Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Nepamirškit prasinešt, kai tik mažinsit. Mielai priglausim wink.gif
Atsakyti
Eliss, kad neįmanoma neprarast, juk kokios apgailėtinos būklės dažniausiai atkeliauja, graudu žiūrėti, nžn ką su tuo augalu daryti, kad jam pažadinti norą gyventi.
Bet štai jau pastebėjau, kad kasmet atsiunčiamų orchidėjų būklė gerėja. Taip kad neverta nuogąstauti, paskaičiuota, kad dešimt procentų prarasti yra kaip ir normalu (čia taip mes viens kitą guodžiam) smile.gif Rašau ne apie PC pirktus belen kokius biggrin.gif
Papildyta:
Falenopsius dažniausiai perlieju, supūdau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2013 12 09, 16:02)
Nepamirškit prasinešt, kai tik mažinsit. Mielai priglausim wink.gif

tai pranešiu, kaip kitaip rolleyes.gif

QUOTE(Merii @ 2013 12 09, 17:05)
Eliss, kad neįmanoma neprarast, juk kokios apgailėtinos būklės dažniausiai atkeliauja, graudu žiūrėti, nžn ką su tuo augalu daryti, kad jam pažadinti norą gyventi.

kad jau ne graudu, o skaudu, nes jautiesi apgautas, kai gauni varganą augalą. Apie kokią adaptaciją galima kalbėt, kai gauni be šaknų. Iš mano gautų augalų, didesnė pusė numirėliai, kiek gali gaivaliot. Nors taip, šiemet augalus gavau tikrai gerus. Tiesiog žiemą pas mane nėra jiems tinkamų sąlygų, neturiu jiems saulės.Taip kad dar tegu pakenčia šią žiemą rolleyes.gif
Atsakyti
manieji, kurie namuose, po spec.lempomis gyvena vakarinėje pusėje, o rytinėje - natūralioje šviesoje, bet ir ten gerai būtų spec.apšvietimas.
Aišku, kad kitaip neišgyvens.
Atsakyti
O as kaip tik su phalaenopsiais sutariu. Pas mane visiskai, t.y. visu simtu procentu, neauga raibuoles.
Atsakyti
mano grozis ir tuoj zydes wub.gif gavau nuo vyro dovanu pries pusmeti, tada zydejo.. po to kai pamete ziedus maniau numire, nes nugelto lapai. plius kur gyvenom buvo labai salta visos geles greit numirdavo.. persikelem i nama ir mano geles mane vel dziugina wub.gif kaip ir si grazuole nustebino mane ir laaabai laukiu jos ziedu wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Wailletta* @ 2013 12 10, 03:21)
mano grozis ir tuoj zydes  wub.gif  gavau nuo vyro dovanu pries pusmeti, tada zydejo.. po to kai pamete ziedus maniau numire, nes nugelto lapai. plius kur gyvenom buvo labai salta visos geles greit numirdavo.. persikelem i nama ir mano geles mane vel dziugina

Grazus dendrobium nobile. Pasirodyk, kai sulauksi ziedu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2013 12 09, 05:40)
aš jau gal 4 praradau unsure.gif Išvis kitąmet mažinsiu kolekciją, pasiliksiu tik keletą. Nėra tinkamų gerų sąlygų, neverta ir vargt. Gaila ir pinigų, ir augalų.

Gaila g.gif O praradot rusinius ar hibridus? Nes rusinius sunkiau augint, o va hibridu tai numarint neimanoma lotuliukas.gif Pas mane siemet bus rekordinis ziedu kiekis, visi phaleonopsiai leidzia po 2 ziedkocius bigsmile.gif wub.gif
Papildyta:

O atsimenat, kai sakiau, kad persikelsiu gyvent prie masiniu orchideju pardavejo, kur net 5 didziuliai siltnamiai stovi, tik pirkt? Visai netoli nuo manes, ir pasiula geliuku labia gera, bent kai ziurejau internetini puslapi. Na ir ka, persikraustem pries puse metu, taip ir nebuvau nuvaziavus lotuliukas.gif Absoliuciai ligos paumejimo zymiu nera smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lasvegiete: 10 gruodžio 2013 - 20:00
QUOTE(eliss @ 2013 11 23, 11:52)
Phal.stuartiana Pico Chip ir mini mark. Pavasarį vis tiek ieškosiu, labai noriu didelio margalapio augalo.Labai gaila Pico Chip, tiek lapų gražių buvo prisiauginęs

O tai kas atsitiko Pico Chip? g.gif mačiau forume jo nuotrauką.. tai ir maniškis panašiai auga, nauji lapai perpus mažesni nei senieji.. užsiaugino naujas šaknis, nes senosios visos nunyko, vistik neblogai jie ten sušutę buvo.. bet šiandien užtikau kažkokį pažadą bigsmile.gif

QUOTE(Tina* @ 2013 12 02, 12:53)
Zinot as jau noriu istisa eilerasti sukurti lietaus vandeniui  bigsmile.gif netikiu, kad tai tik sutapimas viso to ka pastebiu. Stai ir dabar - dendrobium kingianum kelia 9 ziedstiebius 

Ir aš šiemet pradėjau laistyti lietaus vandeniu, bet kažkokio poveikio nepastebėjau, nes ir prieš tai gerai augo ir žydėjo ax.gif o prieš tai akvariumo vandeniu laisčiau rolleyes.gif

QUOTE(Tina* @ 2013 12 09, 13:32)
Taip dziaugiaus, kad zydes visa phalaenopsiu palange ir kate nulauze pati graziausia ziedkoti  bash.gif jau kaip pikta negaliu. Tokiais momentais nenoriu jokiu gyvunu namie  verysad.gif

Pas mus nėra gyvūnų, bet pati esu netyčia ne kartą nulaužus doh.gif dabar jau nekišu nagų norėdama per prievartą parišti ar pan. bet neperseniausiai vistiek sugebėjau iš lentynos imdama kažkaip nulaužti.. blush2.gif

QUOTE(lasvegiete @ 2013 12 10, 20:59)
Gaila  g.gif  O praradot rusinius ar hibridus? Nes rusinius sunkiau augint, o va hibridu tai numarint neimanoma  lotuliukas.gif  Pas mane siemet bus rekordinis ziedu kiekis, visi phaleonopsiai leidzia po 2 ziedkocius  bigsmile.gif  wub.gif
Papildyta:

O atsimenat, kai sakiau, kad persikelsiu gyvent prie masiniu orchideju pardavejo, kur net 5 didziuliai siltnamiai stovi, tik pirkt? Visai netoli nuo manes, ir pasiula geliuku labia gera, bent kai ziurejau internetini puslapi.  Na ir ka, persikraustem pries puse metu, taip ir nebuvau nuvaziavus  lotuliukas.gif  Absoliuciai ligos paumejimo zymiu nera smile.gif

Aš kaip tik daugiausiai hibridinių esu numarinusi (supūdžius), gal su rūšiniais atsargiau elgiuosi.. unsure.gif
Ir šiaip, gal kad dažniausiai pati išsirenku, nesu gavusi labai prastų orchidėjų, ant vienos rankos pirštų suskaičiuočiau tuos nevykusius pirkinius..

Čia jau pasveikimo požymis biggrin.gif
Man paskutiniu metu irgi gana ramu, yra keli norai, bet vistiek be pavasario neišpildomi.. namai ir taip jau pilni gėlių, galvoju kaip su esamomis susitvarkyti ir dar piniginėj vėjai švilpauja irnesakyk.gif

Šiandien išsiskleidė vienas žiedelis Phal. Wiganiae wub.gif viena mano mylimiausių orchidėjų, nes ir lapai gražūs ir žiedai. Pernai kažkodėl sudžiuvo žiedstiebis, tai dabar ir tuo vieninteliu žiedu labai džiaugiuosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2013 12 10, 20:59)

Gaila  g.gif  O praradot rusinius ar hibridus?

rūšinius, būtų hibridiniai, galvos nesukčiau. Gali po dviejų metų sakyt, kad blogai auginai, o ne po kelių mėnesių.

QUOTE(Uranija5 @ 2013 12 10, 21:53)
O tai kas atsitiko Pico Chip?  g.gif mačiau forume jo nuotrauką.. tai ir maniškis panašiai auga, nauji lapai perpus mažesni nei senieji.. užsiaugino naujas šaknis, nes senosios visos nunyko, vistik neblogai jie ten sušutę buvo.. bet šiandien užtikau kažkokį pažadą bigsmile.gif

tai matei, kad baisūs lapai buvo, kažkokia liga užpuolus, išmečiau, nesinori rizikuoti visais augalais. Dar Veitchiana nebeturiu, viens du nugelto, nuraudo lapai ir nebėr. Toks gražus buvo verysad.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti