Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

QUOTE(xiuke @ 2013 10 29, 16:27)
na man tas variantas nevalgyti nuo 18val netinka...nes miegoti einu apie 2val. nakties...tai kiek man žinoma 3val reikia būti nevalgius iki miego...man išvis ritmas išsiderinęs kažkoks, nemiga kamuoja... doh.gif

Netaisiklingas dienos režimas įtakoja svorio kilimą wink.gif

z.lineta, matyt ne viską sužiūrit wink.gif kartais ir man atrodė kad tiek nedaug valgau o svoris augo, kol nepradįjau žymėt kiekvieno net menkiausio kasnio, tada supratau, kad tiks save apgaudinėjau. Griežas nevalgymas nuo 18 ar 19 val (priklausomai nuo ėjimo miegoti) ir tik vandens vartojimas vakare tikrai mažina svorį, plius reikia žiųrėt ir ką ir kiek valgai 18 val. Esant lėtai medžiagų apytakai, o ji ypatingai dažnai sergant tireoiditu, reikia rinktis ir atitinkamus produktus, deja nelabai jie jau gardūs. Bet svorį kontroliuoti tikrai įmanoma ir niekas man neįrodys kitaip, tik aišku nereikia tikėtis kad per metus tapsi manekene, bet pradžioj sustabdyti svorio augimą, o palaipsniui priverst jį mažėt įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 10 30, 11:38)

turint maza vaika rezimas priklauso nuo jo wink.gif, tad...
o per metus tikrai imanoma tapti manekene, jei metus sesi ant dietos, sveikos mitybos...
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 10 30, 11:38)

z.lineta, matyt ne viską sužiūrit wink.gif kartais ir man atrodė kad tiek nedaug valgau o svoris augo, kol nepradįjau žymėt kiekvieno net menkiausio kasnio, tada supratau, kad tiks save apgaudinėjau. Griežas nevalgymas nuo 18 ar 19 val (priklausomai nuo ėjimo miegoti) ir tik vandens vartojimas vakare tikrai mažina svorį, plius reikia žiųrėt ir ką ir kiek valgai 18 val. Esant lėtai medžiagų apytakai, o ji ypatingai dažnai sergant tireoiditu, reikia rinktis ir atitinkamus produktus, deja nelabai jie jau gardūs. Bet svorį kontroliuoti tikrai įmanoma ir niekas man neįrodys kitaip, tik aišku nereikia tikėtis kad per metus tapsi manekene, bet pradžioj sustabdyti svorio augimą, o palaipsniui priverst jį mažėt įmanoma.

tipinis Jusu mastymas:)viska dariau kaip saket,ir grieztai ir ne trumpai ir tikrai labai mazai ir dabar mazai,o svoris kyla...ir as esu manekene,na buvau:)ir man niekada neaugo svoris,valhiau kiek norejau ir kada norejau,per nestuma 40 priaugtu per pusmeti nukrito,nesilaikant jokios dietos,tiesiog krito.o pries 6metus,pradejo sokinet svoris,labai staigiai,per pora men 15 i virsu,15 i apacia,o dabar jau kai atrado skydliauke,visiskai senai neveikiancia be vaistu,tai ir augo tuos 2metus nuo 53-90,tai ka manot?tiesiog auginu,nes taip noriu?deja....bet ir nepatikesit,nes ir as visad maniau,kad viskas imanoma,reik tik neryt ir sportuot:))))))))))))))deja,kol ant saves nepatirsit,ne nesuprasit:)
bet nereiktu taip kategoriskai mums sakyt to ko nezinot,truputeli nemalonu,kad tai apie mus galvojat,visi galvojo,o galvoja todel kad visiskai nieko tame nenutuokia...sorry
reziume: tiesiog nereiktu visus lygint pagal save,kitiems buna ir kitaip:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo z.lineta: 30 spalio 2013 - 23:05
Jei jau taip sąžiningai save prižiūrint, sportuojant, valgant sveiką suderintą maistą kyla svoris, būtina medikų konsultacija. Nes kaip suprantu tiroksiną vartojat, o svoris kyla, vadinasi kažkokios bėdos su sveikata dar neišaiškintos. O tai padaryti būtina wink.gif kartais tokį svorio kilimą ir sutrikusią medžiagų apytaką sukelia kai kurių papildų vartojimas.

