QUOTE(ikeja @ 2014 02 24, 22:40)
nes tik tuberkolioze - liga, kur matau realia gresme, bet jei ir tai skiepas, ne nuo tos formos
Kiek teko skaityti (nezinau kiek patikimi saltiniai). Tai sis skiepas apsaugo tik nuo komplikaciju ir tik iki 2 metu (kai kur teigiama kad iki 5 metu). Dar teigiama, kad imunitetas susidaro tik 50 proc vaiku, kitiems nesusidaro. Anksciau skiepydavo gimus ir antra karta pries mokykla lygtai. Po to nusprende kad antras skiepas neveiksmingas

(mano mama irgi du turi randus). Taigi paliko tik viena. Kai kurios valstybes jau atsisake ir to vieno skiepo, kaip neveiksmingo. Skiepas apsaugo tik nuo komplikaciju, o ne nuo ligos. Po sio skiepo dazna komplikacija limfadenitas, kuris operuojamas ir geri kelis menesius antibiotikus ar kitus stiprius vaistus (netgi Delfi apie tai rase).
Galu gale paziurekit kiek desimptmeciu jau skiepijama sia vakcina. Ir as ir mano mama skiepytos ir t.t.. Ar panasu kad sios ligos mastai mazetu?? jei jau butu vakcina tokia veiksminga, seniai nebebutu tos tuberkuliozes.
Taip pat tuberkulioze uzsikreciama ilgai bendraujant su serganciu (visur taip rasoma). Mano vyro mama sirgo atvira forma, nei vienas is dvieju mazameciu vaiku neuzsikrete, nors gyveno tai kartu. Todel ner ko gasciotis, kad gali uzkresti belenkas praejes pro sali.