Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Uranija5, dar viena morkyte musu bury thumbup.gif Idomu kaip jos pas mus visus augs.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 10 17, 22:39)
Uranija5, dar viena morkyte musu bury  thumbup.gif Idomu kaip jos pas mus visus augs.

Tikiuosi kad augs, bet kokiu atveju kuo toliau tuo labiau man jos patinka wub.gif

Ryte tik įžengus į virtuvę pasitinka saldus Oncidium Twinkle kvapas wub.gif
user posted image
Šiemet tikriausiai galima paneigti mitą kad Phal. bellina sunkiai pražydinama.. Mano vėl žydi ir per per parodą mačiau bent kelias wub.gif
user posted image

Čia naujokai įsigyti per parodą Vilniuje.. Vanda coerulea compact ir Masdevallia cocinea var. Thea
user posted image
Vanda be konkurencijos mano favoritė dėl savo dydžio ir grožio, o dar ir siurprizą rezga bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 18 spalio 2013 - 11:30
QUOTE(Uranija5 @ 2013 10 18, 12:29)

Ryte tik įžengus į virtuvę pasitinka saldus Oncidium Twinkle kvapas  wub.gif

Šiemet tikriausiai galima paneigti mitą kad Phal. bellina sunkiai pražydinama.. Mano vėl žydi ir per per parodą mačiau bent kelias  wub.gif

beprotiskas grozis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 10 17, 20:41)
tai nusipirkau pirmąją "morką" Cycnoches chlorochilon  wub.gif

user posted image

va jau ir su žiedstiebiu bigsmile.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2013 10 18, 12:29)

Šiemet tikriausiai galima paneigti mitą kad Phal. bellina sunkiai pražydinama..
  bigsmile.gif

gražus augaliukas, vis pamąstau ar man jo reik rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 10 18, 15:38)
va jau ir su žiedstiebiu bigsmile.gif

gražus augaliukas, vis pamąstau ar man jo reik rolleyes.gif

Su.. bigsmile.gif beveik visos parduodamos "morkos" buvo su žiedstiebiais, kai kurios ir didesnius turėjo, bet būtų buvę problematiška parsivežti nenulaužus jo doh.gif
Jau anksčiau svarsčiau jį įsigyti, bet kai parodoj pamačiau žydintį - abejonių nebeliko wub.gif. Tikiuosi pavyks sulaukti žiedų, nes kai pagelto labai, jau galvojau nieko nebus.. bet dabar matosi kad žiedstiebis paaugo, o ir internete radau žydinčių belapių "morkų" nuotraukų, tai tikiuosi geriausio rolleyes.gif.

Reikia.. biggrin.gif Turiu šitą bellina green nuo birželio mėnesio.. Rugpjūtį abu žiedstiebiai žydėjo, dabar vėl.. O ir kvapas labai malonus wub.gif.

Atsakyti
Uranija, superiniai rudeniniai žiedai pas tave thumbup.gif

Aš tai labai "baidžiausi" bellinos, tada nelauktai netikėtai atkeliavo ji pas mane ir rodos nerodo jokių kaprizų - auga, žydi thumbup.gif

"Morką " vieną turiu, o kitą savaitę atkeliaus ir antra. Tada sakiau jomis dviem apsiribosiu, pažiūrėsiu ar moku augint, pražydint, ar tenkina mane jų "plikų" vaizdas ir jei taip, tai gal kada ir daugiau auginsiu. Pagrindinis jų minusas, kad vyriški, gražūs žiedai, laikosi tik apie savaitę g.gif

Vakar parsivežiau dar du seniau užsakytus augaliukus ir sakiau jau šiemet bandysiu susilaikyt nuo naujų pirkimo - šiuo metu virš dviedešimt orchidėjų siurprizus augina, tai reikia pirmiausia pasidžiaugt jomis biggrin.gif
Atsakyti
O ar sunku tas "morkas" auginti? g.gif Nei vienos neturiu. Va vis dar galvoju apie bulb. Meduza. Zinau, kad is jusu ne viena pirkot, gal pas kuria jau zydejo???
Atsakyti
Žiūriu, auga ir žydi tos "morkos" pas merginas, ko gero, pavasarį norėsiu išbandyti ax.gif
Manoji medūza siūsta iš Tailando, tai šie metai jai buvo adaptacijos ir šiaip įdomus augaliukas, kad ir nežydi.
Uranija, fantastiški pirkiniai, ypač vandutė. Pasaugok lapus nuo perkaitimo, coruela kitaip nei kitos vandos, jautrūs šilumai ir mėgsta gaivų orą (čia mano kaip augintojos pastebėjimai). Ir jos turi ramybės periodą, bet turbūt ir taip viską žinai biggrin.gif
O jau kokia bellina wub.gif , be konkurencijos. Laukiu nesulaukiu kada manoji žydės, dar nė karto ir jokių pažadų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2013 10 19, 03:25)
O ar sunku tas "morkas" auginti?  g.gif  Nei vienos neturiu.

Nesunku, jei tik naujo ūglio augimo metu susilaikai nuo liejimo ir nenupūdai rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

taip jau nutiko, kad per labai trumpą laiką namuose atsirado kelios nuostabaus grožio orchidėjos ir dar viena pakeliui. Parduotuvėse vis negaliu nuleisti akių praeidama pro orchidėjas ir bijau, kad dar ne viena gražuolė atsiras mano namuose jei tik sugebėsiu jas sėkmingai auginti ax.gif

Labai noriu pasidžiaugti kartu su Jumis mano naujosiomis namų gyventojomis.

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Bijau apsimeluoti, bet antrą žiedkotį varosi Vanda Karen smile.gif
Buvau Karmelitoje, yra įdomių falenopsių, žiedų krašteliai gražiai pamarginti ir mačiau dičkių vandų, lygtais po 180,- mėlynų ir rožinių , gražioje pakuotėje, lb tinka dovanai.
Dar tilandsijų cianea, baltų dendrobių, kvepiančių liežuvių, liaudyje vadinamų cambria, tamsių nedidelių, apsipilusių žiedais cimbidžių. Pastarieji lb kompaktiški.
Atsakyti
Sveikos, gal Vilniuje atsiras susidomėjusių šia orchidėja: orchidėja dendrobium mini žiedeliai vyšninės spalvos dabar žydi 4-6 žiedynų, skubiai ieško naujų namų..
user posted image user posted image
Bendraukime tel. 8 615 79601
Atsakyti