Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Giuste @ 2013 07 12, 08:49)
Taip žinoma,  drinks_cheers.gif    galima kalbėti apie gailestingumą kol paties asmeniškai tokia nelaimė nepaliečia mirksiukas.gif

taigi va.
Atsakyti
Bet tai kam tie kraštutinumai? Koks gailestingumas? Kas apie jį kalbėjo? Toks jausmas, kad jei nenori "jų" išžudyt, tai būtinai nori juos apkabint, paglostyt ir namo parsivest doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 11, 21:50)
... taip nemano ir daugelis nuteistųjų iki gyvos galvos. Daugeliui jų kalėjimas iki gyvos galvos yra baisesnė bausmė.

Gal galima nuorodą į tokias žinias patvirtinantį informacijos šaltinį? Jūs kada nors bendravot su nuteistais iki gyvos asmeniškai? Tyrimus atlikot?

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 12, 10:06)
Bet tai kam tie kraštutinumai? Koks gailestingumas? Kas apie jį kalbėjo? Toks jausmas, kad jei nenori "jų" išžudyt, tai būtinai nori juos apkabint, paglostyt ir namo parsivest doh.gif
Papildyta:
Gal galima nuorodą į tokias žinias patvirtinantį informacijos šaltinį? Jūs kada nors bendravot su nuteistais iki gyvos asmeniškai? Tyrimus atlikot?

Būkim senamadiškesni, nevisos žinos kažkada įgytos, perskaitytos spaudoje, matytos televizijos laidose pagrindžiamos nuorodomis į internete esantį šaltinį. Bet ir kurti pats neturiu jokio tikslo, tik persakau tai kas buvo pateikta žiniasklaidoje.
O Jūs kada nors bendravote su nuteistais iki gyvos galvos asmeniškai? Tyrimus atlikot?
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 12, 11:15)
O Jūs kada nors bendravote su nuteistais iki gyvos galvos asmeniškai? Tyrimus atlikot?

Taip (ne individualiai, grupėje). Ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 12 liepos 2013 - 10:21
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 12, 10:06)

Būtų geriau jeigu sakytume nubusti mirties bausme, o ne žudyti. Nužudymas yra nusikaltimas kuriam nėra senaties. Jeigu tai žudymas, tai dabar reiktų teisti prokurorus siūliusius mirties bausmes, jas skyrusius teisėjus, pareigūnus jas įvykdžiusius.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 12, 10:20)
Taip (ne individualiai, grupėje). Ne.

Vieną kartą apsilankėte kalėjime su grupe?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 12 liepos 2013 - 10:31
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 12, 11:23)
Būtų geriau jeigu sakytume nubusti mirties bausme, o ne žudyti. Nužudymas yra nusikaltimas kuriam nėra senaties. Jeigu tai žudymas, tai dabar reiktų teisti prokurorus siūliusius mirties bausmes, jas skyrusius teisėjus, pareigūnus jas įvykdžiusius.

Taip, jei tai būtų įteisinta, tai būtų bausmė. Tačiau tuo pačiu tai ir sąmoningas gyvybės atėmimas. Šiuo atveju diskusija apie tai, ar prie "pateisinamų" žmogžudysčių sąrašo galima pridėti įstatymiškai įtvirtintą žudymą. Man asmeniškai teisės į gyvybę atėmimas suprantamas tik išimtinais ir gyvybiškai būtinais atvejais. Esant galimybei izoliuoti grėsmingą asmenį nuo visuomenės visam gyvenimui, jo mirtis nėra būtinybė. Tik kaprizas. Mano nuomone. Todėl šiame kontekste ir kalbu apie žudymą. Nes tai nėra būtinoji gintis ar būtinas reikalingumas. Tai kaprizas ir kerštas.
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 12, 11:29)
Vieną kartą apsilankėte kalėjime su grupe?

Nenoriu detalizuoti.
Bet kokiu atveju tai būtų kad ir vienu kartu daugiau, nei kad bendravot Jūs 4u.gif

P.S.: Klausimas apie tai, iš kur žinote "daugumos" įkalintų iki gyvos galvos nuomonę buvo skirtas ne tam, kad parodyti jog aš žinau daugiau. Mane kiek glumina tokie teiginiai, kurie pateikiami ne kaip nuomonė, bet kaip žinios. Tačiau tos "žinios" neturi absoliučiai jokio pagrindimo (kažkas kažkur kažkada sakė/rašė/lyg ir minėjo - nesiskaito). Tiesa, aš neatmetu tikimybės, kad Jūs teisus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 12 liepos 2013 - 10:46
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 12, 10:37)
... daugiau, nei kad bendravot Jūs 4u.gif

Gerai, kad nepasidavėte mano provokacijai. smile.gif Manau suprantate, ką noriu pasakyti.
Jūs manote, kad diskutuojant šia tema Jūsų profesinė patirtis suteikia Jums pranašumą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 12 liepos 2013 - 10:47
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 12, 11:46)
Jūs manote, kad diskutuojant šia tema Jūsų profesinė patirtis suteikia Jums pranašumą?

