
As juodasias alyvuoges taip marinuoju: nupilu skysti, alyvuoges sudedu i dubeneli, uztarkuoju vieno nediduko apelsino zievele, ispaudziu skiltele cesnako, pridedu gera ziupsneli raudonelio ir uzpilu kokius 4 saukstus alyvuogiu aliejaus. Pasimarinuoja jau po pusvalandzio, o ko nesuvalgom puikiai issilaiko saldytuve

Zaliuju alyvuogiu uzkandele:
175 zaliuju alyvuogiu be kauliuku
50 g anciuvu file
2 cesnako skilteles
1 citrinos sultys
4 saukstai alyvuogiu aliejaus
20 g (sauja) svieziu baziliko lapu
20 g (sauja) placialapiu patrazoliu
druskos, juoduju pipiru
Viska sumaisyti ir susmulkinti virtuviniu kombainu ar blenderiu iki norimos teksturos. Man labiau patinka nevienalyte, rupesne mase. Vietoj svieziu baziliku naudoju dziovintus, tik zinoma maziau; garbanotosios petrazoles irgi puikiausiai tinka; na, o anciuviu kieki taupumo sumetimais irgi galima sumazinti:) su citrinos sultimis ir druska taip pat reikia atsargiai, nes jau ir be ju buna gan rugstoka ir suroka. Zodziu, gaminant ragaukite ir bus
Pateikti kaip uzkanda su sviezia ciabata ar siaudeliais supjaustytom darzovem.
Taip pat galima skaniai pasigaminti zuvi. Plonus file gabaliukus aptepti sia alyvuogiu mase, susukti suktinukus ir uztvirtinti mediniu pagaliuku. Sudeti i kepimo inda, uzpilti siek tiek balto sauso vyno (100-150ml), apdeti sviesto gabaliukais ir kepti 180C orkaiteje apie 20 min
175 zaliuju alyvuogiu be kauliuku
50 g anciuvu file
2 cesnako skilteles
1 citrinos sultys
4 saukstai alyvuogiu aliejaus
20 g (sauja) svieziu baziliko lapu
20 g (sauja) placialapiu patrazoliu
druskos, juoduju pipiru
Viska sumaisyti ir susmulkinti virtuviniu kombainu ar blenderiu iki norimos teksturos. Man labiau patinka nevienalyte, rupesne mase. Vietoj svieziu baziliku naudoju dziovintus, tik zinoma maziau; garbanotosios petrazoles irgi puikiausiai tinka; na, o anciuviu kieki taupumo sumetimais irgi galima sumazinti:) su citrinos sultimis ir druska taip pat reikia atsargiai, nes jau ir be ju buna gan rugstoka ir suroka. Zodziu, gaminant ragaukite ir bus

Pateikti kaip uzkanda su sviezia ciabata ar siaudeliais supjaustytom darzovem.
Taip pat galima skaniai pasigaminti zuvi. Plonus file gabaliukus aptepti sia alyvuogiu mase, susukti suktinukus ir uztvirtinti mediniu pagaliuku. Sudeti i kepimo inda, uzpilti siek tiek balto sauso vyno (100-150ml), apdeti sviesto gabaliukais ir kepti 180C orkaiteje apie 20 min

as alyvuoges naudoju praktiskai visur, ypac juodas, bet labai skanu man jos ir vienos

man invino kavineja labai skanios alyvuoges, kurias visada atnesa pri vyno. ten tas padazas, aliejus su prieskoniais super
aha as kaip tik norejau paklausti gal kas zino in vino kaip ten daro
?

o mes su MB alyvuoges atradom mažiau nei prieš metus ir nuo tada.....
prasidėjo didysis valgymo maratonas. Valgom su bet kuom, dažnai net vienas.labiausiai patinka su tunais pirktos maximoj ir tik žalios
Labai patnka sluoksniuota mišrainė
Apačioj dedu alyvuoges, paskui šaltai rukytą skumbrę, pomidorus, porus, virtus kiaušinius ir kiekvieną sluoksnį pertepu majonezu.
Nu man tai skonis nerealus kai ji pastovi per naktį šaldytuve


