Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

user posted image

sero R.F. Bartono vertimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 08 15, 23:54)
nepatiko, kad knygyno nuolaidų kortelė, suteikianti 10 proc. nuolaidą, per metus kainuoja 25 dolerius ir perkama kasmet iš naujo  schmoll.gif ir dar negalioja ji elektroninėms knygoms.
nu lietuvė,nu biggrin.gif Lietus per šlapias,sniegas per daug baltas biggrin.gif
Gerritsen gerbėjai skyla į du pogrupius: kuriems Gravitacija patiko ir kuriems nepatiko hihihi.gif
Nepasakyčiau,kad nepatiko.Bet visi tie natūralistiniai vaizdeliai...Aš gi mėgstu valgydama skaityt ax.gif Sakyčiau,nustebino sau nebūdinga tema.
Turiu "Šėlą" bet PZ pasičiupo

Perskaičiau Rosamund Lupton "Sesuo" Vaikai parnešė,gan skeptiškai žiūrėjau,bet...patiko,įtraukė ir...nesupratau.Jei kuri skaitėt,parašykit,kaip ten baigėsi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 16 rugpjūčio 2013 - 08:53

šiandien užsiregistravom į JAV viešąją biblioteką. korteles gavome visi , net ir mūsų dvimetis. kiekvienas galime imti po 30 (!!!) vnt. bbiliotekinių dokumentų - knygų ir dvd (turbūt ir žurnalų, nežinau dėl jų). tai visa šeima galime vienu kartu 150 biggrin.gif baisu ir pagalvoti, jei vienu kartu su Germinės šeimyna nueitume biggrin.gif nors ten pusės neišneštume...
paskui užsukome į knygyną, labai džiaugiuosi savo pirkiniais - dvi NG knygos apie

Oho blink.gif bigsmile.gif Ir kokiam čia laikui galima paimti tiek?

Beje, praeitą naktį (iš 14 į 15-tą) sapnavau, kad Fati gimdo. Įdomu, gal kartais būsiu atspėjusi g.gif blush2.gif blush2.gif Ir mano spėjimas , kad bus berniukas smile.gif Nes laaabai jau gražiai Fati per nėštumą atrodė thumbup.gif

Aš dabar skaitau John Lennon biografiją, parašytą jo buvusios žmonos - Cynthia Lennon "Džonas". Visai įdomi. Juolab, kai aš apie The Beatles visiškai nieko nežinojau (tai dabar jau žinosiu smile.gif ).

O paskutinė perskaityta - Jonas Jonnason "Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo". Pritariu zuvyte26 - man ji irgi patiko drinks_cheers.gif Nuo savęs dar pridėsiu, kad ji man pasirodė šiek tiek paasiliniška smile.gif
Atsakyti
Gerritsen gerbėjai skyla į du pogrupius: kuriems Gravitacija patiko ir kuriems nepatiko hihihi.gif

man patiko thumbup.gif ,beje visos jos knygos NR1 man ,dar neskaiciau neidomios thumbup.gif ,po jos knygu skaitymo paimta bet kokia knyga man pasirodo neverta demesio blush2.gif ,su ja gali lygiuotis tik Simon Becketo knygos thumbup.gif ,jai zinote dar tokiu panasiu knygu, prasome pasidalyti info ,busiu dekinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 08 16, 08:46)
nu lietuvė,nu  biggrin.gif Lietus per šlapias,sniegas per daug baltas  biggrin.gif

Perskaičiau Rosamund Lupton "Sesuo" Vaikai parnešė,gan skeptiškai žiūrėjau,bet...patiko,įtraukė ir...nesupratau.Jei kuri skaitėt,parašykit,kaip ten baigėsi  ax.gif

kad daug 25 doleriai... ax.gif

drinks_cheers.gif aš skaičiau, įtraukė, paskui atitraukė - liko graužtukas. pabaigą lyg paskaičiau, bet irgi nesupratau...
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2013 08 16, 10:00)
Oho  blink.gif  bigsmile.gif  Ir kokiam čia laikui galima paimti tiek?

kai kuriuos savaitei, kai kuriuos trim - tiksliai nežinau, nuo ko priklauso laikas.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2013 08 16, 10:00)

Beje, praeitą naktį (iš 14 į 15-tą) sapnavau, kad Fati gimdo. Įdomu, gal kartais būsiu atspėjusi  g.gif  blush2.gif  blush2.gif  Ir mano spėjimas , kad bus berniukas  smile.gif  Nes laaabai jau gražiai Fati per nėštumą atrodė  thumbup.gif

Muminuk, ką tu JAV veiki? Kažką būsiu praleidusi...

