Įkraunama...
Įkraunama...

Alyvuogės

QUOTE(martyna_mx @ 2006 10 18, 10:44)
be alyvuogių gyventi negaliu. pas mane šaldytuve visada, visokių, kokių tik nori. Skaniausios aišku žaliosios įdarytos su ančiuviais ir pelėsinu sūriu thumbup.gif , bet jau pastarosios brangios - blush2.gif na su citrina man tirkai neskanu blush2.gif
aš net galvoju, kad su alyvuogėm ką nors gaminti neverta - jas tiesiog vienas valgyti ar prikąsti prie ko nors. Kam slopinti jų skonį užgožiant kitais produktais.nesenai nuvariau į tokią bjaurią parduotuvę šalia namų ) einu kai jau nėra kitos išieties - ir ką jūs visa lentyna pririkiuota įdarytų alyvuogių - su kuo tik nori : su krevetėm, lašiša, tunu suskaičiavau gal 14 rūšių thumbup.gif

Zinoma jei alyvuoges brangios tai gal neapsimoka ka is ju gaminti, bet patikek ateis laikas kai noresi kazko skirtingo, kaip salotu ,pyragu su alyvuogem ar karsto patiekalo su jom.
Atsakyti
nu ir prisiskaiciau as cia biggrin.gif Mes tai labiausiai megstam juodas be kauliuku ir papjaustyta rukytos mesyte smeigt su pagaliuku ir pasimirkyt i cili-cesnakini padaziuka wub.gif Nu jau toks NIAAM gaunasi prie alaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Alyvuoges labai mėgstu, ir žalias, ir juodas, ir su vynu, ir su sūriu, ir vienas thumbup.gif Kad tik būtų blush2.gif
Atsakyti
pirmą karta paragavus alyvuogių man jos pasirodė bjaurios,bet netrukus po to pasitaikė proga išvykt į ispaniją,tai ten pajutau tikrą alyvuogių skonį man skaniausios su čili.Vyras tai iš proto eina dėl jų su alučiu ar vynu.Aš vienas kapoju ir nesvaru kalorijos.
Atsakyti
as ir megstu alyvuoges, tik neapsisprendziu, kurias labiau, kartais noriu vienu, kartais kitu labiau, bet kas keisciausia, kad mano katinas jas megsta labai, ir ta skystilaka, o poto voliojasi kaip girtas...dar ir tuno jis neatsisako:)
Atsakyti
QUOTE(Gold_Tequil@ @ 2006 11 10, 21:22)
as ir megstu alyvuoges, tik neapsisprendziu, kurias labiau, kartais noriu vienu, kartais kitu labiau, bet kas keisciausia, kad mano katinas jas megsta labai, ir ta skystilaka, o poto voliojasi kaip girtas...dar ir tuno jis neatsisako:)

ir mano katė kažkada iš proto ėjo, kai jai konservuotos juodos alyvuogės kauliuką numečiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal žinote kaip namų sąlygomis pasidaryti alyvuoges aliejaus padaže - marinate, taip kaip daro "In vino"?
Iš skonio sprendžiant deda česnakus, žinoma alyvuogių aliejų ir kažkokius prieskonius. ax.gif
Atsakyti
Zaliosios alyvuoges idarytos apaprika namy namy in my tamy. thumbup.gif Salotu misraine , zalios salotos pomidorai , agurkai fetos suris, arba suris su zaliu pelesiu, zaliosios alyvuoges, pacios skanuiausios salotos. Svarbiausia greita ir skanu.
Papildyta:
QUOTE(noir1 @ 2006 11 10, 20:58)
pirmą karta paragavus alyvuogių man jos pasirodė bjaurios,bet netrukus po to pasitaikė proga išvykt į ispaniją,tai ten pajutau tikrą alyvuogių skonį man skaniausios su čili.Vyras tai iš proto eina dėl jų su alučiu ar vynu.Aš vienas kapoju ir nesvaru kalorijos.

ne tokios jau jos ir kaloringos, patikimu saltiniu duomenimis 100 g. konservuotu alyvuogiu yra tik 115 kaloriju ( galetu buti perpus maziau, bet velniskai saknios) lotuliukas.gif tad skanaus.
Atsakyti
labai labai megstu tokias salotas: avokadas, pomidoras, paprika, alyvoges, agurkas, cesnako siek tiek ir slakelis citrinos, aliejau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 09 28, 12:31)
Gal žinote kaip namų sąlygomis pasidaryti alyvuoges aliejaus padaže - marinate, taip kaip daro "In vino"?

Prisidedu prie klausimo - siandien kaip tik skanavau, tai kazkas to-kio bigsmile.gif
Atsakyti
Pameginau atgaminti In vino alyvuogiu recepta biggrin.gif Gavosi visai neblogai, tik kad alyvuoges papuole itin surios, o tokios visai netinka - reiks ieskot nesurių. Padažiuką dariau iš alyvuogių aliejaus, kelių lašelių citrinos sulčių, medaus, česnakiuko (jo reikia labai nedaug), baziliko ir raudonelio. Lux thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margot: 24 birželio 2008 - 18:06
As ir lb megstu zalias alyvuoges, idarytas krevetemis ar anciuviais thumbup.gif Prie vyno darau tokia uzkandele: ant medinio pagaliuko (dantu krapstuko) uzmaunu gabaliuka fermentinio arba pelesinio surio, gabaliuka krabu lazdeles ir alyvuoge thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti