QUOTE(gatana74 @ 2013 08 20, 19:39)
Pas mane buvo visi simptomai, svoris, nuovargis, jautrumas, ant kaklo "žiedas" užsidėjo, žodžiu savijauta buvo baisi, o dauguma rašo kad vasara dozę mažina, man kaip tik padidino, gėriau 50, dabar 75. ir savijauta tikrai nebloga. tik va su plaukų slinkimų niekaip nesusitvarkau, slenka žiauriai.
o sakykite, kas cia per ziedas ant kaklo?kaip jis uzsideda?
Papildyta:
QUOTE(Maji @ 2013 08 20, 21:13)
Jaučiausi kraupiai blogai. Labai stipriai prakaitavau (iki tiek, kad prakaitas žliaugė vos pajudėjus nekarštą dieną), pulsas buvo labai dažnas, širdis makalavosi taip, kad rodės iššoks iš krūtinės, skaudėjo širdies plote, tirpo pirštai, jaučiau didžiulį nuovargį, nuolat norėjau miego, užmigdavau lengvai, keldavausi sunkiai nepailsėjus, svaigo galva, temo akyse, garsas nuo vaizdo atsilikdavo. Ir dar dusulys stiprus.
Taip pat galvojau, kad kas su širdim, o gydytoja iškart skydliaukę tirti nusprendė ir nesuklydo.

Taip pat galvojau, kad kas su širdim, o gydytoja iškart skydliaukę tirti nusprendė ir nesuklydo.
o jums pakako vien tik kraujo tyrimo nustatyti, kad kazkas blogai su skydlaiuke, ar dare ir echo?
QUOTE(Kamėja @ 2013 08 20, 21:07)
Petrauka man paskyre naujoji endokrinologe, kad atsistatytu TTH ir ji ivertintu realia situacija, pas mane autoimuninis tiroiditas, ATPO 1300 ir geriant 50 mg po pusmecio isnyko mazgeliai, dar po pusmecio TTH nuo 1,67 nukrito iki 0,005. (rasiau cia apie tai...)
Tada rugsejo 2 d turiu su nauju tyrimu pasirodyti, kad ji ivertintu situacija is naujo.
Tada rugsejo 2 d turiu su nauju tyrimu pasirodyti, kad ji ivertintu situacija is naujo.
na man irgi autoimuninis tiroiditas...ir ATPO 1300, aš geriu 100mg...
Papildyta:
QUOTE(Dulsija @ 2013 08 21, 01:59)

dėl prakaitavimo rašėte kažkuri iš merginų...taip tas tai vargina

QUOTE(Kamėja @ 2013 08 20, 19:07)
Petrauka man paskyre naujoji endokrinologe, kad atsistatytu TTH ir ji ivertintu realia situacija, pas mane autoimuninis tiroiditas, ATPO 1300 ir geriant 50 mg po pusmecio isnyko mazgeliai, dar po pusmecio TTH nuo 1,67 nukrito iki 0,005. (rasiau cia apie tai...)
Po pusmecio kai rodiklis buvo 1,67, Jums turejo skirti 25 mg. O kiek TTH buvo ligos pradzioje pries tiroksino vartojima? Dabar po pertraukos gali būti taip kad TTH vėl sokęs į viršų, o tokie šokinėjimai peilis visam organizmui. Negalima nutraukti TTH galima labai stip[riai jį sumažinti, galų gale gerti po 25 mg kas antrą dieną, bet nutraukti tikrai ne, kaip ir sakiau organizmas tik dar labiau išsiderina. Nebent dar prieš gydymą jūsų TTH buvo normalus ir tik dėl aukšto ATPO skyrė tiroksiną.
Sveikos, mergaitės
Pasipasakosiu ir aš - vakar dariausi skydliaukės echoskopiją, ir atrado mazgelį.. tiesa, jį turėjau jau prieš du metus, bet buvo visai mažytis ir sakė tik profilaktiškai pasitikrinti, ir šį kartą jis buvo padidėjęs
Skaitau, kur papuola apie tuos mazgelius, ligas, atrodo visi iki vieno simptomai tinka visoms ligoms, na turbūt dažnam taip būna
Eisiu siuntimo pas endokrinologą, dar kraują darytis reikės, bet labai bijau

Pasipasakosiu ir aš - vakar dariausi skydliaukės echoskopiją, ir atrado mazgelį.. tiesa, jį turėjau jau prieš du metus, bet buvo visai mažytis ir sakė tik profilaktiškai pasitikrinti, ir šį kartą jis buvo padidėjęs

Skaitau, kur papuola apie tuos mazgelius, ligas, atrodo visi iki vieno simptomai tinka visoms ligoms, na turbūt dažnam taip būna

Eisiu siuntimo pas endokrinologą, dar kraują darytis reikės, bet labai bijau

QUOTE(RugiagėlėR @ 2013 08 21, 12:44)
Sveiki,gali būti,kad trūksta magnio ar kitų mikroelementų ar mineralų.Praverstų vaistažolių arbatos
Tai jau, visi negalavimai nuo arbatu trukumo , o ne skydliaukes bedu

QUOTE(panterra9 @ 2013 08 21, 11:55)
Reklama

QUOTE(Dulsija @ 2013 08 20, 23:59)
Papildyta:
Žiedas ant kaklo atsirado nuo skydliaukės, mane draugės erzino kad pradėjau stambėti nuo kaklo. Toks vaizdas kad sutino kaklas, toje vietoje kur yra skydliaukė, apie visą kaklą. Bet geriant tiroksiną pamažu tas žiedas sumažėjo.
[b]Papildyta:
Ne tik gumulas, bet ir kaklas patino, toks vaizdas kad "žiedas" ant kaklo. Bet gydantis jis sumažėjo.
Papildyta:
žiauriai, naudoju visokius dezo pažastim, net gydomąjį nusipirkau, nes be jo smarvė dasidėtų
bet prakaitavimas tik dieną, naktimis neprakaituoju...
Papildyta:
Žiedas ant kaklo atsirado nuo skydliaukės, mane draugės erzino kad pradėjau stambėti nuo kaklo. Toks vaizdas kad sutino kaklas, toje vietoje kur yra skydliaukė, apie visą kaklą. Bet geriant tiroksiną pamažu tas žiedas sumažėjo.
[b]Papildyta:
QUOTE(xiuke @ 2013 08 21, 00:34)
na man irgi autoimuninis tiroiditas...ir ATPO 1300, aš geriu 100mg...
Papildyta:
čia manau turėjo omenyje, kaklo srityje jaučiasi gumulas, sunkumas toks, jei blogai su skydliauke
, taip, pirmiausiai pasidaryti reikėtų kraujo tyrimus, paskui ir echo padarys 
žiauriai, naudoju visokius dezo pažastim, net gydomąjį nusipirkau, nes be jo smarvė dasidėtų
bet prakaitavimas tik dieną, naktimis neprakaituoju...
Papildyta:

Ne tik gumulas, bet ir kaklas patino, toks vaizdas kad "žiedas" ant kaklo. Bet gydantis jis sumažėjo.
Papildyta:

Aš irgi žiauriai prakaitavau, žinokit radau gerą priemonę, DRICLOR, man vaistinėje pasiulė pabandyti, visiškai prakaitavimo nesustabdė bet rezultatas neblogas.
QUOTE(bevardė @ 2013 08 21, 10:20)
Po pusmecio kai rodiklis buvo 1,67, Jums turejo skirti 25 mg. O kiek TTH buvo ligos pradzioje pries tiroksino vartojima? Dabar po pertraukos gali būti taip kad TTH vėl sokęs į viršų, o tokie šokinėjimai peilis visam organizmui. Negalima nutraukti TTH galima labai stip[riai jį sumažinti, galų gale gerti po 25 mg kas antrą dieną, bet nutraukti tikrai ne, kaip ir sakiau organizmas tik dar labiau išsiderina. Nebent dar prieš gydymą jūsų TTH buvo normalus ir tik dėl aukšto ATPO skyrė tiroksiną.
Mano TTH pradedant gydyti buvo normalus 1,87. Echo rode tiroidita ir mazgelius. Poto kaip jau minejau, mazgeliu nebemate. dar veliau TTH nukritus iki 0,005 irgi norejo palikti 50 mg

Naujoji gyd pakomentavo, kad tiroksinas man kuri laika buvo naudingas (del mazgeliu) , taciau galiausiai doze pasidare per didele. Tad pasiule padaryti pertrauka ir dabar turetu is naujo ivertinti kaip dirba mano skydlaiuke ir ar isvis man jo reikia vartoti.
Sveikos..
gerą mėnesį labai "maskatuojasi" širdis. Pradėjau ieškoti ligų..pasidariau skydliaukės echoskopiją, tai gydytoja sakė matosi uždegiminis fonas ir išvadose įrašė "galimas nežymus tiroiditas". Vakar pasidariau hormonų tyrimus, tai tik 1 truputi žemiau ribos:
TSH 0,403 (0,465-4,680)
ATPO 0,75 (0-5,61)
FT3 4,55 (2,62-5,69)
FT4 13,26 (9,00-19,05) . Gal kas iš patirties pasakys, ar gali nuo jo būti pulsas didelis...na ir plaukai slenkja ir kartais jėgų nėra.. Aišku eisiu pas gydytoja, bet kol sulauksiu eilės, galvoju parašysiu čia
gerą mėnesį labai "maskatuojasi" širdis. Pradėjau ieškoti ligų..pasidariau skydliaukės echoskopiją, tai gydytoja sakė matosi uždegiminis fonas ir išvadose įrašė "galimas nežymus tiroiditas". Vakar pasidariau hormonų tyrimus, tai tik 1 truputi žemiau ribos:
TSH 0,403 (0,465-4,680)
ATPO 0,75 (0-5,61)
FT3 4,55 (2,62-5,69)
FT4 13,26 (9,00-19,05) . Gal kas iš patirties pasakys, ar gali nuo jo būti pulsas didelis...na ir plaukai slenkja ir kartais jėgų nėra.. Aišku eisiu pas gydytoja, bet kol sulauksiu eilės, galvoju parašysiu čia

QUOTE(Milinga @ 2013 08 22, 08:20)
Labas rytas

Nors TSH tik truputi zemiau ribos jis gali tureti gan didele itaka Jusu savijautai. Geriausia visgi palaukti konsultacijos, nebent kas is turinciuju zema TSH pakomentuotu

vis nera jegu uzsukti pas jus...