Baudžiamoji teisė nėra mano sritis. Galbūt turiu kiek daugiau teorinių žinių, bet tik tiek. Mano sutuoktinis dar pridėtų, kad turėjau per daug filosofijos paskaitų biggrin.gif

Visa, ką rašau, rašau kaip galvoju. Tiesa, aš negaliu ignoruoti žinių apie bausmių paskirtį, principus, apie jų tikslus (bent jau teoriškai). Tai nesuteikia man pranašumo. Mano manymu tai suteikia man galbūt kiek kitokį požiūrio kampą. Jis nei geresnis, nei blogesnis. Tik kiek kitoks gal g.gif

P.S.: Galbūt kartais atrodo, kad kabinėjuosi prie smulkmenų ar ieškau "šiknoj sliekų", bet čia jau mano asmeniniai ypatumai. Aš visose diskusijose tokia 4u.gif Turiu problemų su absoliutinimais (visi jie tokie, visiems jiems/joms reikia taip ar kitaip ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 12 liepos 2013 - 10:53
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 12, 09:37)
Taip, jei tai būtų įteisinta, tai būtų bausmė. Tačiau tuo pačiu tai ir sąmoningas gyvybės atėmimas. Šiuo atveju diskusija apie tai, ar prie "pateisinamų" žmogžudysčių sąrašo galima pridėti įstatymiškai įtvirtintą žudymą. Man asmeniškai teisės į gyvybę atėmimas suprantamas tik išimtinais ir gyvybiškai būtinais atvejais. Esant galimybei izoliuoti grėsmingą asmenį nuo visuomenės visam gyvenimui, jo mirtis nėra būtinybė. Tik kaprizas. Mano nuomone. Todėl šiame kontekste ir kalbu apie žudymą. Nes tai nėra būtinoji gintis ar būtinas reikalingumas. Tai kaprizas ir kerštas.

Nei tai kaprizas, nei kerstas. Tai visuomenes apvalymas. Nuo padugniu ir nuo nastos likusiai visuomenes daliai.
Na paaiskinkit man, kodel turime islaikyti Jonaiti? Kodel turime moketi uz jo maista, pastoge, uz silta vandeni, uz pastata, kuriame jis ir i ji panasus laikomi, uz priziuretoju darba? Ar jis labiau nusipelnes, nei vienisas senukas, kuriam ir sotesniam maistui ne visada uztenka?
Jei kam labai norisi tuos gyvulius saugoti - mielai prasom. Tik jau is savo lesu. Is to, kas liks sumokejus visus ir taip priklausancius mokescius.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2013 07 12, 12:04)
Tai visuomenes apvalymas. Nuo padugniu ir nuo nastos likusiai visuomenes daliai.

Istorija žino ne vieną ir ne du tokius valytojus. Ir visi jie turėjo savo priežasčių "kodėl". Ir beveik visi jie vienu ar kitu etapu veikė "įstatymo vardu"...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 12, 10:51)
Baudžiamoji teisė nėra mano sritis. Galbūt turiu kiek daugiau teorinių žinių, bet tik tiek. Mano sutuoktinis dar pridėtų, kad turėjau per daug filosofijos paskaitų biggrin.gif

Visa, ką rašau, rašau kaip galvoju. Tiesa, aš negaliu ignoruoti žinių apie bausmių paskirtį, principus, apie jų tikslus (bent jau teoriškai). Tai nesuteikia man pranašumo. Mano manymu tai suteikia man galbūt kiek kitokį požiūrio kampą. Jis nei geresnis, nei blogesnis. Tik kiek kitoks gal g.gif

P.S.: Galbūt kartais atrodo, kad kabinėjuosi prie smulkmenų ar ieškau "šiknoj sliekų", bet čia jau mano asmeniniai ypatumai. Aš visose diskusijose tokia 4u.gif

Ne "dauguma", o daugelis. Gal aš suklydau, gal Jūs ne taip supratote. smile.gif

Mano nuomone Jūs šioje diskusijoje neabejotinai esate svariausiai ir įdomiausiai savo mintis reiškianti dalyvė. smile.gif Tam be abejo turi įtakos ir Jūsų profesinė patirtis, bet ne ką mažiau asmeninės nuostatos, Jūsų vertybių sistema. Filosofijos paskaitų kiekis vargu ar gali padaryti neigiamą įtaką, tik gal gali pastūmėti kitų mąstytojų suformuotus požiūrius priimti kaip savo. Man kažkodėl visada įdomiau diskutuoti su ne užsiangažavusiu, bet su turinčiu klausimų ir ieškančiu atsakymų, lanksčiu pašnekovu. smile.gif

Reiškiu Jums pagarbą. smile.gif
Pasitraukiu iš diskusijos, išvykstu atostogauti.

P.S. Dėkoju Jums už pastangas rašyti taisyklingai lietuviškai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 12 liepos 2013 - 11:45
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 12, 12:15)

Pasitraukiu iš diskusijos, išvykstu atostogauti.

Turiningų atostogų 4u.gif
Atsakyti