gal svieziu naujienu kas turit del priemimo?

Man tai nebuvo uzluzes saviv.psl. Gal kazka ten tvarko, tikekimes greit suzinosim viska , nes reikia sprest kur vaika det nuo rudens

o del datos as irgi manau kazka reiskia.. na bent tiketis taip gera
ypac, jei taip kazkam sake
kiek is aplinkiniu teko girdet, ir siaip is mammyciu sutinkamu kieme, sako daug kas , kad tie privatus nieko nera geriau. Tik tiek, kad vaiku skaicius mazesnis. O ar sienos naujai nudazytos ar siaip bendrai kita aplinka vaikui nera svarbiausia.. viskas priklauso nuo aukletojos .
o kas man labiausia nepatinka, kad tuose privaciuose kiek as zinau dazniausia jaunos aukletojos. Jos net neturejo dar galimybes suprast, kas tas vaikas.

kiek is aplinkiniu teko girdet, ir siaip is mammyciu sutinkamu kieme, sako daug kas , kad tie privatus nieko nera geriau. Tik tiek, kad vaiku skaicius mazesnis. O ar sienos naujai nudazytos ar siaip bendrai kita aplinka vaikui nera svarbiausia.. viskas priklauso nuo aukletojos .
o kas man labiausia nepatinka, kad tuose privaciuose kiek as zinau dazniausia jaunos aukletojos. Jos net neturejo dar galimybes suprast, kas tas vaikas.
QUOTE(Liolio @ 2013 06 13, 15:10)
Kazin ar reiskia ka nors ta data. As mazaja uzrasiau kai jai buvo 3men, dar 2010 metu pradzioj. I naujai sudaroma grupe praeita rugseji ji nepateko ir visa laika dabar stovejo 2 eileje (eile kiek tikrinau ne karto nekito). O dabar prie jos irgi yra 2013-07-01 Negi sudarinetu nauja grupe 4 metu vaikam? Abejoju. Du vaikai isejo? Butu jau tada pranese anksciau, kaip kad atsitiko su vyresnele (pranese balandzio menesi). Eileje tik viename darzelyje.
Manau turite šansų patekti į darželį. 2010 m. gimę pernai ėjo į lopšelius. Šiemet jiems jau priklauso darželinės grupės. Paprastai darželinių grupių darželyje vienų metų gimimo būna daugiau negu lopšelinių ir jos didesnės...
Mamytes, nebesipykit! Palinkekim vienos kitoms sekmes patenkant i darzelius ir busim susitaikiusios;)
Kai kurios minejot, jog privatus darzeliai nesiskiria nuo valdisku tiek, kad butu verta juos lankyti. Tai galiu pasidalint viena, savo nuomone, nes mes 2010m gimimo, gyvenam jaunu seimu rajone, pernai i darziuka nepatekom, teko rinktis privatu. Negaliu kalbet nei uz visus privacius, nei uzz visus valstybinius ir jame dirbancius zmones, bet kiek pasikalbam su mamom kieme ar darbe, tai susidariau ispudi, kad tikrai labai nemazas tas skirtumas. Jau pirmiausia vaiku skaiciumi ir jiems ugdyti skirtomis aukletojomis. Pas mus 11 vaiku ir 2 aukletojos (abi buna nuo pusryciu iki miegelio visada). Taip pat labai daug ugdomosios veiklos/uzsiemimu, kartais net atrodydavo, ar ne per daug?
Kasdien (isskyrus kai labai salta ar smarkiai lijo) vaikai vedami i lauka.
Su ligom ivairiai, gal, kad pirmi lankymo kolektyva metai, bet mano mergyte sirgo, man atrodo nemazai. Aisku ne kas antra savaite, kaip daznai valstybiniam buna, bet tikejaus, kad nesirgs ne tiek. Kolkas isvengem visokiu vejaraupiu, roto virusu, skarlatinu ir panasiu bjaurybiu.
Zodziu kas nors kiek turit galimybe kuri laika lankyti privatu darziuka, tai nusiteikit, kad nepatekus i valstybini, vaikui salygos tikrai bus geresnes, nors aisku uz jas reiks ir susimoket atitinkamai...
Kai kurios minejot, jog privatus darzeliai nesiskiria nuo valdisku tiek, kad butu verta juos lankyti. Tai galiu pasidalint viena, savo nuomone, nes mes 2010m gimimo, gyvenam jaunu seimu rajone, pernai i darziuka nepatekom, teko rinktis privatu. Negaliu kalbet nei uz visus privacius, nei uzz visus valstybinius ir jame dirbancius zmones, bet kiek pasikalbam su mamom kieme ar darbe, tai susidariau ispudi, kad tikrai labai nemazas tas skirtumas. Jau pirmiausia vaiku skaiciumi ir jiems ugdyti skirtomis aukletojomis. Pas mus 11 vaiku ir 2 aukletojos (abi buna nuo pusryciu iki miegelio visada). Taip pat labai daug ugdomosios veiklos/uzsiemimu, kartais net atrodydavo, ar ne per daug?

