Įkraunama...
Įkraunama...

Retesni lietuviškos kilmės vardai

Tikrai įdomus ir negirdėtas, gražiai skambantis vardukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2014 03 20, 14:57)
Labai įdomus vardas.. sakyčiau tiek mergyte, tiek berniukui .

QUOTE(chris @ 2014 03 26, 10:47)
Tikrai įdomus ir negirdėtas, gražiai skambantis vardukas 4u.gif

ačiū 4u.gif stengemes smile.gif
Atsakyti
Čia dar lyg ir nemačiau paminėto - Edvilė, labai retas pagal statistiką... Nors dabar žiūriu, kad kilmė lyg ir ne visai lietuviška. Nors man su tom galūnėm -vilė kažkaip lietuviškai skamba smile.gif

Iš minėtų vardų Žiedė labai gražus pasirodė, tik dabar šiek tiek su kosmetikos linija asocijuojasi.

Mačiau, Etno arbatoms visai gražių pavadinimų sugalvota - Žiedūnė, Vėjūnė ir Saulėja. Na, Saulėja gal su SPA centru siejasi, bet kam ne, tai gal visai patiktų toks vardas smile.gif Dar Mingailė toks retas ir nenuvalkiotas atrodo.

Šiandien dar kaip tik skaičiau lietuviškų mitologinių vardų sąrašą - gal kam pravers:
http://tavovardas.co...butybiu-vardai/

Nors man čia daugiau visokie keisti ir juokingi vardai įstrigo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little_Miss: 25 balandžio 2014 - 12:30
Ai, dar prisiminiau vieną retą vardą, kurį neseniai išgirdau - Rasaulė. Lyg Rasos ir Saulės junginys. Gal kam patiks smile.gif
Atsakyti
Mintautė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2013 07 07, 20:00)
Koks skirtumas, kokia reikšmė, jei vardas skamba mažų mažiausiai... juokingai?  g.gif  Na, nežinau, kokie pankuojantys tėvai turi būt, kad tokiu vardu dukrą pavadintų  doh.gif Ne veltui tik viena mergaitė tokiu vardu pagal tėvų daržely skelbiamus gyventojų registro tarnybos duomenis.

Zinot, kadaise taip buvo su mano vardu smile.gif daug kas perklausdavo, daznai pavadindavo kitu, panasiu pagal tarima vardu, darzelyje ir mokykloje buvau vienintele (Vilniuje). Sulaukdavau ir komentaru, kad mano tevai "hipiai, trenkti" ir pan. Dabar gal labai nustebtumet, nes sis vardas jau ne vienus metus nuolat populiariausiuju 10uke biggrin.gif

Is retesniu mergaitisku, man grazus sie (atsiprasau uz ne lietuviska srifta, rasau telefonu):

Gelmine
Vaidile
Medeine
Vilne
Gerimante
Salne
Vytene
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raudoni bateliai: 27 balandžio 2014 - 23:56
QUOTE(*2M* @ 2014 03 20, 06:39)
Na, kad jau tema "retesni" vardai, tai pasakysiu ir aš.
Kiek jis lietuviškas tai dar negaliu pasakyti, bet...
Vardo kilmė - baltiška (tai manau jau ir lietuviska rolleyes.gif ). Populiarus vardas buvo 1800-1900 metais. Kiek statistika rodo, populiarus buvo ir prieškaryje ir tarpukaryje.
Vardo reikšmė kildinama iš baltų, pagonių dievo Mido, bičių, draugystės, linksmybių draugiškumo nešėjo. Taigi, turiu dukrytę Midą.
Mums gražu ir ir labai patinka ją vadinti Midute, na o kai bus subrendusi , bus Mida.
Trumpas, aiškus vardas  smile.gif

Negirdetas ir grazus.
Atsakyti
Mūsų merginos Luknė ir Aistė smile.gif Retumas - keistas dalykas. Atrodo didžiosios vardas retas, bet sutinkame ir kieme viena mergaitę Luknytę, ir darželyje jos jau dvi. smile.gif Žodžiu, niekada nezinosi, kaip susidelios tie vaikai. smile.gif
Atsakyti
Luknė - retas? Juokaujate turbūt smile.gif Pažiūrėkite, kiek daug mergaičių tuo vardu buvo ir yra vadinamos http://www.tevu-darz...u-vardai/lukne/ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazoji feja @ 2013 12 06, 21:29)
Vardas Laima,ka galvojat?Juk tai laimes deive? Negirdejau koki 10 metu....o Latvijoje tai kur besisuksi...

Man labai patinka bigsmile.gif Ne vienos mazos mergaites tokiu vardu nesutikau.
Atsakyti
Asvėja smile.gif
Atsakyti
Gaila (nakties dvasia, apsėsdavusi žmones ir gyvulius sapnuose)
Gailinta
Daina
Giedra

Kažin ar Akvilė leituviškos kilmės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aronia: 22 gruodžio 2014 - 13:40