Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(snaige10 @ 2013 09 30, 08:06)
Tai jūs prieš žudikus, bet už mirties bausmę? Ar yra tame logikos?
Manipuliuoti vaikų tema - politikų ginklas per rinkimus ir gana  pabodęs.
Pora įpintų žodžių kaip "kilnus dalykas", "pilietinės teisės" yra gana nuvalkioti ir nesuteikia svorio argumentams.

Logikos yra. Jūs ar pati įžvelgiat skirtumą - nužudyti šiaip žmogų/žmonių grupę ar įvykdyti nuosprendį išgamai? Jeigu nematot, nematau prasmės aiškinti - vistiek nesuprasit.
Nereikia čia prikišti politikavimo bei manipuliavimo vaikais- AŠ turiu vaikų ir MAN svarbi jų sauga. Ar tą labai sunku suprasti? NENORIU, kad gatvese laisvai vaiksčiotų manjakai ir aš bučiau privertsa (kaip, beje, ir esu) vaikus tik su palyda kur nors išleisti. Didelė dauguma svaičiojančių čia apie žudiko teisės ir t.t - darot tai vien dėl to, kad pasipuikuoti, ir pirmoj eilej prieš save - oj, kokia aš gera, angelo įsikūnijimas, bet pačios galit šito protu nesuvokti, o neduok Dieve jeigu jūsų artimuosiems atsitiktų taip, kaip merginai iš Panevėžio - pačios sudraskytumet tuos žmones. Dėl "nuvalkiotų dalykų" - plepalai (visokios diskusiojs ir pan, nevedančios ne prie kokio tikslo pasiekimo ir neduodančios naudos) nuvalkioja žodžius tiems, kas juos dažnai klauso ir pats daug beprasmiškai diskutuoja.
Papildyta:
Beje, kažkas ten klausė dėl statistikos. Saudų Arabijoje labai žemas nusikalstamumas, ir labai daug prie to prisidėjo būtent žiaurūs atpildas už nusikaltimą. Ir tai teisinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 30 rugsėjo 2013 - 10:04
Saudo Arabijoj alkoholis neprieinamas taip, kaip kitur. nelyginkit.
Atsakyti
NA žinoma, visos bedos nuo alkoholio. Žudikai nekati, kad girti buvo.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2013 09 30, 11:05)
NA žinoma, visos bedos nuo alkoholio. Žudikai nekati, kad girti buvo.

kas sako, kad nekalti? pažiūrėkim, kas išaugina tuos nusikaltėlius, kiek priliuobę jie būna nusikaltimo metu. Tad lyginti šalių nė neverta.
Atsakyti
Aš pasisakyčiau prieš mirties bausmę, jei Lietuvoje būtų kitokia atsakomybė už nusikaltimus ir kitokia tvarka kalėjimuose. Dabar yra tiesiog nesaugu nusikaltėlį nuteisti kad ir ta bausme už žiaurų nužudymą iki gyvos galvos. Visai nenustebsiu, kad ir padegę merginą piliečiai kad ir gavę tą bausmę iki gyvos galvos bus paleisti po 20 metų už gerą elgesį. Ar tie metai juos pataisys? Absoliučiai ne. Jei 4-5 teistumai negelbsti, tai ir ilgesnis pasėdėjimas neišgelbės. Nemanau, kad tas žmogus dar duos ką gražaus visuomenei. Greičiau naują nusikaltimą, nes nemokėjo ir nebeišmoks elgtis kaip žmogus. Mirties bausmė šiuo atveju būtų kaip investicija ir prevencija, kad nuo konkretaus padaro nebebūtų aukų.

Kaip ir motyvas, kad gali būti mirties bausme nuteistas nekaltas žmogus, lygiai taip pat nusikaltėlis nepelnytai gali būti paleistas anksčiau. Neseniai buvo spaudoje istorija, kai už lytinę prievartą prieš vaikas nuteistas vyras vos neišėjo į laisvę. Vos, nes paskutinę akimirką berods tik po žurnalistų įsikišimo paaiškėjo, kad nusikaltimas buvo aprašytas kaip turtinė prievarta...

Man pikta, kokio dydžio bausmės skiriamos už tuos pačius nužudymus, prievartavimus, pedofiliją. Jos yra per švelnios. Pačios sąlygos kalėjimuose... Ar iš tiesų jos tokios blogos, ar motyvuoja keistis? Nusikaltėlis atsiduria tarp sau lygių bachūrų, randa bendrą kalbą. Kai kurie ir žmonas geba kalėjimuose susirasti (tad gali pamylėti ne tik kitus vyrus), praturtėti, apgaudami viena kitą naivų žmogų, naudojasi mobiliaisiais telefonais. Aišku, sąlygos ten nėra kaip penkių žvaigždučių viešbutyje, bet vis tiek - kaip nusikaltėliams su mintimi, kad jie dar turėtų keistis, tikrai pernelyg geros ir nemotyvuojančios nieko daryti. Reikėtų tikrai griežtesnių bausmių, atimti galimybę naudotis telefonais, didinti nusikaltėlių užimtumą, skatinti kažką juos veikti, įdarbinti kalėjimuose. Tuomet net turint mintį, kad kalėjimas duos auklėjamąjį poveikį tam yra vilties - žmogus mokės kažką dirbti, ką galės pritaikyti ir grįžęs į visuomenę. Kai kalėjime muši tik dinderį tai tikrai grįžus belieka tik vėl nusikalsti.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 09 30, 11:13)
kas sako, kad nekalti? pažiūrėkim, kas išaugina tuos nusikaltėlius, kiek priliuobę jie būna nusikaltimo metu. Tad lyginti šalių nė neverta.

Tai gal tada verta lygiuotis į geresnes šiuo požiūriu. Inicijuoti, pvz. bandyti kažką, o ne neigti - mes prieš, prieš, prieš... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ghostė @ 2013 09 29, 18:23)
aš pati būčiau prieš mirties bausmę - man atrodo didesnė bausmė žmogui būtų visą gyvenimą miegoti kaip šuniui ant betoninių grindų mažame be langų kambaryje.kad nieko be grindų, sienų ir kokių metalinių durų nebūtų. duoti valgyti tik duoną su vandeniu. nežinau, kaip tai įmanoma, bet dar kad reikėtų dirbti kokį nors sunkų darbą, t.y., kad kažkuo ir naudingas būtų. bet čia tik man taip atrodo, todėl visos tos kalbos kas ką mano niekam nereikalingi, nes vis tiek niekada taip nebus.

ir nemanau, kad dabar nėra mokoma vaikams būti geriems. buvo visada ir yra dabar. ir visada buvo ir bus žiaurių nusikaltimų, nes niekas negali žinoti, kas gali išaugti.

Aš - už mirties bausmę. Jei nusikaltėlis nevertino aukos gyvybės, vadinasi jo paties gyvybė irgi yra bevertė. Logika paprasta - jei nusikaltėlis atėmė gyvybę ne vienam, o keliems žmonėms - nusikalsdamas vieną kartą ar kelis kartus - kur garantija, kad jis pradės vertinti žmogaus gyvybę. Tas pats principas tinka ir sėdantiems išgėrus už vairo. Automobilis padidina riziką visiems eismo dalyviams, todėl vairuotojas turi būti tik blaivus.
Ghostė - parodykit Jūs man kalėjimą Lietuvoje, kuriame būtų Jūsų išvardintos sąlygos. Nėra tokio ir nebus, nes tai prieštarautų humanizmui, žmogaus laisvei ir panašiems šūkiams, kuriais paskutiniu metu pernelyg manipuliuojama.
aprašytas sąlygas atitinka sovietų arba vokiečių konclageriai. Jei šitokios sąlygos: sunkus darbas, prastos gyvenimo ir higienos sąlygos, normuotas maistas, kurį turėtum užsidirbti - būtų sudarytos, kaip manot ar nusikaltėliai puikiai jaustusi būdami tokiame kalėjime. Ar norėtų ten grįžti? Aišku, ko gero, ten irgi atsirastų vidinė kalinių sistema/sluoksniai... Bet jei būtų įmanoma tokį procesą valdyti, ar šitoks, griežto režimo, kalėjimas neveiktų kaip auklėjamoji priemonė?

