Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(WeGa @ 2013 11 12, 13:11)
gal kuri galetu parekomenduot knyga, kurioje veiksmas vyksta Paryziuje, atsiskleidzia prancuzisko gyvenimo ypatumai, jauciama to miesto dvasia. Gal kazka panasaus esat skaiciusios? "Paryziaus katedra" netinka smile.gif


Labai rekomenduoju E. Bard "Pietūs Paryžiuje: meilės istorija su receptais" 4u.gif
Atsakyti
Su malonumu ir gailėdama, kad pabaigiau, perskaičiau Marinos Stepnovos "Lazario moterys".
Labai patiko. Gyvenimiška istorija apie tris kartas, tokia turtinga kalba, netrūko ironijos, vietomis juokinga, vietom apsiraudojau, kad bijojau ir prisiliest prie knygos, nesinorėjo prieš naktį taip susijaudint. Gal truputį pabaiga mane nuvylė, dėl trupučio mistikos. Rekomenduoju smile.gif
Viena ištrauka, man patikusi:

Lidočka žiūri, kaip vėjas už lango tai šiurkščiai trūkteli klevą už rankos, tai teškia jam per pakaušį - tarsi rėžia moralą neklusniam paaugliui užspaudęs tarp tvirtų kelių. Atsakyk, kaip dera! Klevas išsisukinėja nuo dar vieno niukso, žiūri užguitas į šalį, ieškodamas tinkamos sprukti tarpuvartės - niekur tu nepabėgsi...
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri turi popierine "Andželos pelenai" knygos versiją? Mielai nupirkčiau
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 11 09, 21:38)
O jie visą knygą perskaitė, ar tik pradžią paskaitinėjo?
Aš ją vakar norėjau pradėti, bet pažiūrėjau, kad daug ir smulkiai prirašyta, o noriu ko nors greit skaitomo, kadangi su paskutine gana ilgai vargau. Bet tikiuosi ją šiais metais perskaityti.


Turbūt, paskaitinėjo. Jau toks smulkus šriftas, labai varginantis. Bet aš kai paimu knygą, įsivaizduoju, plaukiu upe, kaip rusų filme apie Tomą Sojerį ar Heklberį Finą smile.gif
Atsakyti
Su skaitymais man sunkiai einasi, bet va, pagalvojau, kad reikia paminėti, kad esu pradėjusi Pat Conroy ,,Pajūrio muzika". Na, kadangi pati knyga neplona (~600 psl), tai dar tik viskas įsivažiuoja (perskaičiau 100psl), bet įtraukė nuo pat pradžių. Labai patinka rašymo stilius, o ir pati istorija turėtų būti įdomi, susijusi su praeitimi, kol kas tik užuominomis, bet jau tuoj tuoj turėtų imti aiškėti.
Papildyta:
QUOTE(perfect_lie @ 2013 11 15, 22:25)
Sveikos,

gal kuri turi popierine "Andželos pelenai" knygos versiją? Mielai nupirkčiau

Aš turiu, bet anglišką.
Atsakyti
http://www.tytoalba.lt/eigulio-dukte

štai kokią naujieną Tyto Alba žada:
„Eigulio duktė: byla F 117“ – pirmasis Agnės Žagrakalytės prozos kūrinys. Tai spalvinga giminės saga, net kelių kartų istorija, paremta tikrais faktais ir įvykiais. Išlavintu žodžiu kuriamas be galo įtaigus pasaulis – rupų realistinį pasakojimą, sodrius vaizdus neretai keičia nervinga, trūkčiojanti poetinė kalba. Autentiškos tikrovės įspūdį dar sustiprina išmoningai dėliojama dokumentinė medžiaga (laiškai, dienoraščiai, žinutės iš spaudos ir pan.). Knygos centre – Juozas Žagrakalys, realus asmuo, nepriklausomos Lietuvos teisininkas ir kultūrininkas, dramatiško likimo žmogus. Jis tampa savotišku knygos bendraatoriumi – skaitome jo prisiminimus, literatūrinius bandymus. Svarbus vaidmuo tenka ir Juozo mylėtoms moterims. Ryškiausia iš jų – eigulio duktė Antanina Čeilytkaitė, žinoma prieškario vertėja. Žvelgdama iš šių dienų perspektyvos, autorė seka, kaip atsikartoja likimai – tiek vienos giminės, tiek visos tautos gyvenime.

Pasakoju istorijas, nutikusias nuo 1815 iki 1977 metų – Lietuvoje, Švedijoje, Suomijoje, Vorkutoje ir Kazachstane. Seku istorijas apie linus, obelis, bulves, pomidorus, vynuoges, vištas ir žirgus. Istorijas apie lietuvius, karaimus ir žydus, čigonus, apie intelektualus, sodininkus, ūkininkus, kunigus ir žolininkes, midaus virėjus ir abstinentus, apie žodžių rinkėjus. Redaguodama nuobodų ir, rodos, grafomanišką seniai mirusio giminaičio rankraštį, prisikasiau iki Retų knygų ir rankraščių skyriaus archyvo Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, iki KGB tardymo dokumentų. Bet už smulkmenišką archyvų paviešinimą man buvo svarbesni klausimai „kas atsitiko“ ir „kaip kam baigėsi“.
AGNĖ ŽAGRAKALYTĖ
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2013 11 17, 19:12)
Su skaitymais man sunkiai einasi, bet va, pagalvojau, kad reikia paminėti, kad esu pradėjusi Pat Conroy ,,Pajūrio muzika".

Šita manęs dar laukia. Tikrai, storumas ir šrifto smulkumas gąsdina rolleyes.gif

O aš štai Levandų sodas laukiu smile.gif "Orchidėjų namai" man patiko, mėgstu paslaptingas istorijas.
Atsakyti
Sveikos, merginos... ech, pasiilgau skaitymo... labai pasiilgau. Ir ilgai dar jo nematysiu, išskyrus kūrinius, kuriuos reikia (reikės) skaityti litaratūros paskaitoms... net ir užvakar, nukeliavau į Mickevičiaus biblioteką ir pasiėmiau filosofijos atlasą ir romaną Tar baby literatūrai.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 11 17, 17:57)
Bet aš kai paimu knygą, įsivaizduoju, plaukiu upe, kaip rusų filme apie Tomą Sojerį ar Heklberį Finą smile.gif

smile.gif Tas filmas vaikystėj man baisiai patikdavo.

QUOTE(Gegytė @ 2013 11 18, 15:52)
Sveikos, merginos... ech, pasiilgau skaitymo... labai pasiilgau. Ir ilgai dar jo nematysiu, išskyrus kūrinius, kuriuos reikia (reikės) skaityti litaratūros paskaitoms... net ir užvakar, nukeliavau į Mickevičiaus biblioteką ir pasiėmiau filosofijos atlasą ir romaną Tar baby literatūrai.

Ką tu čia taip studijuoji, jei ne paslaptis?

Mano paskutinė perskaityta- Graham Greene "Neišdildoma žymė"- romanas apie garsų architektą, kuris, pavargęs nuo savo gyvenimo, viską meta ir atvykęs į Afriką, apsigyvena raupsuotųjų kaimelyje. Deja, praeitis ir buvusi šlovė jį vis tiek čia pasiveja. Nors knygos tema rimta ir sudėtinga, nemažai visokių pasvarstymų, skaityti buvo visai lengva. Gal dėl to, kad gana paprastai parašyta. Bet ir gražiai, pasakojimas labai sklandus ir visai nenuobodus. Nemažai vietų ir šyptelėjau. Žodžiu, man labai patiko. Ir dar priminė, kokie pavojingi gali būti įkyrūs ir savo nuomone užtikrinti kvailiai.

Dabar skaitau Irvingo "Laisvę lokiams". Ėmiau nusiteikusi, kad nieko gero nesitikėsiu (visgi pirma jo knyga, o ir atsiliepimai ne patys geriausi), bet pirmas šimtas puslapių visai neblogi pasirodė.
Atsakyti
Katilina, dviprasmiškai tavo žinut supratau - pirma Irvingo knyga, o aš pamaniau, kad pirma tavo skaitoma Irvingo knyga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 11 18, 19:43)
smile.gif Tas filmas vaikystėj man baisiai patikdavo.
Ką tu čia taip studijuoji, jei ne paslaptis?


Anglų filologiją smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 11 18, 20:48)
Katilina, dviprasmiškai tavo žinut supratau - pirma Irvingo knyga, o aš pamaniau, kad pirma tavo skaitoma Irvingo knyga

Ne, man čia jau devintas kartas su Irvingu.
(Paskaičiau ir pamačiau, kad dabar tai tikrai dviprasmiškai išėjo. smile.gif )
QUOTE(Gegytė @ 2013 11 18, 21:12)
Anglų filologiją smile.gif bigsmile.gif

O, tai tau turbūt daug gerų knygų teks perskaityti.
Atsakyti