Įkraunama...
Įkraunama...

Čiau čiau

QUOTE(n.karolina @ 2014 06 22, 10:53)
Sveiki!  smile.gif Vakar palikome užstatą už čiau čiau šuniuką. Jam tik 4 savaitės, labai mažas tik pradėjo kaltis dantukai, pasiimsim kai turės dantukus didesnius (po savaitės/dviejų). Skaičiau esančius komentarus, labai visų nuomonės įdomios. Tik va nelabai suprantu, jei mes pirkom šuniuką iš šeimininkų kurie neužsiima veisimu, tiesiog patys augina tris čiau čiau šunis patiną ir dvi kalytes, jos nesterilizuotos ir automatiška turi šuniukų tam tikru laiku (ne abi vienu metu jos tokios nelabai leidžiasi), gimė vienai 5 šuniukai, išgyveno tik 3. Sunkiai išgyvena jie, nes tik gimę yra lepus labai ir kalės juos kaip ir palieka nenoriai eina prie jų, sakė patys augino praktiškai. Maitina ten juos košėmis jokio šunų maisto neduoda, labai nuostabūs kailiai šuniukų, neapsakomo grožio. Tai dabar taip išeina, kad mano šuniukas negrynaveislis, nes neturi dokumentų ? Bet mes galim juos įsigyti kai pasiimsim šuniuką. Galit apšviesti kaip čia išeina, nes nesu susidūrusi su tokia situacija.  blush2.gif  Ačiū smile.gif

Pasiimsite 5-6 savaiciu suniuka? Na, ne kas... Turetumet suprasti, kad suniukus veisejai dazniausiai atiduoda ne anksciau kaip 8 savaiciu. 6 savaiciu suniukai keliauja tik i labai geras patyrusiu zmoniu rankas, kuriems suniukas yra reikalingas tarnybai ar kitam rimtam uzsiemimui.
Kaip tai jie "neuzsiima veisimu"? O kuo jie uzsiima? Augina patina ir dvi kales ir leidzia jiems kergtis kaip patinka? Tai yra gyvunu veisimas. Tik labai neatsakingas gyvunu veisimas.
Tai ju kales taip gaunasi yra prastos motinos, kurios neturi motinystes instinkto, bet jie vis tiek leidzia sunims daugintis?
Kokiom ten kosem tuos suniukus maitina? Augantiems suniukams reikalinga labai gerai parinkta mityba.
Kaip jau buvo pasakyta, kilmes dokumentu jus jokiu negausite, nes suniuku kilme yra nezinoma. Neaisku is kokiu tevu gime sitie dauginimui naudojami sunys, neaiskus temperamentas ir neaiski genetika.
Pamirskite ta uzstata ir kreipkites i normalu registruota veislyna jei norite normalaus suniuko. Neremkite tokiu neatsakingu zmoniu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2014 06 22, 14:13)
O prie ko cia "tevai gyvena kartu" ir yra gerai priziurimi. Kalba eina apie genetines ligas, kurias itakoja GENAI o ne gyvenimo salygos. Lygiai taip pat suniukams visas geris ir blogis is tevu bus perduotas genais o ne pagal tai kaip gerai jie priziurimi.

Prie to jog tėvai nėra jaunikliai ir jei turėtų labai sunkias genetines ligas neišgyventų tiek ilgai, jei būtų kokie apsigimę galbūt neišgyventu metų. Nesidomėjau genetinėmis šunų ligomis, nes kaip minėjau aplinkoje turiu vien teigiamus atvejus. Jei taip nutiktų, kad mano augintiniu bus kas negerai, aš jo nekankinsiu ir jokiu atveju neleisčiau jam palikinėti savo palikuoniu. Tiesiog esu lietuvė ir kaip dauguma galvoju, o gal man "taip" nenutiks, nes nenutiko ir mano draugui ar draugei. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cargo @ 2014 06 22, 14:14)
Jūs tiesiog manęs dabar negirdite, nes dar neturite patirties smile.gif Aš tik pabandžiau patarti...

