Eliss, kad neįmanoma neprarast, juk kokios apgailėtinos būklės dažniausiai atkeliauja, graudu žiūrėti, nžn ką su tuo augalu daryti, kad jam pažadinti norą gyventi.
Bet štai jau pastebėjau, kad kasmet atsiunčiamų orchidėjų būklė gerėja. Taip kad neverta nuogąstauti, paskaičiuota, kad dešimt procentų prarasti yra kaip ir normalu (čia taip mes viens kitą guodžiam)
Rašau ne apie PC pirktus belen kokius 
Papildyta:
Falenopsius dažniausiai perlieju, supūdau
Bet štai jau pastebėjau, kad kasmet atsiunčiamų orchidėjų būklė gerėja. Taip kad neverta nuogąstauti, paskaičiuota, kad dešimt procentų prarasti yra kaip ir normalu (čia taip mes viens kitą guodžiam)

Papildyta:
Falenopsius dažniausiai perlieju, supūdau

QUOTE(zemaiteki @ 2013 12 09, 16:02)
tai pranešiu, kaip kitaip

QUOTE(Merii @ 2013 12 09, 17:05)
Eliss, kad neįmanoma neprarast, juk kokios apgailėtinos būklės dažniausiai atkeliauja, graudu žiūrėti, nžn ką su tuo augalu daryti, kad jam pažadinti norą gyventi.
kad jau ne graudu, o skaudu, nes jautiesi apgautas, kai gauni varganą augalą. Apie kokią adaptaciją galima kalbėt, kai gauni be šaknų. Iš mano gautų augalų, didesnė pusė numirėliai, kiek gali gaivaliot. Nors taip, šiemet augalus gavau tikrai gerus. Tiesiog žiemą pas mane nėra jiems tinkamų sąlygų, neturiu jiems saulės.Taip kad dar tegu pakenčia šią žiemą

O as kaip tik su phalaenopsiais sutariu. Pas mane visiskai, t.y. visu simtu procentu, neauga raibuoles.
mano grozis ir tuoj zydes
gavau nuo vyro dovanu pries pusmeti, tada zydejo.. po to kai pamete ziedus maniau numire, nes nugelto lapai. plius kur gyvenom buvo labai salta visos geles greit numirdavo.. persikelem i nama ir mano geles mane vel dziugina
kaip ir si grazuole nustebino mane ir laaabai laukiu jos ziedu

QUOTE(*Wailletta* @ 2013 12 10, 03:21)
mano grozis ir tuoj zydes
gavau nuo vyro dovanu pries pusmeti, tada zydejo.. po to kai pamete ziedus maniau numire, nes nugelto lapai. plius kur gyvenom buvo labai salta visos geles greit numirdavo.. persikelem i nama ir mano geles mane vel dziugina

Grazus dendrobium nobile. Pasirodyk, kai sulauksi ziedu

Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2013 12 09, 05:40)
aš jau gal 4 praradau
Išvis kitąmet mažinsiu kolekciją, pasiliksiu tik keletą. Nėra tinkamų gerų sąlygų, neverta ir vargt. Gaila ir pinigų, ir augalų.

Gaila

Papildyta:
O atsimenat, kai sakiau, kad persikelsiu gyvent prie masiniu orchideju pardavejo, kur net 5 didziuliai siltnamiai stovi, tik pirkt? Visai netoli nuo manes, ir pasiula geliuku labia gera, bent kai ziurejau internetini puslapi. Na ir ka, persikraustem pries puse metu, taip ir nebuvau nuvaziavus

QUOTE(eliss @ 2013 11 23, 11:52)
Phal.stuartiana Pico Chip ir mini mark. Pavasarį vis tiek ieškosiu, labai noriu didelio margalapio augalo.Labai gaila Pico Chip, tiek lapų gražių buvo prisiauginęs
O tai kas atsitiko Pico Chip?

QUOTE(Tina* @ 2013 12 02, 12:53)
Zinot as jau noriu istisa eilerasti sukurti lietaus vandeniui
netikiu, kad tai tik sutapimas viso to ka pastebiu. Stai ir dabar - dendrobium kingianum kelia 9 ziedstiebius

Ir aš šiemet pradėjau laistyti lietaus vandeniu, bet kažkokio poveikio nepastebėjau, nes ir prieš tai gerai augo ir žydėjo

QUOTE(Tina* @ 2013 12 09, 13:32)
Taip dziaugiaus, kad zydes visa phalaenopsiu palange ir kate nulauze pati graziausia ziedkoti
jau kaip pikta negaliu. Tokiais momentais nenoriu jokiu gyvunu namie 

Pas mus nėra gyvūnų, bet pati esu netyčia ne kartą nulaužus

QUOTE(lasvegiete @ 2013 12 10, 20:59)
Gaila
O praradot rusinius ar hibridus? Nes rusinius sunkiau augint, o va hibridu tai numarint neimanoma
Pas mane siemet bus rekordinis ziedu kiekis, visi phaleonopsiai leidzia po 2 ziedkocius

Papildyta:
O atsimenat, kai sakiau, kad persikelsiu gyvent prie masiniu orchideju pardavejo, kur net 5 didziuliai siltnamiai stovi, tik pirkt? Visai netoli nuo manes, ir pasiula geliuku labia gera, bent kai ziurejau internetini puslapi. Na ir ka, persikraustem pries puse metu, taip ir nebuvau nuvaziavus
Absoliuciai ligos paumejimo zymiu nera 

Papildyta:

Aš kaip tik daugiausiai hibridinių esu numarinusi (supūdžius), gal su rūšiniais atsargiau elgiuosi..

Ir šiaip, gal kad dažniausiai pati išsirenku, nesu gavusi labai prastų orchidėjų, ant vienos rankos pirštų suskaičiuočiau tuos nevykusius pirkinius..
Čia jau pasveikimo požymis

Man paskutiniu metu irgi gana ramu, yra keli norai, bet vistiek be pavasario neišpildomi.. namai ir taip jau pilni gėlių, galvoju kaip su esamomis susitvarkyti ir dar piniginėj vėjai švilpauja

Šiandien išsiskleidė vienas žiedelis Phal. Wiganiae

QUOTE(lasvegiete @ 2013 12 10, 20:59)
rūšinius, būtų hibridiniai, galvos nesukčiau. Gali po dviejų metų sakyt, kad blogai auginai, o ne po kelių mėnesių.
QUOTE(Uranija5 @ 2013 12 10, 21:53)
O tai kas atsitiko Pico Chip?
mačiau forume jo nuotrauką.. tai ir maniškis panašiai auga, nauji lapai perpus mažesni nei senieji.. užsiaugino naujas šaknis, nes senosios visos nunyko, vistik neblogai jie ten sušutę buvo.. bet šiandien užtikau kažkokį pažadą

tai matei, kad baisūs lapai buvo, kažkokia liga užpuolus, išmečiau, nesinori rizikuoti visais augalais. Dar Veitchiana nebeturiu, viens du nugelto, nuraudo lapai ir nebėr. Toks gražus buvo