Ingėnai, aš irgi vis pagalvoju... ir tikrai labai gražiai atrodė - tokia batsigavusi, belakstanti smile.gif

Aš dabar sunkiai skaitau Vilniaus pokerį, nes neseniai skaičiau Tūlą, o jų toks stilius panašus rašymo, kad labai sunku... bet kai įsivažiuosiu, manau, jog patiks.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2013 08 16, 13:42)
Muminuk, ką tu JAV veiki? Kažką būsiu praleidusi...

atvykom keliems metams su darbu. dar tik kelios savaitės, dar angliškai neskaitau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 08 16, 08:46)
Perskaičiau Rosamund Lupton "Sesuo" Vaikai parnešė,gan skeptiškai žiūrėjau,bet...patiko,įtraukė ir...nesupratau.Jei kuri skaitėt,parašykit,kaip ten baigėsi  ax.gif

Man labai patiko "Sesuo". Kažkuo kitoniška, labai jausminga, šilta...Gal kad aš turiu sesę smile.gif

Pabaiga žinau, kad tragiška berods (senai jau skaičiau). Gyvosios sesers noras išsiaiškinti, kas nužudė jos seserį privertė ir ją atsidurti panašioje situacijoje. Jei gerai supratau ir nepainioju, ją taip pat nužudė g.gif

---------------------------------------------------------------------------------------------------

O man ranka nekyla imti skaityti Tess Gerritsen "Gravitacija". blush2.gif Paskaitau anotaciją ir OMG. Atrodo labai jau fantastikos nemažai. Bet gal skaitant visai kitaip pasirodytų.

Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2013 08 16, 13:24)
drinks_cheers.gif aš skaičiau, įtraukė, paskui atitraukė - liko graužtukas. pabaigą lyg paskaičiau, bet irgi nesupratau...

Rosamund Lupton -"Sesuo" yra detektyvas, tai tikiu, kad pabaigą paskaičius (kažką praleidus) sunku suprasti kas ten kaip. wink.gif

Perskaičiau Dalios Jazukevičiūtės - "Gyvatė keičia odą". Nepatiko visai visai schmoll.gif O pagal anotaciją atrodė turėtų būti įdomi knyga. Nutariau, kad geriau jau tada skaityti Yalom'o knygas, kurių prisitempiau, ten bent kažko gali pasisemti. O iš "Gyvatė keičia odą" tai nebent užsikrėsti prasta nuotaika. Dar nepatiko, kad pasakojimas kažkoks monotoniškas, bla bla bla, toks pilkas lietuviškas gyvenimėlis. Tokią knygą, manau, kai kurios iš jūsų bei aš pati galėčiau parašyti. Turiu dar vieną jos knygą, bet pasiliksiu pabaigai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 16 rugpjūčio 2013 - 18:42
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 08 16, 18:35)

Pabaiga žinau, kad tragiška berods (senai jau skaičiau). Gyvosios sesers noras išsiaiškinti, kas nužudė jos seserį privertė ir ją atsidurti panašioje situacijoje. Jei gerai supratau ir nepainioju, ją taip pat nužudė g.gif

Rosamund Lupton -"Sesuo" yra detektyvas, tai tikiu, kad pabaigą paskaičius (kažką praleidus) sunku suprasti kas ten kaip. wink.gif

aš jau ir skaitydama nebesupratau, ar gyvai seseriai šaratai susisuko, ar tos kitos iš viso nebuvo doh.gif nebaigiau skaityti iki grąžinimo termino, tai ir grąžinau...
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 08 16, 18:38)
aš jau ir skaitydama nebesupratau, ar gyvai seseriai šaratai susisuko, ar tos kitos iš viso nebuvo doh.gif nebaigiau skaityti iki grąžinimo termino, tai ir grąžinau...