Ačiū, kol kas pasikliausiu tėvelių patirtimi.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(n.karolina @ 2014 06 22, 15:27)
Prie to jog tėvai nėra jaunikliai ir jei turėtų labai sunkias genetines ligas neišgyventų tiek ilgai, jei būtų kokie apsigimę galbūt neišgyventu metų. Nesidomėjau genetinėmis šunų ligomis, nes kaip minėjau aplinkoje turiu vien teigiamus atvejus. Jei taip nutiktų, kad mano augintiniu bus kas negerai, aš jo nekankinsiu ir jokiu atveju neleisčiau jam palikinėti savo palikuoniu. Tiesiog esu lietuvė ir kaip dauguma galvoju, o gal man "taip" nenutiks, nes nenutiko ir mano draugui ar draugei. smile.gif
Papildyta:
Ačiū, kol kas pasikliausiu tėvelių patirtimi.. smile.gif

Ar daug turite draugų, kurie augina čiaučius? Abejoju, kad nors vieną... Tai labai specifinė veislė ir labai reikia žinoti tėvų temperamentą... Aplinkoje yra katinų ar vaikų? Turbūt žinote, kad tai agresyvoka veislė... ir sunkiai dresuojama...

O genetinės ligos - tai ne apsigimimai, nuo kurių mirštama... Su displazija šunys gali kankintis daug metų... O čiaučių alergijos... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cargo: 22 birželio 2014 - 14:34
QUOTE(n.karolina @ 2014 06 22, 15:27)
Papildyta:

Matomai apie genetika neturite jokio suvokimo... O apie nešiotojus teko girdeti? Recesyvinius genus? Kurie patys neserga ir gali nesirgti visa gyvenima, bet parinkus tokį patį partnerį šuniukai gimsta sergantys?
Nesidomejote genetinemis ligomis? Tai kaip Jus perkate šuniuka? Visiškai dzin Jums kokios budingos šios veisles ligos? Ar tevai serga jomis ar yra nešiotojai irgi dzin? Svarbu kad bile greiciau ir svarbiausia pigiau šuniukas atsirastu cia ir dabar - vos ne šikt myžt ir yra, o koks nesvarbu - nudves po puses metu, taigi dzin bus galima kita nusipirkti, nedaug mokejau.. Aj šuniukas apako po puses metu? Nepaeina? Negaila juk, užmigdom ir lekiam naujo pirkti... Taigi dzin, kam dometis genetika ir paveldimom ligom... Žinau parašiau labai žiauriai, bet vat butent toks įspudis ir susidaro iš Jusu neatsakingo ir net labai neatsakingo pirkimo nauja šeimos narį... Nesuprantu, kaip jauni žmones, paaugliai, neuždirbantys pinigu sugeba susitaupyti kad ir per 3 metus ir įsigyti grynaveislį šuniuka, kuriu tevam seneliam ir buvusiom kartom padaryti visi privalomi sveikatos genetiniai tyrimai, kurie praeje parodas, per kurias jiems tikrinta ne tik fenotipas [tikiuosi žinote kas tai], bet kartu ir psichika bei adaptacija ir socializacija. Sugeba per tuos laukimo metus išsianalizuoti veisle nuo galvos iki uodegos galiuko, susižinoti visas paveldimas ir įgijams ligas, rinktis norimus kraujus ir išlaukti savo svajoto šuniuko. O suauges, mastantis žmogus šitaip neatsakingai net nesusimastes ir net nepasidomejes lekia stacia galva ir perka bile ka nes jam reikia patenkinti savo poreikius cia ir dabar, nepagalvojus nei apie šuniuko gerove, jo sveikata ir kokius tikslu jis buvo paleistas į šį pasaulį [jusu atveju tik todes kad name gyvena kale su patinu].. Tikri atsakingi veisejai stengiasi siekti savo veisimu tam tikro tikslo - tai tobulinti veisle parinkti kalem tinkamus patinus, kurie padengia ju trukumus ir atvirkšciai. Renka tevus, kuriems atlikti tyrimai, kurie praeje parodas, važiuoja del norimo patino į kita pasaulio krašto - tam kad gerinti ir tobulinti veisle, o kartai net kad ja išsaugoti.. O cia kažkas viens du ir pridaugina dvorniuku panašiu i kažkokia veisle nepajudines ne piršto ir skelbiasi didžiu veiseju, nes mat jo šunys atrodo gerai, o šuniukai šeriami koše o ne chapiu... Graudu, tikrai graudu, kai veiseju sunkus darbas buna sutryptas vien del to kad kažkas nesugeba iškastruoti savo šunu o dar specialiai daugina savo mišrunus kad iš savo šeimos nario užsidirbtu pinigu...

