tai manau jau ir lietuviska
). Populiarus vardas buvo 1800-1900 metais. Kiek statistika rodo, populiarus buvo ir prieškaryje ir tarpukaryje.
Vardo reikšmė kildinama iš baltų, pagonių dievo Mido, bičių, draugystės, linksmybių draugiškumo nešėjo. Taigi, turiu dukrytę Midą.
Mums gražu ir ir labai patinka ją vadinti Midute, na o kai bus subrendusi , bus Mida.
Trumpas, aiškus vardas
Kiek jis lietuviškas tai dar negaliu pasakyti, bet...
Vardo kilmė - baltiška (tai manau jau ir lietuviska

Vardo reikšmė kildinama iš baltų, pagonių dievo Mido, bičių, draugystės, linksmybių draugiškumo nešėjo. Taigi, turiu dukrytę Midą.
Mums gražu ir ir labai patinka ją vadinti Midute, na o kai bus subrendusi , bus Mida.
Trumpas, aiškus vardas

Negirdetas ir grazus.
Mūsų merginos Luknė ir Aistė
Retumas - keistas dalykas. Atrodo didžiosios vardas retas, bet sutinkame ir kieme viena mergaitę Luknytę, ir darželyje jos jau dvi.
Žodžiu, niekada nezinosi, kaip susidelios tie vaikai.

Luknė - retas? Juokaujate turbūt
Pažiūrėkite, kiek daug mergaičių tuo vardu buvo ir yra vadinamos http://www.tevu-darz...u-vardai/lukne/

Gaila (nakties dvasia, apsėsdavusi žmones ir gyvulius sapnuose)
Gailinta
Daina
Giedra
Kažin ar Akvilė leituviškos kilmės
Gailinta
Daina
Giedra
Kažin ar Akvilė leituviškos kilmės