Labai patnka sluoksniuota mišrainė
Apačioj dedu alyvuoges, paskui šaltai rukytą skumbrę, pomidorus, porus, virtus kiaušinius ir kiekvieną sluoksnį pertepu majonezu.
Nu man tai skonis nerealus kai ji pastovi per naktį šaldytuve

O,man alyvuogės nepamainomas dalykas rytmetį.
Aš,paimu alyvuogių mažą indelį,supiluį dubinėlį,įdedu porą ,tris skilteles česnako ,kokio nors sūrio,kurio turiu šaldytuve.
Įlašinu kelis lašus aliejaus,prieskonių,krapų ,baziliko,mairūno.
Viską sumiksuoju ir tepu ant skrudučių duonos.
Jeigu,neturiu sūrio dedu dešros šlapionkės,arba šalto rūkimo kumpio.
Aš,paimu alyvuogių mažą indelį,supiluį dubinėlį,įdedu porą ,tris skilteles česnako ,kokio nors sūrio,kurio turiu šaldytuve.
Įlašinu kelis lašus aliejaus,prieskonių,krapų ,baziliko,mairūno.
Viską sumiksuoju ir tepu ant skrudučių duonos.
Jeigu,neturiu sūrio dedu dešros šlapionkės,arba šalto rūkimo kumpio.
as irgi dievinu alyuoges, ir juodas ir zalias. Kai uzeina, galiu visa diena vien tik jas valgyt ir nieko daugiau nereikia:) dar ypac skanu su suriu ir cesnaku..
dar dedu jas i spageti ar darau sumustinukus:)
dar dedu jas i spageti ar darau sumustinukus:)
QUOTE(regna @ 2009 01 15, 11:35)
O,man alyvuogės nepamainomas dalykas rytmetį.
Aš,paimu alyvuogių mažą indelį,supiluį dubinėlį,įdedu porą ,tris skilteles česnako ,kokio nors sūrio,kurio turiu šaldytuve.
Įlašinu kelis lašus aliejaus,prieskonių,krapų ,baziliko,mairūno.
Viską sumiksuoju ir tepu ant skrudučių duonos.
Jeigu,neturiu sūrio dedu dešros šlapionkės,arba šalto rūkimo kumpio.
Aš,paimu alyvuogių mažą indelį,supiluį dubinėlį,įdedu porą ,tris skilteles česnako ,kokio nors sūrio,kurio turiu šaldytuve.
Įlašinu kelis lašus aliejaus,prieskonių,krapų ,baziliko,mairūno.
Viską sumiksuoju ir tepu ant skrudučių duonos.
Jeigu,neturiu sūrio dedu dešros šlapionkės,arba šalto rūkimo kumpio.

QUOTE(nouvelle @ 2004 07 30, 10:39)
Mėgstu alyvuoges. Skanu salotose padažuose ir šiaip prie alaus. Parduotuvėse mačiau visokiu gražių lėkščių alyvuogėms patiekti. Daba kažkaip susimąsčiau, o tai kada ir prie kokių patiekalų jos tose lėkštėse išdėliojamos. Taip išeina, kad prie kokių salotų ar karštų nededi į patiekalą, o statai ant stalo lėkštę ir kiekvienas įsideda, jai mėgsta. Ar kaip čia yra?
Dazniausiai alyvuoges patiekaimos kaip uzkandis prie vyno, mazose lekseles, arba kitose lekstese kartu su suriu ir pan.
daug zmoniu pas mus nemegsta alyvuogiu, todel idealu jas deti atskirai i maza lekstele, o ne i visa patiekala. Kas jas megsta uzsides sau.
Zalios idarytos jalapenu

Aš,visai nesenai atradau toki derinį alyvuogės+tunas{savose sultyse}+marinuotas česnakas{smulkiai sukapotas}
Pritariu,kad reikia tiekti nesumaigius,bet jeigu aš,vaišinu ir,žinau to žmogučio skonį {kad jis mėgsta alyvuoges}visad mėgstu sumakalioti,ir tie tepiniai gaunasi neblogi.
Pritariu,kad reikia tiekti nesumaigius,bet jeigu aš,vaišinu ir,žinau to žmogučio skonį {kad jis mėgsta alyvuoges}visad mėgstu sumakalioti,ir tie tepiniai gaunasi neblogi.