O šiaip -paskutiniu metu pernelyg žaidžiama su lygybėmis, teisėmis ir panašiai... Pirmiausiai turi būti atlikta pareiga kažkam, kad įgytum teisę į kažką...

Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2013 09 30, 08:00)
oj, kokia aš gera, angelo įsikūnijimas, bet pačios galit šito protu nesuvokti, o neduok Dieve jeigu jūsų artimuosiems atsitiktų taip, kaip merginai iš Panevėžio - pačios sudraskytumet tuos žmones.

jos neisivaizduoja. jos tikrai nieko nedraskytu.
Papildyta:
QUOTE(Liebchen @ 2013 09 30, 09:01)
Pačios sąlygos kalėjimuose... Ar iš tiesų jos tokios blogos, ar motyvuoja keistis? ..... kaip nusikaltėliams su mintimi, kad jie dar turėtų keistis, tikrai pernelyg geros ir nemotyvuojančios nieko daryti.

o cia tai nesupratau..o tai kokios salygos motyvuotu keistis? kai tave priziuretojai nuolat spardo, kai gauni kirminuota maista, kai miegi ant chrusciovkes 20metu, kai...? manot sedejimas tarp sh arba dirbimas labai sh darbus - pakilnins toki zmogu is vidaus? nejuokinkit. manau, tik dar zveriskesni zveri padarys...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 09 29, 23:05)
bet apie zudymus, viena po kito,  tarkim 5-25 zmonku zudikus, su ivairiais pribumbasais, kankynes, skerdynes, ir tt. isniekinimai. kuris nesigaili, ginasi ir tt.

O kiek tokių atvejų Lietuvoje žinote, kad vienas asmuo nužudytų 5-25 žmones, būtų pagautas ir dar nesigailėtų? Apskritai, apie masinius nužudymus dabar negirdėti. Manau, tai buvo aktualiau neseniai atgavus nepriklausomybę, kai įv. grūpuotės aktyviau reiškėsi. Nors, ironiška, tada mirties bausmė galiojo.

QUOTE(Hmmm... @ 2013 09 30, 09:48)
Tai Jūs norit pasakyti, kad skirtingi nusikalstamumo rodikliai įvairiose valstybėse yra genų pasekmė? Kažkuriose valstybėse tiesiog gimsta daugiau žmonių, linkusių daryti sunkius nusikaltimus?

Iš dalies taip. Manau, kad pvz. šalyje, kurioje būdingas nesaikingas alkoholio vartojimas, gimsta daugiau vaikų su įv. psichinėmis problemomis, kurios ateityje skatina nusikalsti. Taip pat dar daug kas priklauso nuo temperamento, pvz. manau statistinė pietietė į vyro neištikimybę sureaguos žymiai audringiau, nei statistinė šiaurietė.

QUOTE(Sidabra @ 2013 09 30, 11:00)
Beje, kažkas ten klausė dėl statistikos. Saudų Arabijoje labai žemas nusikalstamumas, ir labai daug prie to prisidėjo būtent žiaurūs atpildas už nusikaltimą. Ir tai teisinga.

Va čia tai mintis. O jei neapsiribotume mirties bausme, bet ir pvz. vagims kapotume rankas? Ką manote?