Tikrai nenoriu įžeist, gal ir pasakiau pagal save, nes išties kai nors biškį nuklystu į šoną svoris auga, tik pripažint sau kad nuklydau labai sunku.
Atsakyti
sveikos merginos, matau jusu diskusija del svorio,
kiek esu skaiciusi, niekas ir niekur taip ir neatsake i klausima, kodel gi vartojant tiroksina vienom auga svoris kitom ne, nors ir deda daug pastangu, as supratau tik viena-kiekviena is musu yra unikali, juk mes nezinome ir medikai nezino , kodel taip vyksta, juk paziurekime, mus visas gydo pagal schema, ar nors vienai dare kitu hormonu tyrimus, abejoju, ar tyre kitu organu veikla, juk vienom tiroksinas isisavinamas pilnai, o kitoms , nors ir geriant pakankama doze, jis kaskur nugaruoja, kaip as sakau,
juk bet kokiu atveju, tai yra sintetine medziaga ir ji niekada neveiks kaip naturalus gaminamas sveiko organo hormonas
o del dietu-reikia irgi rasti savaja, daug skaityti, dometis ir gal surasite, o sportas augina raumenu mase, o raumenys sveria daugiau nei riebalai, o juk ir sportuojate pagal bendras rekomendacijas,
guledama ligonineje, sutikau puikia slaugytoja, pilna moteriskaite, kaip ji papasakojo ka dare , kad numestu svori, buvo sunku tuo patiketi,
nezinau, gal per daug prirasiau, bet tai tik mano asmenine nuomone
Atsakyti
Aš pastebėjau, kad labai svarbu atkreipti dėmesį į tiroksino vartojimą, t.y. kad jis pilnai įsisavintų, t.y. gerti tik ant tuščio skrandžio, po to nevalgyti geriausia valandą, nes pav. man pusvalandžio neužtenka, valgyti galiu tik po valandos, priešingu atveju pati jaučiu, kad tiroksino nesisavina organizmas. O jei nesisavina tai ir savijauta negerėja.
Atsakyti
Sveikos merginos, ėjau priduoti kraują dėl hemoglobino, sesute pasiūlė pasidaryti tyrimą skydliaukės( sako nemokamai viena kart metuose galima), sveikata siaip nesiskundziau, kartais pasisuka galva ir viskas. Gavau rezultatus TIrotropinas 9,17 ( norma 0,27-4,20) - padidejas, o FT4 10,52 ( norma 12-22) sumažėjo. Nuėjau pas daktara jis man išrašė Thyrohin puse tabletes, maža doze atseit kurios man trūksta 3 men turiu gerti. Tai dabar nežinau gerti man juos ar ne, ar palaukti dar men ir vėl pasidaryti tyrimą, siaip gimdziau pries metus ir šiuo metu maitinu vaiką( beje taip PAT rado ir mazakraujystę), gal dėl to kad maitini tie hormonai pakito, pirma karta taip smile.gif Kaip jus galvojat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(flover27 @ 2013 10 31, 11:52)
Sveikos merginos, ėjau priduoti kraują dėl hemoglobino, sesute pasiūlė pasidaryti tyrimą skydliaukės( sako nemokamai viena kart metuose galima), sveikata siaip nesiskundziau, kartais pasisuka galva ir viskas. Gavau rezultatus TIrotropinas 9,17 ( norma 0,27-4,20) - padidejas, o FT4 10,52 ( norma 12-22) sumažėjo. Nuėjau pas daktara jis man išrašė Thyrohin puse tabletes, maža doze atseit kurios man trūksta 3 men turiu gerti. Tai dabar nežinau gerti man juos ar ne, ar palaukti dar men ir vėl pasidaryti tyrimą, siaip gimdziau pries metus ir šiuo metu maitinu vaiką( beje taip PAT rado ir mazakraujystę), gal dėl to kad maitini tie hormonai pakito, pirma karta taip smile.gif  Kaip jus galvojat? g.gif

Daryciau, kaip nurode daktaras.
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2013 10 29, 22:20)
Sveikos  4u.gif Per kiek laiko jums pradėjo vaistai veikti  ax.gif .Jau menuo kaip geriu, bet .... na žinoma siek tiek pagerėjo, bet iki gero jautimosi dar toli gražu doh.gif .Geriu 150 mg  ax.gif

Oho kokia didele doze blink.gif

QUOTE(xiuke @ 2013 10 30, 17:51)
turint maza vaika rezimas priklauso nuo jo wink.gif, tad...
o per metus tikrai imanoma tapti manekene, jei metus sesi ant dietos, sveikos mitybos...

