Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 8. Ir Kaune statyti galima

QUOTE(Vilienė @ 2013 07 06, 22:22)
8? ne 4? smile.gif
Labai geros salygos geoterminiam, kalat 5 rentinukus, į juos spiralę ir visa šiluma namams gerantuota 4u.gif

nu 8 smile.gif kaip suprantu 4 i apacia gaunasi kaip backa kurioje kaupiasi vanduo.

o jus cia rimtai apie ta geotermini? AS zinokit rimtai nesigaudau.. nes buvau pasiruosus ta grezini daryt bet jei su suliniu iseina.. tai gal reikia atskiro sulinio sildymui?? Iskart paparasyciau kad du padarytu.. kas nors rimtai galetu mane pakonsultuot.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 06, 23:27)
nu 8 smile.gif kaip suprantu 4 i apacia gaunasi kaip backa kurioje kaupiasi vanduo.

o jus cia rimtai apie ta geotermini? AS zinokit rimtai nesigaudau.. nes buvau pasiruosus ta grezini daryt bet jei su suliniu iseina.. tai gal reikia atskiro sulinio sildymui?? Iskart paparasyciau kad du padarytu.. kas nors rimtai galetu mane pakonsultuot.

O tai žadate 4 rentinius išgert? smile.gif
Jei aštuonis - tai tikrai geoterminiui užteks smile.gif bet geriau būtų šildymui atskirą šulinį, ypač jei gruntiniai taip lengvai pasiekiami.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 07 06, 20:52)
Susirašote pasirašote , architektas užtvirtina ir pridedate į papkytę statybos leidimui gauti.. wink.gif

Tai kad man atrodo, jog vienam įstatyme teko matyti reikalavimą tokį sutikimą įforminti notariškai, bet architektas tikrai tai žinos.
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 06, 23:27)

Kiek domėjausi, tai pasiekus vandens lygį, įleidžiamas tik vienas nepilnas rentinys. Jei leidžiamas antras rentinys, tai tarpą, tarp vandenį esančių rentinių reikia užbetonuoti, nes kitu atveju, per rentinių sudūrimą pritekės smėlio ir šulinys užaks.

Nelabai įsivaizduoju, kaip galima įgilinti šulinį labiau nei per 2 rentinius nuo vandeningo sluoksnio g.gif . Gal dirbant su naro skafandru g.gif , bet tuomet pigiau gręžinys bus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 07 06, 23:39)
Kiek domėjausi, tai pasiekus vandens lygį, įleidžiamas tik vienas nepilnas rentinys. Jei leidžiamas antras rentinys, tai tarpą, tarp vandenį esančių rentinių reikia užbetonuoti, nes kitu atveju, per rentinių sudūrimą pritekės smėlio ir šulinys užaks.

Nelabai įsivaizduoju, kaip galima įgilinti šulinį labiau nei per 2 rentinius nuo vandeningo sluoksnio  g.gif . Gal dirbant su naro skafandru  g.gif , bet tuomet pigiau gręžinys bus.

Užtenka rentinių tarpą "sutepti" cementiniu skiediniu, ir siūlė taps ne itin skirtinga nuo pačio g/b rentinio.
Skafandro tikrai ne reikia, vanduo plūsta, bet tas debitas toli gražu ne šiuolaikinių siurblų 4u.gif todėl karts nuo karto nusiurbiant galima ne 4 bet 10 rentinių žemiau įkast, tik kad nepavargus...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 07 06, 22:31)
O tai žadate 4 rentinius išgert? smile.gif
Jei aštuonis - tai tikrai geoterminiui užteks smile.gif  bet geriau būtų šildymui atskirą šulinį, ypač jei gruntiniai taip lengvai pasiekiami.

nu cia dabar sumetet mane.. nu neisgersiu, o jei vasara bus labai karsta ir nespes tas vienas rentinys prisirinkti kai isnaudosim?? Ar cia neimanoma tokie bajeriai..

Sakot atskira.. tai ji tik iki pavirsinio vandens, nu sakykim padaro ji 3m gylio, vanduo pakyla aukstai iki 1m ir ziema uzsala.. kas tada? Ar taip nebuna.

O tai jei uztenka to pavirsinio vandens, kodel visi varo tuos grezinius iki 70 metru ir daugiau.. ? g.gif cia apie geotermini sildyma kalbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 06 liepos 2013 - 22:48
QUOTE(Vilienė @ 2013 07 06, 23:44)
Užtenka rentinių tarpą "sutepti" cementiniu skiediniu, ir siūlė taps ne itin skirtinga nuo pačio g/b rentinio.
Skafandro tikrai ne reikia, vanduo plūsta, bet tas debitas toli gražu ne šiuolaikinių siurblų 4u.gif  todėl karts nuo karto nusiurbiant galima ne 4 bet 10 rentinių žemiau įkast, tik kad nepavargus...

smile.gif žinosiu, kai sugalvosiu kada nors šulinį išsikasti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 06, 23:47)
nu cia dabar sumetet mane.. nu neisgersiu, o jei vasara bus labai karsta ir nespes tas vienas rentinys prisirinkti kai isnaudosim?? Ar cia neimanoma tokie bajeriai..