QUOTE(Liebchen @ 2013 09 30, 12:01)
Reikėtų tikrai griežtesnių bausmių, atimti galimybę naudotis telefonais, didinti nusikaltėlių užimtumą, skatinti kažką juos veikti, įdarbinti kalėjimuose. Tuomet net turint mintį, kad kalėjimas duos auklėjamąjį poveikį tam yra vilties - žmogus mokės kažką dirbti, ką galės pritaikyti ir grįžęs į visuomenę. Kai kalėjime muši tik dinderį tai tikrai grįžus belieka tik vėl nusikalsti.

O jūs manote jie neturi kalėjime ką veikti? Pvz. nuteistasis iki gyvos galvos gali nemokamai studijuoti. Paprastam jaunuoliui, jei nepateko į valstybės finansuojamą vietą, studijos kainuoja nuo keliolikos iki keliasdešimties tūkstančių litų. Jei tas pats jaunuolis padarys sunkų nusikaltimą ir atsidurs už grotų, studijuos nemokamai. Pabodus vienatvei, galės pabendrauti su psichologu ar soc. darbuotoju, su savanoriu pagroti gitara, su kitais nuteistaisiais pažaisti krepšinį, turėdamas noro - padirbėti (tačiau paprastai nenori, nes iš algos atskaitomos lėšos nukentėjusiems) o, kai visa išvardinta veikla nusibos, galės tyliai paskaityti kalėjimo bibliotekoje ar nueiti į kompiuterinio raštingumo pamokas. Į jas kaliniai eina labai noriai. Jie labai motyvuoti išmokti susikurti anketą pažinčių svetainėje.
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2013 09 30, 09:01)
Tuomet net turint mintį, kad kalėjimas duos auklėjamąjį poveikį tam yra vilties - žmogus mokės kažką dirbti, ką galės pritaikyti ir grįžęs į visuomenę. Kai kalėjime muši tik dinderį tai tikrai grįžus belieka tik vėl nusikalsti.

nezinot ka kalbat. eidavau anksciau su savanoriais i kalejimus - tai zinau. yra ir kursu, ir jie studijuoja. kaliniai (tie kurie motyvuoti) vardijo gyvenimo pranasumus - kalejime meciau gert, rukyt, kompu kursus perejau, anglu patobulinau. jie, beje, ten gali dirbti, bet ne uz pinigus, anksciau gaudavo a la talonus maistui. taigi, darbo pacio per akis...bet dabar dienpinigiu kiek zinau nemoka; be to auklejimas cia dar nieko, bet velgi - neapsimoka paties priziuretojams, vel jiems papildomas darbas, vargas, kaliniu prieziura ir tt.

p.s. ziuriu ir inda iskart ta pati parase...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 rugsėjo 2013 - 13:06
QUOTE(Kirkė @ 2013 09 30, 13:31)
Aš  - už mirties bausmę.
[...]sunkus darbas, prastos gyvenimo ir higienos sąlygos, normuotas maistas, kurį turėtum užsidirbti  -  būtų sudarytos, kaip manot ar nusikaltėliai puikiai jaustusi būdami tokiame kalėjime. Ar norėtų ten grįžti? Aišku, ko gero, ten irgi atsirastų vidinė kalinių sistema/sluoksniai... Bet jei būtų įmanoma tokį procesą valdyti, ar šitoks, griežto režimo, kalėjimas neveiktų kaip auklėjamoji priemonė?

O šiaip -paskutiniu metu pernelyg žaidžiama su lygybėmis, teisėmis ir panašiai... Pirmiausiai turi būti atlikta pareiga kažkam, kad įgytum teisę į kažką...

sutinku su kiekvienu žodžiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 30, 12:51)
Tai gal tada verta lygiuotis į geresnes šiuo požiūriu. Inicijuoti, pvz. bandyti kažką, o ne neigti - mes prieš, prieš, prieš... rolleyes.gif

Tema tokia? Ir ką inicijuoti? Vienintelis ką galim - apsišluoti savo kieme ir nelikti abejingi kitiems.
Atsakyti