Jums gal bus sunku tai skaityti ka parašiau, bet tokia yra tiesa, kad ir kaip Jums noretusi mane pasiusti toli, bet įsiskaitykit į tai ka parašiau aš ir ka paraše kitos forumietes... Juk neveltui Jus su savo nuomone esate viena, o priešingai rašo žymiai daugiau žmoniu, nes rašo tiesa...

Jums patarciau ta patį - įsigykite grynaveisli šuniuka su kilmes dokumentais, kurio tevams ir buvusioms kartoms padaryti sveikatos tyrimai, jei reikes laukite savo šeimos nario, juk jis praleis daugiau nei 10 metu su jumis, pirkite atsakingai, o ne kaip mažas vaikas, kuris vos pamates saldaini užsinori jo cia ir dabar. Domekites veisle, jos ligomis... Tada tikrai turesite tikra veisles atstova su normalia psichika, socializuota ir sveika šeimos narį...

Neturiu daugiau ka pasakyti, nes darosi pikta kai dar ginami ir remiami tokie neatsakingi daugintojai, kuriems jus palikote užstata..
Atsakyti
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
n.karolina jusu suo niekada nebus ciau ciau, jis bus tik panasus i ji, ( negi jums patinka klastotes,kurias bandoma pateikti kaip orginalus biggrin.gif ) o kai prie jusu tarkim lauke prieis tikras ciau ciau, pamatysit skirtuma , nes neveislinis niekada neatitiks standarto, vistiek bus nukrypimu,jau nekalbant apie psichika,charakteri...geriau apsigalvokit kol nevelu ir neremkit tu daugintoju... rolleyes.gif cia visos jums patare tik gero noredamos,isiklausykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(HēiBai @ 2014 06 23, 01:39)
Matomai apie genetika neturite jokio suvokimo...

Oi,žmogus neturi suvokimo apie nieką, jis matomai net nežino kas ta genetika aplamai ir su kuo ji valgoma....šiais kompiuterių ir pilnos informacijos laikais,nepajudina šiknos pasidomėti nei apie veislę,nei apie dokumentų reikalingumą,tai ką čia tuščiai rašinėti,nes vistiek padarys taip kaip jam atrodo teisinga cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakša @ 2014 06 25, 10:35)
Oi,žmogus neturi suvokimo apie nieką, jis matomai net nežino kas ta genetika aplamai ir su kuo ji valgoma....šiais kompiuterių ir pilnos informacijos laikais,nepajudina šiknos  pasidomėti nei apie veislę,nei apie dokumentų reikalingumą,tai ką čia tuščiai rašinėti,nes vistiek padarys taip kaip jam atrodo teisinga  cool.gif

Tai nežinojai, kad šiais laikais kompiuteris ir internetas reikalingi tik tam, kad skelbiu.lt įsivest, susirast veislę ir išsifiltruoti rezultatus pagal mažiausią kainą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 06 25, 07:39)
Tai nežinojai, kad šiais laikais kompiuteris ir internetas reikalingi tik tam, kad skelbiu.lt įsivest, susirast veislę ir išsifiltruoti rezultatus pagal mažiausią kainą?  g.gif

As apie tai irgi vakar galvojau. Bet kad man atrodo daug zmoniu siais laikais net neziuri i veisles. Pirmiausia nusistatai maksimalia kaina paieskoje ir tada varai per visus pasiulymus. Pamatai kaina, pamatai foto suniuku ir jei viskas patinka vaziuoji prie akropolio nusipirkti biggrin.gif
Atsakyti
Vis planuoju įsigyti čiau čiau šuniuką smile.gif gal apšviestumėte kokios jų dabartinės kainos? 4u.gif
Atsakyti