Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

Jei žinote, ką pasodinote- kokias veisles, tai turbūt jų atsparumą žiemai irgi žinote?
Jei gali žiemoti iki -30, tai juos reikia tik apsaugoti nuo vėjų. Aplink rododenrą sukalami kuoliukai ir jie apsukami storesne agrodanga, ji neturėtų liestis prie lapų. Jei užklumpa ypatingi šalčiai, tai iš viršaus galima primesti sniego.
Beje, ruduo sausas, tai kaip ir kitus visžalius dar reikėtų gerai palaistyti, kitą savaitę kaip tik bus šilčiau.

Kai kuriuos rododendrus galima pasitkrinti http://pracowniaogro...i-azalie,6.html arba lietuviškuose medelynuose.
Atsakyti
ar ką nors darysit su rododendrais,biški lyg šalčius praneša blush2.gif
Atsakyti
Aš dar nieko nedarysiu, per menki šalčiai. Tokiu oru užmulčiavus tik šus ir dar sugalvos žydėti trečią kartą.
Atsakyti
Tikrai su jais dabar nieko daryti nereikia smile.gif
Atsakyti
apraminot,nes taip gražiai pumpurai sukrauti,kad bijau prarasti smile.gif
Atsakyti
user posted image
Pirma mano rododendronams žiema. Buvao labai neblogai atrodantys. Prieš užšalant gavo po kibirą vandens. Dabar toks vaizdelis kaip nuotraukoje. Gal tai normalu, bet man labai liūdnai atrodo tie nusvirę lapai. Dengti nesiruošiau, nes jie namo šiaurinėje pusėje, o iš vakarų, šiaurės vakarų yra akmeninė siena. Lyg vidinis kiemelis susidaro. Nuo pavasario saulės saugos namas, o nuo vėjų akmenų siena. Tiesa palaisčiusi papyliau ant šaknų po kibirą pušų spyglių.
Kaip pas kitus ar irgi taip lapai nusvirę kai minusas ? Pas mus jau 2-ia para kaip laikosi neigiama temperatūra.
Atsakyti
Nors šaltis dar tik prasidėjo, nėra toks užsitęsęs ir didelis, bet rododendrai ir pas mane tokie pat schmoll.gif Manau iš rudens buvo per daug sausa, aš jų papildomai beveik neliejau, tad dabar toks vaizdelis ir yra. Jei žiema bus su atlydžias, nelabai šalta, rododendrai peržiemos normaliai, tačiau dideli šalčiai gali juos labai išdžiovinti.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 11 27, 15:27)
user posted image
Pirma mano rododendronams žiema. Buvao labai neblogai atrodantys. Prieš užšalant gavo po kibirą vandens. Dabar toks vaizdelis kaip nuotraukoje. Gal tai normalu, bet man labai liūdnai atrodo tie nusvirę lapai. Dengti nesiruošiau, nes jie namo šiaurinėje pusėje, o iš vakarų, šiaurės vakarų yra akmeninė siena. Lyg vidinis kiemelis susidaro. Nuo pavasario saulės saugos namas, o nuo vėjų akmenų siena. Tiesa palaisčiusi papyliau ant šaknų po kibirą pušų spyglių.
Kaip pas kitus ar irgi taip lapai nusvirę kai minusas ? Pas mus jau 2-ia para kaip laikosi neigiama temperatūra.

Viskas cia gerai, pas mane jau antra ziema ir praita ziema buvo toks vaizdelis o pavasari gausiai zydejo, nedengiu as ziemai tik ikalusi aplinkui kelis stulpelius ir maisu apsukusi.
Atsakyti
Butent viena is priezasciu buvo lapu susivijimas saltuoju metu periodu , kodel as savo stambialapius (jie daugiausia isgarina dregmes) rododendrus is paradines namo puses iskeliau i nuosalesne blush2.gif . Jau taip varganai jie susisuke atrodo.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 11 27, 20:14)
Butent viena is priezasciu buvo lapu susivijimas saltuoju metu periodu , kodel as savo stambialapius (jie daugiausia isgarina dregmes) rododendrus is paradines namo puses iskeliau i nuosalesne blush2.gif . Jau taip varganai jie susisuke atrodo.

Susisuke jie atrodo per ziema o pavasari nuostabus krumas ir lapai normalus.
Atsakyti
QUOTE(Milita♥ @ 2014 11 27, 20:18)
Susisuke jie atrodo per ziema o pavasari nuostabus krumas ir lapai normalus.

o ar as kitaip parasiau? juk sakau, kad saltuoju metu periodu ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 11 27, 20:14)

QUOTE(vida777 @ 2014 11 27, 21:34)
o ar as kitaip parasiau? juk sakau, kad saltuoju metu periodu  ax.gif .

Nu jus parasete, kad iskelete inuosalesne vieta nes varganai atrode tai ir parasiau, kad ziema susukti lapai yra normalu ir ner ko panikuoti.
Atsakyti