Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

merginos kaip saugojates???esu dvieju vaiku mama ir daugiau jau neplanuojam kaip ir smile.gif vartoju tiroksina., hormonines nesinori vartoti, nes ir taip organizmas perkrautas tiroksinu., gal kokia spirale g.gif ., ka jus siuo klausimu manote?gal pasidalinsite??
Atsakyti
Merginos, gal zinote kiek Centro poliklinikoje kainuoja pasidaryti hormonu (kraujo ) tyrimus ?
Ar butina daryti ryte nevalgius ?
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2013 12 15, 19:50)
merginos kaip saugojates???esu dvieju vaiku mama ir daugiau jau neplanuojam kaip ir smile.gif vartoju tiroksina., hormonines nesinori vartoti, nes ir taip organizmas perkrautas tiroksinu., gal kokia spirale g.gif ., ka jus siuo klausimu manote?gal pasidalinsite??

Mes gumytem. Hormonu nenoriu, o tos senovines spirales irgi labai nepatinka.
Atsakyti
Prasau patarkite, uzsirasiau Cento poliklinikoje mokamam vizitui pas endo ( nes nemokamam tik kovo men. laisvas talonelis). Sakykit, man paciai is anksto pasidaryti kraujo tyrimus , ar eiti i konsultacija ir ji pasakys kokius butent daryti ? Ar gali man endo skirti nemokama tyrima ?
Liepa esu pasidarius tth ir t4, bet manau jie bus jau netinkami. g.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2013 12 16, 08:12)
Prasau patarkite, uzsirasiau Cento poliklinikoje mokamam vizitui pas endo ( nes nemokamam tik kovo men. laisvas talonelis). Sakykit, man paciai is anksto pasidaryti kraujo tyrimus , ar eiti i konsultacija ir ji pasakys kokius butent daryti ? Ar gali man endo skirti nemokama tyrima ?
Liepa esu pasidarius tth ir t4, bet manau jie bus jau netinkami.  g.gif

Drauge nuejo be tyrimu, jai pasake, kad be ju nieko jai nepades, issiunte darytis. Nemokamai.
Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2013 12 12, 17:03)
O kurią nors kamuoja dusulys ir maudimas širdies plote?
Paskutiniu metu tai vargina, bet nežinau ar čia su skydliauke gali būti susiję

Mane ir nuolat verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(salotos @ 2013 12 16, 11:00)
Mane ir nuolat  verysad.gif

Kaip gydytis nestumo metu ? Nes baigia daesti mane ta skydliauke doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2013 12 12, 17:03)
O kurią nors kamuoja dusulys ir maudimas širdies plote?
Paskutiniu metu tai vargina, bet nežinau ar čia su skydliauke gali būti susiję

Aha, buvau pas kardiologę, tai kai ji sužinojo, kad geriu tiroksiną, tai viską ant jo ir suvertė, ir jai neįdomu, buvo, kad tiroksiną vartoju jau beveik keturi metai, o tokius simptomus jaučiu tik tris savaites, po persirgto viruso. Aišku ,amn gal įtakojo tai kad TTH tuo metu buvo pakilęs iki 6, nes trūko tiroksino. Ir pakėlus jo dozę lyg ir širdelė tapo ramesnė. gal tikrai širdis duoda ženklą apie tai kad vartoju permažai arba perdaug tiroksino, t.y. kad nesureguliuota jo dozė, nes kai susireguliuoja, širdies nebemaudžia.