Sakot atskira.. tai ji tik iki pavirsinio vandens, nu sakykim padaro ji 3m gylio, vanduo pakyla aukstai iki 1m ir ziema uzsala.. kas tada? Ar taip nebuna.

O tai jei uztenka to pavirsinio vandens, kodel visi varo tuos grezinius iki 70 metru ir daugiau.. ? g.gif cia apie geotermini sildyma kalbu.

Prieš 5 m. kasėmės šulinį. Rekomendavo toki senuką iš Aleksoto. Atvažiavo senelis, pavaikščiojo po kiemą su virbalais ir pasakė "kasim čia". Nelabai mums isipaišė, bet šis tik palingavo galva ir išpeikė visas mums tinkamas vietas. Na sutikom...
Per tris dienas dviese įleido 7 žiedus į žemę ir po to kai pramušė priemolio sluoksnį tai vos spėjo iš šulinio išsikapanoti... beveik 3 žiedai prisipildė. Nematyčiau savo akimis - nepatikėčiau blink.gif
Ir laistėmės, ir dideli baseina pildėm. Nebuvo niekados problemų su vandeniu. Dabartinis sklypas ne toksai jau dėkingas. Namas nuo Nevėžio vos 100 m. sklypas ribojasi su apsaugine zona. Gruntinis vanduo 4 m gylyje. kol kas nesprendėm ką reikės daryti su geriamu vandeniu...
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 07 06, 20:52)
Susirašote pasirašote , architektas užtvirtina ir pridedate į papkytę statybos leidimui gauti.. wink.gif

as negarantuotas bet man atrodos reiktu pas notara eiti, nes as kai rasiausi netgi pats sau, tai primygtinai rekomendavo tokius dalykus tvirtintis pas notara nors tuo metu dar nebuvo butina. Dabar speju tas yra privaloma, Gerai kai viskas gerai ir to sklypo nepardavinesite, bet jei pardavinesite, po to gali buti problemu tam savininkui kuris pirks jusu sklypa jei nebus jokiu notariniu sutikimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 07 liepos 2013 - 10:41
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 06, 23:47)

Kad žiemą šulinys užšaltų reiktų labai ekstremalios lauko oro temperaturos...

Todėl, kad kartais tenka gręžtis bent 50m kad pasiekti vandenį, nesvarbu ar jis paviršinis ar apatinis. O jei jūsų vanduo tik 2,7m tai tikrai nereikia giliai gręžt.
Atsakyti
Sveiki reikia patvirtinti notariškai. gerai kad jisai dabar sutinka o paskui gali ir prisikabintis tai turėsite tada problemu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 07 07, 11:25)
Kad žiemą šulinys užšaltų reiktų labai ekstremalios lauko oro temperaturos...

Todėl, kad kartais tenka gręžtis bent 50m kad pasiekti vandenį, nesvarbu ar jis paviršinis ar apatinis. O jei jūsų vanduo tik 2,7m tai tikrai nereikia giliai gręžt.

O gal turite kokia nuoroda kur paskaitineti apie geoterminio pajungima is sulinio, nes kiek skaitau raso apie grezini..

Puse nakties nemiegojau, galvojau ar cia tikrai taip imanoma.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 07 07, 10:32)
as negarantuotas bet man atrodos reiktu pas notara eiti, nes as kai rasiausi netgi pats sau, tai primygtinai rekomendavo tokius dalykus tvirtintis pas notara nors tuo metu dar nebuvo butina. Dabar speju tas yra privaloma, Gerai kai viskas gerai ir to sklypo nepardavinesite, bet jei pardavinesite, po to gali buti problemu tam savininkui kuris pirks jusu sklypa jei nebus jokiu notariniu sutikimu.

Man irgi atrodo logiska pas notara, o jeigu apsigalvotu zmogus, sakys as nieko nepasirasiau, griauk viska iki 3m.. zonos.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 07, 14:13)
O gal turite kokia nuoroda kur paskaitineti apie geoterminio pajungima is sulinio, nes kiek skaitau raso apie grezini..

Puse nakties nemiegojau, galvojau ar cia tikrai taip imanoma..  doh.gif
Papildyta:
Man irgi atrodo logiska pas notara, o jeigu apsigalvotu zmogus, sakys as nieko nepasirasiau, griauk viska iki 3m.. zonos.

Ner pas mus iprasta geo is sulinio maitinti. Teko matyt specialius kolektorius merkiamus i sulini, nors koks ten specialumas tiesiog vamzdzio rite.
Is sulinio galima irengti analogiskai kaip is vandens telkinio, tik skirtumas kad suliny stipriai maziau vandens bet jis zenkliai siltesnis nei atviram telkiny. Nezinau kaip apskaiciuoti galia, bet mazam namui 2-3 rentiniu vandens turetu tikrai uztekti.
Man irgi nagai niezti isnaudoti esama sulini geotermijai, nerandu kaip galia suskaiciuoti.
Atsakyti