Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 28, 23:00)
Va va, puikūs argumentai, Sidabra. Žmonės yra totalūs masiniai žudikai, skerdikai, kas liečia nekaltus gyvūnus. Pvz. karvytė, oho koks gyvis, ką ji kokia musės dydžio, kad taip lengvai tėkšt, ką ji be jausmų, be proto? O jau kažkokiam atmatai budelio neatsiras? Tegu tik gerai moka, tai muštynės kils dėl tos darbo vietos irnesakyk.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 29 rugsėjo 2013 - 15:45
Norėjau paklausti "antro šanso" šalininkių/ų. Ar jūs norėtumet pačios/jūsų vaikai bendrauti su žiauriu žudiku? Žinoma, rizika - kilnus dalykas, bet vistik - ar norėtume? Jeigu ne, ar turit pilietinę teisę reikalauti rizikos svetimiems žmonėms? Ar tikitės, kad jeigu jie netinkamai panaudos savo antrą šansą, tau būs ne jūsų artimieji, o kas nors kitas?
O aš būtent todėl ir esu "už" mirties bausmę, kad noriu, jog mano ir ne tik mano vaikai gyventu ramiai. Humaniškumo principai gerai, kai reikia padėt sergančiam/varginai gyvenančiam ir t.t, bet ne šiuo atvėju.
Ir kas, jeigu ir antrą šansą panaudos nusikaltimui? Duodam trečią ar visgi..?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 29 rugsėjo 2013 - 17:11
QUOTE(Terezza @ 2013 09 28, 20:00)
Dabartinius iššaudyt, o tinkamai užauginus jaunąją kartą mirties bausmės savaime nebereikės. Arba reikės kur kas rečiau, nei dabar.

biggrin.gif biggrin.gif
ar tikrai manot, kad kada nors atsitiks taip, kad nebus žiaurių nusikaltimų, kad padės auklėjimas?? sutinku, kad KAŽKIEK ĮMANOMA paneigti. bet nepersodinsit smegenų - žmogus gimdamas atsineša ir savo savybes, turi stipresnius ar silpnesnius nervus, būna akimirkos pykčiai, kurių pasekmės visam gyvenimui ir t.t. ir pan.
be to, visuomenė kaip tik eina priešinga linkme - visur kompiuterizacija, automatizacija. sąlygoja didesnį šaltumą ir (gal) šaltakraujiškumą tarp žmonių. nepabėgsim nuo to.

aš pati būčiau prieš mirties bausmę - man atrodo didesnė bausmė žmogui būtų visą gyvenimą miegoti kaip šuniui ant betoninių grindų mažame be langų kambaryje.kad nieko be grindų, sienų ir kokių metalinių durų nebūtų. duoti valgyti tik duoną su vandeniu. nežinau, kaip tai įmanoma, bet dar kad reikėtų dirbti kokį nors sunkų darbą, t.y., kad kažkuo ir naudingas būtų.
bet čia tik man taip atrodo, todėl visos tos kalbos kas ką mano niekam nereikalingi, nes vis tiek niekada taip nebus.

ir nemanau, kad dabar nėra mokoma vaikams būti geriems. buvo visada ir yra dabar. ir visada buvo ir bus žiaurių nusikaltimų, nes niekas negali žinoti, kas gali išaugti.
Atsakyti
pavariau kaip "tikra krikščionė". maždaug: "tuoj atvarysiu su savo kryžiaus žygiais ir jums bus!". tfu.
vis tiek visi tie žmogžudžiai yra iš tos pačios žmonių giminės tarpo, kaip ir aukos.
Atsakyti
Na ir? Mes juos toliau mylim, o jie tegul mus žudo. Na, hobis jų toks, ką gi padaryt - mes vistiek viena gentis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 29 rugsėjo 2013 - 21:02
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 28, 20:00)
Va va, puikūs argumentai, Sidabra. Žmonės yra totalūs masiniai žudikai, skerdikai, kas liečia nekaltus gyvūnus. Pvz. karvytė, oho koks gyvis, ką ji kokia musės dydžio, kad taip lengvai tėkšt, ką ji be jausmų, be proto? O jau kažkokiam atmatai budelio neatsiras? Tegu tik gerai moka, tai muštynės kils dėl tos darbo vietos irnesakyk.gif

kur jau maistas cia....matytum kaip pavasarine13 ir Hmmm, cia tokios humanistes, pritaria moters teisei rinktis, o realiai tai - embrionu skerdynems bigsmile.gif gi ne zmogus ten tupi, kazkokia zuvis, auglys...kuris KAZKADA bus zmogus, kazkada, gal. o cia ziurek - labai jau svelnios visokiems veikejams.
uztat man idomios tokie moraliniai susidvejinimai...
Papildyta:
QUOTE(snaige10 @ 2013 09 29, 05:35)

Nusikaltėlis turį teisę į antrą šansą - svarbu pasmerkti nusikaltimą, bet ne nusikaltėlį.