Su ligom ivairiai, gal, kad pirmi lankymo kolektyva metai, bet mano mergyte sirgo, man atrodo nemazai. Aisku ne kas antra savaite, kaip daznai valstybiniam buna, bet tikejaus, kad nesirgs ne tiek. Kolkas isvengem visokiu vejaraupiu, roto virusu, skarlatinu ir panasiu bjaurybiu.
Zodziu kas nors kiek turit galimybe kuri laika lankyti privatu darziuka, tai nusiteikit, kad nepatekus i valstybini, vaikui salygos tikrai bus geresnes, nors aisku uz jas reiks ir susimoket atitinkamai...
QUOTE(milereta @ 2013 06 13, 14:35)
Manau turite šansų patekti į darželį. 2010 m. gimę pernai ėjo į lopšelius. Šiemet jiems jau priklauso darželinės grupės. Paprastai darželinių grupių darželyje vienų metų gimimo būna daugiau negu lopšelinių ir jos didesnės...
Tai kad mano gimusi 2009m pabaigoj, prasyma padaviau 2010m pradzioj. Tai jau ir 2012m ji butu buvusi darzelinuku grupej

Čia daug kas minėjo, kad trūksta darželių, o privatūs labai brangūs. Kadangi teko gyventi kitoje šalyje ir mano draugai tikras internacionalas, tai žinau, kad kitose šalyse dalį sunokėtų pinigų už darželį grąžina su mokesčiais. Taip yra ir Latvijoje. Tik nepamenu gerai ir nenoriu sumeluoti, bet gal apie 50 proc. Kodėl negalima būtų tai padaryti ir Lietuvoje?
Gal uztenka santykius aiskintis?
Mes i Vandeni ir Karusele laukiam, jei priims tik maza, bus Vandenis, jei abi, bus Karusele. Gal grupiokai busim
Mazoji i abu patenka, tai vienam tikrai per viena vieta pakilsit

QUOTE(ingrida+2 @ 2013 06 13, 13:02)
Jus gal i Vandeni pretenduojat? Nes mes i vandeni esam uzsirase ir ten toks skaicius buvo laukianciu
O kalbant apie tad mistines datas tai prie manosios rodo 07.01
mes i du darzelius uzsirase ir abiejuose :ant ribos buvom, kol rode eiles 

O kalbant apie tad mistines datas tai prie manosios rodo 07.01

Mes i Vandeni ir Karusele laukiam, jei priims tik maza, bus Vandenis, jei abi, bus Karusele. Gal grupiokai busim

QUOTE(ziv @ 2013 06 13, 19:10)
Gal uztenka santykius aiskintis?

Mes i tuos pacius pretenduojam

Karuseleje 17 buvom, skambinau sake priims 18, o i Vandeni kiek skambinau sake priims 35 mes buvom 37, tikiuosi i kazkuri patekt

Gal yra mamyčių iš Naujamiesčio?

mes tai laukiam tik i Pumpureli..
QUOTE(Staigmenele;) @ 2013 06 13, 19:33)
Yra, laukiam eilej i 5 darzelius kaip ir visi siame rajone, kolkas galime patekti nebent i "Drevinuka" (netoli Vingio parko), nes jame buvome 33 lyg ir, o ten kiek skaiciau 2 grupes po 18 vaiku...
labiausiai norejome i Geniuku kalve