Pirmiausia nereikia ieskot pasiteisinimu sau (pries save pacia) mirksiukas.gif pas mane ir mazas vaikas, visa nakti kabo ant papo, ryte keliasi anksciausiai, vezu dicke i darza per visa miesta...MB dirba kitam mieste....BET nepaisant to, du kartus per savaite sportuoju (Pilates, MB grizta anksciau, isleidzia valandziukei), nevalgau nuo 18val...svoris krenta zaibiskai, per savaite kilogramas nukrenta. Aisku, svorio kritimo greitis labai individualus, man dar padeda tai, kad maitinu suneli...as tik norejau pasakyt, kad pirmiausia reikia labai noret, nusibrezt sau konkretu tiksla ir eit mazais zingsneliais jo link. Jei viska saziningai darant svoris nekrenta - tada tikrai sveikatos problemos ir jas reikia sprest.

Vakar buvau pas Sidlauska, TTH 1.6 (nuo 50 su kapeikom,), paliko tuos pacius 75mg, tik antikuniai vel padidejo, nuo 450 iki 779 g.gif daktaras nezino, kodel taip yra, paklause, ar tikrai jodo nevartoju...bet liuks tai, kad mazeja pati skydliauke bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 10 31, 14:14)
Pirmiausia nereikia ieskot pasiteisinimu sau (pries save pacia) mirksiukas.gif pas mane ir mazas vaikas, visa nakti kabo ant papo, ryte keliasi anksciausiai, vezu dicke i darza per visa miesta...MB dirba kitam mieste....BET nepaisant to, du kartus per savaite sportuoju (Pilates, MB grizta anksciau, isleidzia valandziukei), nevalgau nuo 18val...svoris krenta zaibiskai, per savaite kilogramas nukrenta. Aisku, svorio kritimo greitis labai individualus, man dar padeda tai, kad maitinu suneli...as tik norejau pasakyt, kad pirmiausia reikia labai noret, nusibrezt sau konkretu tiksla ir eit mazais zingsneliais jo link. Jei viska saziningai darant svoris nekrenta - tada tikrai sveikatos problemos ir jas reikia sprest.

Vakar buvau pas Sidlauska, TTH 1.6 (nuo 50 su kapeikom,), paliko tuos pacius 75mg, tik antikuniai vel padidejo, nuo 450 iki 779 g.gif daktaras nezino, kodel taip yra, paklause, ar tikrai jodo nevartoju...bet liuks tai, kad mazeja pati skydliauke bigsmile.gif

dar karta pasikartosiu,nevarykit i vienus vartus pagal save,man bla bla bla,tai ir tau turi but bla bla bla.nu kazkoks neapsisvietimas zmoniu sitoj vietoj.....kas ka teisinasi?cia jus teisinates kodel jis jums krenta ir bandot irodyt kad visiems taip yra...ne nu matyt hormonai veikia,negaliu duot kelio:)....cia tik toks posakis posakis,nieko asmeniskai
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 10 31, 11:32)
Jei jau taip sąžiningai save prižiūrint, sportuojant, valgant sveiką suderintą maistą kyla svoris, būtina medikų konsultacija. Nes kaip suprantu tiroksiną vartojat, o svoris kyla, vadinasi kažkokios bėdos su sveikata dar neišaiškintos. O tai padaryti būtina wink.gif kartais tokį svorio kilimą ir sutrikusią medžiagų apytaką sukelia kai kurių papildų vartojimas.