taigi ne eiliniams nusikalteliams ir ne uz pirma zmogzudyste - butu vykdoma mirties bausme blink.gif g.gif ar jus isiskaitot? ar tau nebutu paciai fainiau, jei maniakas butu teisiams mirties bausme - iszudes 12-20zmoniu, tame tarpe tavo/mano artimieji....? bigsmile.gif ax.gif

kokie mes pukuoti ir svelnus postringaudami teoriskai...spaudom klavisus, realiai neturedami ka veikt, tik noredami buti geri...
Papildyta:
QUOTE(Ghostė @ 2013 09 29, 15:23)
būna akimirkos pykčiai, kurių pasekmės visam gyvenimui ir t.t.

mes kalbame ne apie zmogu, kuris nuzude kita - netycia - avarijos metu.
ne apie zmogu, kuris pasigere, susiriejo, trenke stipriau, neapskaiciavo. po to bliauna, gailisi, post factum.
ne apie zmogu, kuris per "daug" apsigyne ir suvare kulka kitam i smegenis.
ne apie moteri, nuzudziusia savo vyra-smurtautoja.

bet apie zudymus, viena po kito, tarkim 5-25 zmonku zudikus, su ivairiais pribumbasais, kankynes, skerdynes, ir tt. isniekinimai. kuris nesigaili, ginasi ir tt.
negi manot kad mirties bausme jei butu ivesta, tai visiems ir taikoma?

ar kad ja...galima uzsakyti, pinigais? (tarkim, nuperka mirti nusikalteliui uz netycine zmogzudyste ipyke artimieji?) g.gif nors vat parasiau, ir galvoju: sioj sugedusioj padermej - viskas imanoma.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2013 09 29, 18:00)
Norėjau paklausti "antro šanso" šalininkių/ų. Ar jūs norėtumet pačios/jūsų vaikai bendrauti su žiauriu žudiku? Žinoma, rizika  - kilnus dalykas, bet vistik - ar norėtume? Jeigu ne, ar turit pilietinę teisę reikalauti rizikos svetimiems žmonėms?
O aš būtent todėl ir esu "už" mirties bausmę, kad noriu, jog mano ir ne tik mano vaikai gyventu ramiai.

Tai jūs prieš žudikus, bet už mirties bausmę? Ar yra tame logikos?
Manipuliuoti vaikų tema - politikų ginklas per rinkimus ir gana pabodęs.
Pora įpintų žodžių kaip "kilnus dalykas", "pilietinės teisės" yra gana nuvalkioti ir nesuteikia svorio argumentams.
Atsakyti
QUOTE(Ghostė @ 2013 09 29, 18:23)

ar tikrai manot, kad kada nors atsitiks taip, kad nebus žiaurių nusikaltimų, kad padės auklėjimas?? sutinku, kad KAŽKIEK ĮMANOMA paneigti. bet nepersodinsit smegenų - žmogus gimdamas atsineša ir savo savybes, turi stipresnius ar silpnesnius nervus, būna akimirkos pykčiai, kurių pasekmės visam gyvenimui ir t.t. ir pan.

Tai Jūs norit pasakyti, kad skirtingi nusikalstamumo rodikliai įvairiose valstybėse yra genų pasekmė? Kažkuriose valstybėse tiesiog gimsta daugiau žmonių, linkusių daryti sunkius nusikaltimus?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 09 29, 23:05)

ar kad ja...galima uzsakyti, pinigais? (tarkim, nuperka mirti nusikalteliui uz netycine zmogzudyste ipyke artimieji?) g.gif nors vat parasiau, ir galvoju: sioj sugedusioj padermej - viskas imanoma.

kam vargintis...manau,kad žmogžudystę visais laikais , net ir dabar galima užsakyti ir be įstatymo pagalbos rolleyes.gif
o kad teisingumas pas mus perkamas-parduodamas ... tiesa,apie kurią visi kalba,bet nuduodama,kad taip nėra rolleyes.gif
Atsakyti
Mirties baimė įgimta, čia perskaičiau. Tai kodėl tuomet ten, kur yra mirties bausmė, nesumažėjo žiaurių nusikaltimų?
Ar žinote, kad trys ketvirtadaliai nužudymų atliekami apsvaigus nuo alkoholio? tuomet, kai žmogus nemano, nebijo, jam nerūpi. Tad su mirties baime kaip argumentu netoli tenuvažiuotumėm.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 09 30, 09:48)
Tai Jūs norit pasakyti, kad skirtingi nusikalstamumo rodikliai įvairiose valstybėse yra genų pasekmė? Kažkuriose valstybėse tiesiog gimsta daugiau žmonių, linkusių daryti sunkius nusikaltimus?

Galima žiūrėti ir taip, tačiau yra pastebėta, kad Pietuose kyla daugiau konfliktų, mat žmonės yra ūmesni.
Atsakyti
QUOTE(snaige10 @ 2013 09 30, 10:27)
Galima žiūrėti ir taip, tačiau yra pastebėta, kad Pietuose  kyla daugiau konfliktų, mat žmonės yra ūmesni.

nepamirškime ir išsilavinimo bei kultūrų skirtumo.
Atsakyti