Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

Laba, gal kas gali pasakyt kas mano rododendrui.. šiemet persodintas į kitą vietą, vienas iš karto sužydėjo ir atsigavo, o kitas nė vieno žiedo, lyg pradėjo viršūnėlės augti, bet jau tokios pageltę, šviesiai žalios tik, kažkas ne taip jam bet nežinau kas??? sodinta į rododendrams skirtas durpes abu vienodai, pamaišant su žeme ir plius rododenrtų trašos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2014 05 29, 09:23)
lyg pradėjo viršūnėlės augti, bet jau tokios pageltę, šviesiai žalios tik, kažkas ne taip jam  bet nežinau kas???

Tai gal ten ne žiedai sukrauti buvo, o lapai. Jie paaugs ir patamsės. Maniškio naujų šakelių viršūnėlėse ir šviesūs lapukai skleidžiasi , gal jums taip atrodo, kad jam blgai. Įkelkite nuotrauką ir tuoj jums mergaitės padės
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2014 05 29, 08:23)
Laba, gal kas gali pasakyt kas mano rododendrui.. šiemet persodintas į kitą vietą, vienas iš karto sužydėjo ir atsigavo, o kitas nė vieno žiedo, lyg pradėjo viršūnėlės augti, bet jau tokios pageltę, šviesiai žalios tik, kažkas ne taip jam  bet nežinau kas??? sodinta į rododendrams skirtas durpes abu vienodai, pamaišant su žeme ir plius rododenrtų trašos verysad.gif

Tik persodinote ir iškart tręšėte? Taip galima šaknis nudeginti. Ar minkštu vandeniu laistėte? Neaišku, į kokią vietą persodinote, per šiuos karščius net ir nepersodintiems saulė gadino gyvenimą, ypač jauniems ūgliams. Be to, skirtingos rododendrų veislės nevienodai atsparios.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 05 29, 10:48)
Tik persodinote ir iškart tręšėte? Taip galima šaknis nudeginti. Ar minkštu vandeniu laistėte? Neaišku, į kokią vietą persodinote, per šiuos karščius net ir nepersodintiems saulė gadino gyvenimą, ypač jauniems ūgliams. Be to, skirtingos rododendrų veislės nevienodai atsparios.

Na ne, persodinau pavasarį gana anksti abu kartu, veislių nežinau senokai gavus dovanų buvau... bet jie skurdo pievoje, o patręšiau po dviejų sav po pasodinimo, jie pasodinti šiaurinėje namo pusėje, saulės beveik negauna, tik gal vakare kiek...
Taip ten tikrai ne žiedai, o ūgliai, bet labai jau man šviesūs g.gif Pabandysiu padaryti foto, gal aiškiau bus matyt verysad.gif
Atsakyti
Tai gal nieko baisaus, jauni būna gerokai šviesesni. Supanašėja spalva su pernykščiais, tik kai pasiekia jų dydį. O žiediniai pumpurai pradės formuotis vasaros gale.
Atsakyti
Va kaip atrodo mano rododendro lapai. Gal kas zino kas jam yra..?
user posted image
Papildyta:
tas auga salia, saules gauna vienodai, sodinimo salygos irgi tokios pacios, bet atrodoi geriau:
user posted image
Atsakyti
pirmasis sakyciau padeges pavasari; gal veisles skirtingos ir skirtingai reaguoja, gal antrasis zemesnis ir ziema labiau sniego buvo gaves ir t.t.

p.s. antraji reiketu palieti, nes lapukai jau sukasi.
Atsakyti
Pasirodau ir aš su savo rododendrais. Jiems jau treti metai pas mane, šiemet puikiai peržiemojo, ir va apsipylė žiedais, auga pavėsyje, mulčiuoju pušų žieve ir spygliais. Su trašom nepersistengiu.

user posted image
Atsakyti
Zydi manasis:
user posted image
Atsakyti
user posted image
user posted image
ir rododendru drauge-azalija
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudojilape: 03 birželio 2014 - 15:36
Ingriukas77, tavieji rododendrai turėtų atsigauti ir sustiprėti, jei turės pakankamai drėgmės. Tačiau jie turi būti laistomi lietaus ar tvenkinio vandeniu. Geriausia trąša- pušų spygliai, mat jie greitai supūna, o kol pūna neleidžia drėgmei greitai išgaruoti.
Manieji:
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 06 03, 17:37)
Ingriukas77, tavieji rododendrai turėtų atsigauti ir sustiprėti, jei turės pakankamai drėgmės. Tačiau jie turi būti laistomi lietaus ar tvenkinio vandeniu. Geriausia trąša- pušų spygliai, mat jie greitai supūna, o kol pūna neleidžia drėgmei greitai išgaruoti.
Manieji:

Dalele, labai gražūs. wub.gif
Atsakyti