QUOTE(aijos @ 2013 12 14, 21:13)
Merginos, o kaip del kontracepcijos vartojant tiroksina??? Pas mus vaikuciu fabrikelis kaip ir uzdarytas, bet labai labai nenoriu dar vieno hormono i save kisti. Tai kas belieka? Tik nehormonine spirale? ax.gif

Mirena- ir jau antra, t.y. 6 metai su ja. Šie hormonai tarpusavyje nesipjauna, nebijokit wink.gif Plius tiroksinas tai tas hormonas kuris mums būtinas ir organizmas pats jį gamintūsi jei galėtų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 12 16, 13:45)
Aha, buvau pas kardiologę, tai kai ji sužinojo, kad geriu tiroksiną, tai viską ant jo ir suvertė, ir jai neįdomu, buvo, kad tiroksiną vartoju jau beveik keturi metai, o tokius simptomus jaučiu tik tris savaites, po persirgto viruso. Aišku ,amn gal įtakojo tai kad TTH tuo metu buvo pakilęs iki 6, nes trūko tiroksino. Ir pakėlus jo dozę lyg ir širdelė tapo ramesnė. gal tikrai širdis duoda ženklą apie tai kad vartoju permažai arba

Kai liepa pirma kart ( profilaktiskai) dariausi tyrimus, mano TTH buvo 5,99 , bet zinokit jokio pašalinio poveikio nejauciau, jauciuosi iki siol puikiai. Ryt darysiuos vel, nes planuojam leliu, reiks matomai vaistukus gert, nes TTH per aukstas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauryna: 16 gruodžio 2013 - 14:21
QUOTE(bevardė @ 2013 12 16, 14:45)
Aha, buvau pas kardiologę, tai kai ji sužinojo, kad geriu tiroksiną, tai viską ant jo ir suvertė, ir jai neįdomu, buvo, kad tiroksiną vartoju jau beveik keturi metai, o tokius simptomus jaučiu tik tris savaites, po persirgto viruso. Aišku ,amn gal įtakojo tai kad TTH tuo metu buvo pakilęs iki 6, nes trūko tiroksino. Ir pakėlus jo dozę lyg ir širdelė tapo ramesnė. gal tikrai širdis duoda ženklą apie tai kad vartoju permažai arba perdaug tiroksino, t.y. kad nesureguliuota jo dozė, nes kai susireguliuoja, širdies nebemaudžia.
Mirena- ir jau antra, t.y. 6 metai su ja. Šie hormonai tarpusavyje nesipjauna, nebijokit wink.gif Plius tiroksinas tai tas hormonas kuris mums būtinas ir organizmas pats jį gamintūsi jei galėtų wink.gif

Man lygiai tas pats. Po persirgto viruso dusau, ir širdį maudė, Tas pats buvo ir pavasarį po persirgto plaučių uždegimo. man bet koks virusas muša per skydliaukę ir blogėja tiroksino įsisavinimas, ko pasekoje dustu ir maudžia širdį.
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 12 15, 16:50)
Auksta spaudima mazina sportas. Normalus gydytojai nerekomenduoja tokiu vaistu gerti, nes tai yra pirmas zingsnis I insulta.

Nežinau apie kokiu normalius gydytojus kalbat, bet didesnis fizinis darbas didina spaudimą. Jau ne kartą esu išbandžiusi negerti (taip sakant apgauti save) spaudimą žeminančių vaistų ir kiekvieną kartą tenka "atsiprašyti" ir toliau vartoti.
Vaistai tam ir geriami, kad sumažintų spaudimą ir nebūtų to pirmo žingsnio į insultą.
Atsakyti
Sveikos, gal kuri suprantat tyrimus, vakar pasiemiau savo kraują darytą, pas gydytoją tik vasarį papulsiu...

Viskas normose išskyrus

ATPO (0-34) mano 55,54
PTH (15-65) mano 66,24
Calcium (2,15-2,5) mano 2,56

LYMP% (20-40) mano 40.40
MONO# (0.05-0.75) mano 0.9
Mono% (3-8) mano 16,2

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Calla @ 2013 12 17, 09:17)
Sveikos, gal kuri suprantat tyrimus, vakar pasiemiau savo kraują darytą, pas gydytoją tik vasarį papulsiu...

O kokiu tikslu buvo daryti šie kraujo tyrimai. Ir kur čia tokia eilė pas endokrinologą? Šiaip nukrypimai nedideli ir gali būti, kad bus dar kartojami tyrimai, bet einama link šios diagnozės:
hiperparatiroidizmas
Atsakyti