Man irgi taip buvę, kad nespėju perskaityti ir tenka nešti į biblioteką biggrin.gif Per daug prisiimu knygų.
Skaityti reikia neskubant, įsigilalnt į detales, nes tai psichologinis detektyvas. Aš radau ir daug labai gražių sakinių. Buvo abi seserys, bet vieną nužudė (nors paskelbė, kad ji nusižudė). Gali suklaidinti gyvi seserų pokalbiai, jos kalbasi tarsi laiškais viena kitai. Nors viskas jau post factum - jaunėlė nebegyva. Tačiau vyresnioji su tuo negali susitaikyti, todėl nuolat pasineria į prisiminimus apie seserį, jos "kalbasi". Tuo pačiu realiai ji stengiasi išsisaiškinti ir surasti sesers žudiką, nes policija gan pasyvi (giliai įsitikinusi, kad sesuo pati tikrai nenusižudė). Man buvo labai įdomu, nes bent man iki galo nepavyko atspėti, kas žudikas. Atomazga labai įdomi, nors ir nelinksma.

čia yra pora atsiliepimų wink.gif

Anotacija:
Dėmesį prikaustantis psichologinis detektyvas.
Seserų ryšio nutraukti neįmanoma...

Vieną sekmadienį per kviestinius pietus Beatrisei paskambina nerimaujanti motina: dingusi kita duktė – Tesė. Viską metusi Beatrisė skrenda iš Niujorko į Londoną ir priblokšta suvokia beveik nieko nežinanti apie dabartinį jaunėlės sesers gyvenimą...

Netrukus randamas Tesės lavonas. Visi įsitikinę, kad Tesė nusižudė. Tačiau Beatrisei nuojauta kužda, kad sesuo nužudyta. Ji nusprendžia žūtbūt sužinoti, kas įvyko iš tikrųjų. Mergina apsigyvena sesers bute ir atsiduoda žudiko paieškoms. Policijos nuomone, sielvartaujanti Beatrisė nenori pripažinti tikrovės, o ji pati įtarinėja tai vedusį Tesės meilužį, nuo kurio sesuo laukėsi kūdikio, tai atstumtą jos gerbėją iš dailės koledžo.
Ankstesnis Beatrisės gyvenimas byra į šipulius, ji karštligiškai ieško seserį persekiojusio žmogaus net nenujausdama, kokias paslaptis jai bus lemta atskleisti ir kokią kainą teks sumokėti už tiesą...

Aš ją įvertinau kaip vieną iš mano mėgstamiausių knygų, perskaitytų 2012 m.
Papildyta:
QUOTE(amir 000 @ 2013 08 16, 12:01)
man patiko  thumbup.gif ,beje visos jos knygos NR1 man ,dar neskaiciau neidomios  thumbup.gif ,po jos knygu skaitymo paimta bet kokia knyga man pasirodo neverta demesio  blush2.gif ,su ja gali lygiuotis  tik  Simon Becketo knygos thumbup.gif ,jai zinote dar tokiu panasiu knygu, prasome pasidalyti info ,busiu dekinga  ax.gif

drinks_cheers.gif Pritariu. Man irgi šalia Tess Gerritsen eina Simon Beckett. Dabar šalia jų dar įterpiau Karin Slaughter. Taip pat puikūs detektyvai, kažin ar kuo nusileidžiantys minėtiems autoriams (lietuvių kalba išleisti: "Aklumas", "Širdies randai" ir "Baimės nuojauta") thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 16 rugpjūčio 2013 - 19:48
Khaled Hosseini "Bėgantis paskui aitvarą" Liūdna istorija. Nors šioje temoje apie knygą atsiliepiama teigiamai, visgi jos ėmiausi su tam tikru išankstiniu nusistatymu. Turbūt tris kartus buvau bandžiusi žiūrėti filmą, bet kiekvieną sykį jo net neįpusėdavau, nes buvo per skaudu žiūrėti. Net negaliu pasakyti, ar knyga patiko, ar nepatiko. Žinau vieną - ji tikrai negali palikti abejingu, nes iškeliamos tikrai jautrios temos. Nesigailiu ją perskaičiusi, ji praturtino tiek mano žinias, tiek mano sielą.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 08 16, 09:46)

man tai nepatiko, tikėjausi tikrai kažko įdomiau.

Labai greit ir įdomiai perskaičiau Mary Higgins Clark "Nepabėgsi nuo manęs". Gal dėl to, kad man patinka praeitų laikų sąsaja su dabartiniu. Įdomiausia būna, kai neatspėji nusikaltėlio, įtarinėji visus smile.gif
Atsakyti