Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Uranija5 @ 2013 09 19, 13:32)
Pas mane ta pati situacija turiu iš viso jų 3. Nemiršta, bet ir nebujoja, nors auga ant pietinės palangės, tai šviesos gauna pakankamai, gal tik laistau aš jas retokai.. vis planuoju sukišti jas į žieves, bet niekaip neprisiruošiu.. ir dar toks pastebėjimas kad geriausiai jaučiasi ta, kuri ir pirkta buvo stipriausia ir žydinti iš parduotuvės.. kitos jau buvo labiau pavargę, daugiau laiko reikia atsigauti..

Mano vyro pernai lapkricio men. dovanota zydinti ascocenda tiesiog mane stebina ir dziugina. Naminiais ziedais apsipyle birzeli, nuzydejusi antra karta prazydo rugpjuti ir dar dabar dziugina ziedais:super
Auginu ja zievese, visa laika stovi ant pietines palanges, tik kai zydi nukeliu nuo palanges, kad ilgiau zydetu, nekeptu ziedai sauleje. Visada laistau (isskyrus zydejimo meta) siltu vandeniu su trasomis, kartais dar ir vitaminu duodu.
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2013 09 20, 11:56)
Mano vyro pernai lapkricio men. dovanota zydinti ascocenda tiesiog mane stebina ir dziugina. Naminiais ziedais apsipyle birzeli, nuzydejusi antra karta prazydo rugpjuti ir dar dabar dziugina ziedais:super
Auginu ja zievese, visa laika stovi ant pietines palanges, tik kai zydi nukeliu nuo palanges, kad ilgiau zydetu, nekeptu ziedai sauleje. Visada laistau (isskyrus zydejimo meta) siltu vandeniu su trasomis, kartais dar ir vitaminu duodu.

O tai kokie tie vitaminai?
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 09 20, 17:22)
O tai kokie tie vitaminai?

Merginos greičiausiai turi omenyje Superthrive http://www.superthrive.com/index.html
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 09 20, 17:48)
Merginos greičiausiai turi omenyje Superthrive http://www.superthrive.com/index.html

Bet tai cia isigyti tai be sansu. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 09 21, 07:28)
Bet tai cia isigyti tai be sansu. verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Aš pernai siunčiausi per ebay, bet mačiau ir LOD parduotuvėlė turi (http://www.orchids.lt/forumas/viewtopic.php?f=56&t=1189) mirksiukas.gif. Yra proga kitą savaitgalį į parodą Vilniuje atvažiuoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 21 rugsėjo 2013 - 08:07
cinde, nuostabus dalyvių būrys thumbup.gif

Merii, super naujienos dėl dičkio 4u.gif

...................

Jau visai visai ant nosies vienas iš smagiausių orchidėjininkams ir šiaip augalų mylėtojams renginys - rudeninė paroda thumbup.gif Laukiu nesulaukiu bigsmile.gif

Nors darbai šiuo metu griūte užgriuvo, bet praleist šito gėrio niekaip negaliu. Stengsiuosi prisidėt ir prie organizavimo, ir dalyvausiu būtinai būtiniausiai.

Labai labai noriu paragint visas parodyt savo orchidėjas parodoj - nėra nei negražių augalų, nei per mažų, nei per didelių - visi ir gražūs, ir svarbūs. Galima dalyvauti nebūtinai su visa kolekcija - ir vienas augalas gali puikiausiai tikt "ant podiumo" biggrin.gif Juk vienas prie vieno ir jau fantastiška kompozicija mirksiukas.gif Labai smagu prisidėti prie grožio kūrimo, o ir edukacinę reikšmę turi šis renginys. Netgi medicininę prasmę galima įžiūrėt - taip sėkmingai skleidžiamas "orchidėligės" virusas lotuliukas.gif

Ir net vieną augalą paskolinus parodai tampama dalyviu - įėjimas parodon visas tris dienas nemokamas, o po jos laaaabai smagu gaut dalyvio diplomą thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 09 21, 06:28)
Bet tai cia isigyti tai be sansu. verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

dar ir kaip yra šansų mirksiukas.gif Aš pirkausi su bendrais orchidėjų užsakymais, tik nepamenu iš kur. Pavasarį ir užsisakysite 4u.gif
Rudenį nepatariu siūstis orchidėjų, nes paprastai iškišinėja užsilikusius, pavargusius, be šaknų. Sunku tokius gaivinti. Geriau išlaukti pavasario. Per vasarą sustiprės ir turėsite žiemai stiprius gražius augalus.
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 09 21, 12:48)
dar ir kaip yra šansų  mirksiukas.gif  Aš pirkausi su bendrais orchidėjų užsakymais, tik nepamenu iš kur. Pavasarį ir užsisakysite  4u.gif
Rudenį nepatariu siūstis orchidėjų, nes paprastai iškišinėja užsilikusius, pavargusius, be šaknų. Sunku tokius gaivinti. Geriau išlaukti pavasario. Per vasarą sustiprės ir turėsite žiemai stiprius gražius augalus.

Jau kabo pas mane vanda tik pavadinimo nera. wub.gif
Atsakyti
user posted image

Va grazuole. parasyta tiktai vanda. Ji is anco. Tpkios ilgos saknys tai ir nezinau i zieves isodinti ar palikti kaboti ka patarsit g.gif
Atsakyti
O kokia iejimo kaina i paroda ir iki keliu vakaro ji buna?
Atsakyti
Rodomės ir čia, sužydėjo visi žiedai wub.gif

user posted image

Dar pradėjo vandos antras žiedstiebis skleistis, bet žiedai daug mažesni nei pirmo. Čia tai smagu, bet va benešant namo, sugebėjau rosioglosomą išmest doh.gif gerai nors , kad žiedai nenulūžo.
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 09 21, 16:06)
O kokia iejimo kaina i paroda ir iki keliu vakaro ji buna?

Suaugusiems kaina 5 Lt, vaikams, studentams, senjorams - 2 Lt. Darbo laikas - rugsėjo 27-28 d. - 11 - 19 val. rugsėjo 29 d. 11-17 val.
Atsakyti