Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(Ingriukas77 @ 2014 07 24, 17:55)
Aciu, Ledum  smile.gif 
Jei neatsigaus, tai nusipirksiu nauja rododendra, dabar noreciau balta su melynais viduriukais, labai tiktu prie mano likusio melyno, ir pasisodinsiu. Dabar radau labai tinkama vieta rododendram, tai jau tikiuosi augs. Nes iki siol tai is 4 rododendru 2 jau numarinau...  ax.gif

Labai myliu baltą su mėlynais viduriukais Blue Peter, tik jo atsparumas kartais paveda. ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 24 liepos 2014 - 19:04
QUOTE(Ledum @ 2014 07 24, 21:01)
Labai myliu baltą su mėlynais viduriukais Blue Peter, tik jo atsparumas kartais paveda.  ax.gif

Mmmmmm, koks grožis wub.gif
Atsakyti
Labai grazus wub.gif Vat tokio ir noreciau, bet jei neatsparus tai bijau... O kazin, jei siemet dar sodinti, tai kada geriausia? Per karscius turbut nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2014 07 30, 10:05)
Labai grazus  wub.gif  Vat tokio ir noreciau, bet jei neatsparus tai bijau... O kazin, jei siemet dar sodinti, tai kada geriausia? Per karscius turbut nelabai  g.gif

Per sitokius karscius geriau nesodinti. Veliau parasysiu kokie dar gali buti.
Atsakyti
Sveikos rododendrų mylėtojos!

Prašau pagalbos - mano rododendras pradėjo mesti lapus: apatiniai lapai pradėjo masiškai geltonuoti ir kristi. Šakelių galuose esantys - žali, sveiki. Žiedpumpuriai kitiems metams susiformavę, viskas ok.

user posted image

Skaičiau žurnale, kad taip gali būti dėl trąšų trūkumo. Bet dabar tręšti gal per vėlu?

Ką daryti? kaip gelbėti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurga577: 08 rugsėjo 2014 - 09:06
va taip ir pas mane tik dar blogiau, gelsta visi apatiniai lapai,bet pas mane jauciu kad kazkas negerai, pasodinau si birzeli ir matyt jam nepatinka,o pas jus manau kad cia naturalus lapu kritimas,juk kekvienas kad ir viszalis augalas kazkiek atsikrato lapeliu ar spygliu,nors gal ir klystu.
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2014 09 08, 11:00)
Sveikos rododendrų mylėtojos!

Prašau pagalbos - mano rododendras pradėjo mesti lapus: apatiniai lapai pradėjo masiškai geltonuoti ir kristi. Šakelių galuose esantys - žali, sveiki. Žiedpumpuriai kitiems metams susiformavę, viskas ok.
Skaičiau žurnale, kad taip gali būti dėl trąšų trūkumo. Bet dabar tręšti gal per vėlu?

Ką daryti? kaip gelbėti?  4u.gif

Vandens jam netrūksta?
Atsakyti
Šis ir vėl žydi smile.gif

user posted image
Atsakyti
Stai ir mes pasirodom;)
Atsakyti
laba diena,

ieskau patarimo ax.gif noreciau persodinti savo rododendra i kita vieta (dabartineje vietoje nuo pirkimo auga 2metus). kada geriau tai daryti dabar rudeni ar pavasari ?jei pavasari tai kaip anksti ?Jis zydejo panasaiai geguzes gale.
ir dar, patarkit su kokiom gelem, vizaliais augalais geriau dera rododendras ?plotas apie 2kv.m.
kaip arti jo galima kazka sodinti ?pvz kadagi ar virzius ?noreciau, kad zydintis rododendras dominuotu kompozicijoje, bet visai neturiu fantazijos... sad.gif

aciu, jei kas atsakys i mano klausimus 4u.gif
Atsakyti
Labai apsidžiaugiau paskaičiusi, kad rododendram tinka šiaurinė pusė thumbup.gif
Tad nutariau įsigyti. Tik norėjau paklausti kada juos geriausia sodinti:rudenį ar pavasarį?
Galvoju, jei rudenį pasodini, tai gal pavasarį žydi jau g.gif
Kiek supratau rododendrai žydi gegužės - birželio mėn. Bet gal yra ir tokių rūšių, kurie žydi vėliau. Na tarkim pasisodini kelis skirtingu laiku žydinčius bigsmile.gif ir džiaugiesi visą vasarą.
Atsakyti
kol perskaitysiu pati gal greičiau atrašysit ax.gif
ar jau dengėt ir nuo kokių šalčių jau dengti g.gif
man šiemet šaltis netikėtas,tai jau nemažai nušaldžiau doh.gif blush2.gif
Atsakyti