Tikrai nenoriu įžeist, gal ir pasakiau pagal save, nes išties kai nors biškį nuklystu į šoną svoris auga, tik pripažint sau kad nuklydau labai sunku.

as nesu kazkokia durnele kuri nesuprasciau elementariu dalyku,kas darosi kai valgai ir kai saves nepriziuri,bei kaip save geazint...deja kartais yra taip kad ne tu galioje...papildu jokiu nenaudoju
Atsakyti
Niekas nieko durnelėm ir nelaiko. Tiesiog manau tokiu atveju būtina pilnai išsitirti sveikatą, nes iš oro svoris sveikam žmogui augti neturi. Mūsų ligos gydymas tiroksinu svorio neaugina, o priešingai turi padėt jį numesti ir jei taip nėra, vadinasi kažkas su organizmu netvarkoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 31 spalio 2013 - 13:23
QUOTE(z.lineta @ 2013 10 31, 01:04)
bet nereiktu taip kategoriskai mums sakyti

pyk nepykus, bet apie storulius visada taip galvos...nedaėdęs, nesportuoja, apsileidęs, neprisižiūri... doh.gif verysad.gif , kadangi jau esu įstojusi į storulių gretas, suprantu ką tas reiškia...kūdiems žmonėms sunku suvokti, ką tenka patirti storuliui... verysad.gif kažkam užtenka atsisakyti saldumynu, ar nebevalgyti nuo 18val. ir jis jau kūsta...bet deja mano atveju taip nėra, o ištisai gyventi galvojant apie maistą, ar pusbadžiu nematau prasmes, nes tas labai vargina, nieko kito nebegalvoji tik apie tai koks tu storas ir kaip į tave žiūri aplinkiniai, o aplinkiniai, oj nemėgsta storulių, pasišaipo...žodžiu sunku...
vis dažniau pamastau apie operaciją, nežinau pinigų nėra, bet surizikuočiau net pasimti paskolą, vien todėl, kad būčiau, tiksliau jausčiausi pilnavertė... unsure.gif (ot išsiliejau blush2.gif )
Papildyta:
QUOTE(piene_66 @ 2013 10 31, 14:14)
Pirmiausia nereikia ieskot pasiteisinimu sau (pries save pacia)
man dar padeda tai, kad maitinu suneli...

tebūnie kaip sakote, nenoriu diskutuoti...ir save vėl teisinti, taip esu karve, apsiėdusi, stora ir beviltiška ir ką...taip pati kalta, kad tokia esu...
Jums pasisekė, jei maitinant svoris krenta, o mano atveju jis tik kilo...o ir saldumynų poreikis buvo nesveikas, nežinau kodėl...
( čia šiaip iš pasakojimų: va žinau vieną pažįstamą, kuri maitino pirmagymį ir labai kūdo, pasakodavo, kaip ji džiaugiasi motinyste, kokia ji supermama, viską spėjanti ir pan...o kai vieną gražią dieną pratrūko, paaiškėjo, kad moteriškei taip sunku, pirmagimis, pastoviai ant papo kūdikis, nieko buityje nepasidaro, net pavalgydavo tik vyrui grįžus iš darbų, va tu ir pasekmės-vos ne depresija, o tiek pasirodyt norėdavo, kad ji vos ne supermama doh.gif , juokas ima, juk mes visos supermamos vaikams mirksiukas.gif , tai kam vaidint kažką, jei net pavalgyti negalėdavo ale, o girtis va aš kokia kūda-patikdavo, bet kokia kaina?)
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 10 31, 15:19)
Niekas nieko durnelėm ir nelaiko. Tiesiog manau tokiu atveju būtina pilnai išsitirti sveikatą, nes iš oro svoris sveikam žmogui augti neturi. Mūsų ligos gydymas tiroksinu svorio neaugina, o priešingai turi padėt jį numesti ir jei taip nėra, vadinasi kažkas su organizmu netvarkoj.

man augo, bet tikrai tiroksinas padėjo sustabdyti tą augimą, pagerėjo savijauta...bet kodėl niekas nepasako, kaip tą medž apykaitą atstatyti? aš nėštumo metu turėjau gest diabetą, tai insulinas man labai padėjo...buvau svorio numetusi nemažai.
Dar turiu didelį vit D stoką, bet dabar vartoju lašiukus...gal kiek atsistatys... smile.gif o jis daug lemia taip pat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 31 spalio 2013 - 18:48